Eläintenhoidon erikoisammattitutkinto, työ- tai kilpailueläinten kouluttaminen ja fyysisestä kunnosta huolehtiminen, osatutkinto

Taitotalo
Yhteenveto
n. 6 kuukautta
1.8.2023
   
Lähiopetus
Helsinki
Tutkinto
Taitotalo

Eläintenhoidon erikoisammattitutkinto, työ- tai kilpailueläinten kouluttaminen ja fyysisestä kunnosta huolehtiminen, osatutkinto

Oletko jo eläintenkouluttamisen erikoisammattitutkinnon suorittanut ja haet täydennystä ammattitaitoosi? Työ- tai kilpailueläinten kouluttaminen ja fyysisestä kunnosta huolehtiminen osatutkinto on tarkoitettu eläintenhoidon erikoisammattitutkinnon suorittaneille, eläintenkouluttajan tehtävissä toimiville osaamisen kehittämiseen ja erikoistumiseen. 

Tervetuloa Eläintenhoidon erikoisammattitutkinnon, osaamisala eläintenkouluttamisen etäinfoihin kuulemaan lisää osatutkinnoista ja niiden suorittamisesta

23.2.2023 klo 15-16 Liity infoon napsauttamalla tästä

13.3.2023 klo 15-16 Liity infoon napsauttamalla tästä

Etäinfot pidetään Teamsissa, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita. Tervetuloa! 

Tutkinnon rakenne 

Työ- tai kilpailueläinten kouluttaminen ja fyysisestä kunnosta huolehtiminen tutkinnonosan suorittanut osaa valita oikeanlaisen eläimen työ- tai kilpailutehtävään. Opiskelija tekee valmennussuunnitelmia sekä kouluttaa ja valmentaa eläimiä työ- tai kilpailutehtävään tunnistaen lajin tai työtehtävän vaatimukset ja säännöt. Opiskelija huolehtii eläimen työ- tai kilpailutehtävän vaatimasta fyysisestä kunnosta ja huolehtii eläimen hyvinvoinnista. Ohjaa asiakasta eläimen oikeanlaiseen ruokintaan valmennuksen tai koulutuksen eri vaiheissa. Toimii eettisesti, työturvallisesti ja työhyvinvoinnista huolehtien. Osaaminen osoitetaan näytössä vähintään kolmella eri eläinyksilöllä, jotka edustavat samaa eläinlajia ja toimivat samassa työ- tai kilpailutehtävässä. Näistä yksi toimii jo työ- tai kilpailukäytössä. 

 Koulutuksen sisältö vastaa eläintenhoidon erikoisammattitutkinnon eläintenkouluttamisen osaamisalan ammattitaitovaatimuksia. Työ- tai kilpailueläinten kouluttaminen ja fyysisestä kunnosta huolehtiminen osatutkinnon laajuus on 40 osaamispistettä.  

Osatutkintokoulutus  

Osatutkinnon suorittaminen tapahtuu henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaisesti. Aiemmin hankittu osaaminen (koulutus ja työkokemus) otetaan huomioon henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassa (HOKS). Lähiopiskelua tässä osatutkinto toteutuksessa on keskimäärin 7 päivää ja koulutuksen kesto noin puoli vuotta. 

Kenelle koulutus soveltuu?  

Eläintenhoidon erikoisammattitutkinnon, eläintenkouluttamisen osaamisalan suorittaneille tai vastaavan koulutuksen suorittaneille, eläintenkouluttajan tehtävissä toimiville osaamisen kehittämiseen ja erikoistumiseen.   

Ennen koulutuksen aloitusta arvioidaan koulutuksen ja tutkinnon sopivuus hakeutujalle sekä varsinainen koulutuksen tarve hakeutujan ammatilliset ja henkilökohtaiset kehittymistavoitteet huomioiden. Suunnitelma osaamisalan osatutkinnon suorittamiseksi ja tarvittavan osaamisen hankkimiseksi tehdään yhdessä opiskelijan ja koulutuksen järjestäjän kesken. Koska koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena, suunnitteluun osallistuu myös opiskelijan työnantajan edustaja.   

Tarvittava osaaminen hankitaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti pääasiassa työpaikalla omissa työtehtävissä. Työpaikalla tapahtuvaa oppimista tukevat lähioppiminen, itseopiskelu sekä itsenäinen tai ohjattu verkko-opiskelu. Oppisopimusopiskelijalle nimetään työpaikalla työpaikkaohjaaja työelämässä oppimisen tueksi. Yrittäjäopiskelijoilla toimii oppimisen tukena mentoriyrittäjä.  

Ammatillisen osaamisen näyttöjen arviointiin osallistuvat työelämän ja oppilaitoksen edustajat.  

Hakeutuminen ja valintakriteerit  

Koulutukseen hakeudutaan kahdessa vaiheessa. Hae viimeistään 1.4.2023. Muista kirjoittaa hakemukseen sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi!  Kaikki hakemuksen jättäneet henkilöt saavat sähköpostitse kutsu noin 15 minuutin haastatteluun. Kutsu haastatteluun lähetetään 12.4.2023 mennessä.  

Valintahaastattelut pidetään 19.–25.4.2023 Taitotalossa tai hakijan halutessa Teams-yhteydellä.  

Valintaperusteet  

  • Vähintään 5 vuoden työkokemus eläintenkouluttajana.  
  • Eläintenhoidon erikoisammattitutkinto, eläintenkouluttamisen osaamisala. 
  • Oppisopimukseen ja tutkinnon perusteissa vaadittavan ammattitaidon osoittamiseen soveltuva työpaikka.  

Valintapäätökset ilmoitetaan hakijoille 2.5.2023 mennessä.  

Opiskelijamaksu  

Opiskelijamaksu on 150 €. 

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Eläintenhoidon erikoisammattitutkinto, työ- tai kilpailueläinten kouluttaminen ja fyysisestä kunnosta huolehtiminen, osatutkinto, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Eläintenhoidon erikoisammattitutkinto, työ- tai kilpailueläinten kouluttaminen ja fyysisestä kunnosta huolehtiminen, osatutkinto? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Taitotalo

Taitotalo – maan laajimmat koulutusmahdollisuudet ammattilaisille, asiantuntijoille ja esimiehille

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Alan suurimpana toimijana Taitotalolla on pitkä historia muuttuvan maailman koulutustarpeisiin vastaamisessa. Koulutustarjonta ja asiantuntijaverkosto on toimialan laajin.  Asiakkuudenhoitomallissa on panostettu siihen, että yrityksille ja opiskelijoille on ainutlaatuiset puitteet kehittää prosessejaan ja käytännön...


Lue lisää kouluttajasta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Taitotalo

Valimotie 8
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.taitotalo.fi


Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Eläintenhoidon erikoisammattitutkinto, työ- tai kilpailueläinten kouluttaminen ja fyysisestä kunnosta huolehtiminen, osatutkinto täytä seuraavat tiedot: