Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Etsitkö etäkoulutusta? Kokosimme verkko- ja etäkoulutukset tänne »

Eläintenhoidon erikoisammattitutkinto, klinikkaeläinhoitaja

Taitotalo
Yhteenveto
0 EUR (arvonlisäverotonta) (yht. 0 EUR)
19.1.2021
   
Tilauksesta
Helsinki
Tutkinto
Taitotalo

Eläintenhoidon erikoisammattitutkinto, klinikkaeläinhoitaja

Eläintenhoidon erikoisammattitutkinto, klinikkaeläinhoitamisen osaamisala on tarkoitettu eläintenhoidon ammattitutkinnon tai vastaavan tutkinnon suorittaneille, klinikkaeläinhoitajan tehtävissä toimiville henkilöille, jotka haluavat syventää osaamistaan työn ohjaukseen ja/tai erikoistua sisätautipotilaiden hoitoon, kirurgisten potilaiden hoitoon ja/tai koiran ruokintaan.

Tutkinnon rakenne

Koulutuksen sisältö vastaa eläintenhoidon erikoisammattitutkinnon klinikkaeläinhoitamisen osaamisalan ammattitaitovaatimuksia.

Tutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Koko tutkinto muodostuu kaikille pakollisesta tutkinnon osasta (80 osaamispistettä) ja valinnaisista tutkinnon osista (100 osaamispistettä).

Pakollinen tutkinnon osa, 80 osp

Työn organisointi ja ohjaustyö eläinklinikalla, 80 osp

Valinnaiset tutkinnon osat, 100 osp

Sisätautien hoitotyö eläinklinikalla, 50 osp tai
Kirurginen hoitotyö eläinklinikalla, 50 osp tai
Kissojen tai koirien ruokinta, 50 osp

Tutustu tutkinnon perusteisiin.

Tutkintokoulutus

Tutkinnon suorittaminen tapahtuu henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaisesti. Aiemmin hankittu osaaminen (koulutus ja työkokemus) otetaan huomioon henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassa (HOKS).

Tarvittava ammattitaito hankitaan monimuotoisesti lähiopetuksella, itsenäisesti suoritettavilla tehtävillä, verkkoluennoilla ja työssä oppimalla. Lähiopetusta annetaan seuraavasti: Työn organisointi ja ohjaustyö eläinklinikalla n.5 päivää, sisätautien hoitotyö eläinklinikalla n.10 päivää, kirurginen hoitotyö eläinklinikalla n.10 päivää ja kissojen tai koirien ruokinta (tässä toteutuksessa vain koirien ruokinta) n.10 päivää. Koirien ruokintaan liittyvä opetus tapahtuu kokonaan verkossa.

Koko tutkinnon suorittaminen kestää keskimäärin noin vuoden.

Voit suorittaa ainoastaan myös osatutkinnon. Esimerkiksi koirien ruokinta- tai työn organisointi ja ohjaustyö eläinklinikalla- tutkinnon osan. Lisätietoa koirien ruokinnasta täältä.

Tutkintoa voidaan täydentää myöhemmin muilla tutkinnon osilla.

Kenelle koulutus soveltuu?

Koko tutkintoon tähtäävä koulutus soveltuu Eläintenhoidon ammattitutkinnon (tai vastaavan) suorittaneille kokeneille klinikkaeläintenhoitajille, jotka työskentelevät eläinklinikoilla tai –sairaaloissa. Koiran ruokinta osatutkinnon suorittaminen soveltuu klinikkaeläinhoitajan ammattitutkinnon suorittaneille, mutta myös esim. eläintarvikeliikkeissä työskenteleville eläintenhoidon ammattitutkinnon tai maatalousalan perustutkinnon suorittaneille henkilöille.

Ennen koulutuksen aloitusta arvioidaan koulutuksen ja tutkinnon sopivuus hakeutujalle sekä huomioidaan varsinainen koulutuksen tarve ja hakeutujan ammatilliset ja henkilökohtaiset kehittymistavoitteet. Suunnitelma osaamisalan tutkinnon osan tai osien suorittamiseksi ja tarvittavan osaamisen hankkimiseksi tehdään yhdessä opiskelijan ja koulutuksen järjestäjän kesken. Koska koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena (työaika min. 25 h/vko), suunnitteluun osallistuu myös opiskelijan työnantajan edustaja.

Tarvittava osaaminen hankitaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti pääasiassa työpaikalla omissa työtehtävissä. Työpaikalla tapahtuvaa oppimista tukevat lähiopetus, itseopiskelu sekä itsenäinen tai ohjattu verkko-opiskelu.

Työpaikalta nimetään opiskelijalle ammattitaidoltaan, koulutukseltaan ja työkokemukseltaan pätevä vastuullinen työpaikkaohjaaja. Ammatillisen osaamisen näyttöjen arviointiin osallistuvat työelämän ja oppilaitoksen edustajat.

Hakeutuminen ja valintakriteerit

Hakijalta edellytetään:

  • Vähintään 5 vuoden työkokemusta eläinklinikalta tai eläintarvikeliikkeessä.
  • Eläintenhoidon ammattitutkintoa tai vastaavaa työkokemusta.
  • Oppisopimukseen ja tutkinnon perusteissa vaadittavan ammattitaidon osoittamiseen soveltuvaa työpaikkaa.
  • Soveltuvuutta ja motivaatiota kehittää omaa osaamistaan juuri kyseessä olevien aihekokonaisuuksien osalta
  • Verkko-opiskeluvalmiuksia.

Hakuaika 1.7. - 27.9.2020

Hakuprosessi on kolmivaiheinen:

  1. Hae koulutukseen yllä olevasta linkistä. Muista antaa sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi!
  2. Valintakartoitus: Kaikki hakemuksen 27.9.2020 mennessä jättäneet henkilöt saavat sähköpostitse kutsun verkossa tehtävään valintakartoitukseen, joka tulee tehdä 4.10.2020 mennessä. Kartoituksen tekemiseen menee aikaa noin 2 tuntia. Kartoitukseen ei tarvita pääsykoekirjaa.
  3. Haastattelu: Valintakartoituksen perusteella hakijoita kutsutaan 30 minuutin haastatteluun. Haastattelukutsu lähetetään viimeistään 8.10.2020. Haastattelut pidetään 26.10.-30.10.2020 välisenä aikana Taitotalossa Helsingissä tai Microsoft Teams-etäkokouksena.

 

Opiskelijamaksu

Oppisopimuksella maksu on 200 €. Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta.

 

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Eläintenhoidon erikoisammattitutkinto, klinikkaeläinhoitaja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Eläintenhoidon erikoisammattitutkinto, klinikkaeläinhoitaja? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Taitotalo

Taitotalo

Taitotalo – maan laajimmat koulutusmahdollisuudet ammattilaisille, asiantuntijoille ja esimiehille

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Alan suurimpana toimijana Taitotalolla on pitkä historia muuttuvan maailman koulutustarpeisiin vastaamisessa. Koulutustarjonta ja asiantuntijaverkosto on toimialan laajin.  Asiakkuudenhoitomallissa on panostettu siihen, että yrityksille ja opiskelijoille on ainutlaatuiset puitteet kehittää prosessejaan ja käytännön...


Lue lisää kouluttajasta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Taitotalo

Valimotie 8
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.taitotalo.fi


Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Eläintenhoidon erikoisammattitutkinto, klinikkaeläinhoitaja täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: