Hoiva-avustajakoulutus

Taitotalo
Yhteenveto
n. 10-14 kuukautta
   
Helsinki
Tutkinto
Taitotalo

Hoiva-avustajakoulutus

Tule opiskelemaan hoiva-avustajaksi! Hoiva-avustajana pääset tekemään ihmisläheistä ja merkityksellistä työtä ikääntyneiden ja vammaisten kanssa. Koulutus on osa sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa (lähihoitaja).

Hoiva-avustajat työskentelevät palveluissa, jotka tukevat asiakkaan hyvinvointia ja perustarpeista huolehtimista. Työpaikkoja ovat muun muassa palvelutalot, hoivakodit, erilaiset asumispalveluyksiköt ja ryhmäkodit. Työhön kuuluu erilaisia avustavia tehtäviä, kuten ruokailussa, peseytymisessä ja pukeutumisessa avustamista. Hoiva-avustaja osallistuu myös asiakkaan mielekkään arjen edistämiseen. Hoiva-avustajien työllistymistilanne on hyvä.  

Taitotalossa voit suorittaa hoiva-avustajakoulutuksen joko omaehtoisina päiväopintoina tai oppisopimuskoulutuksena.  

Hoiva-avustajakoulutuksen jälkeen voit hakea Taitotaloon suorittamaan sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon (lähihoitaja) loppuun. 

Tutkintokoulutus

Sisältö perustuu 1.8.2022 voimaan tulleisiin sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon (lähihoitaja) perusteisiin, joista suoritetaan kaksi tutkinnon osaa 

  • Kasvun ja osallisuuden edistäminen, 25 osp  
  • Ikääntyvien osallisuuden edistäminen, 35 osp 

Opiskelijalle tehdään henkilökohtainen opintopolku ja koulutuksen suorittaminen kestää noin 10–14 kuukautta. Koulutuksessa korostuu työpaikalla tapahtuva oppiminen. Koulutukseen kuuluu myös lähi- ja etäopetuspäiviä sekä itsenäisiä tehtäviä. 

Opiskelijaksi soveltuminen

Opiskelu ja hoiva-avustajana toimiminen edellyttää: 

  • riittävää suomen kielen taitoa (taso A2.2) 
  • hyvää fyysistä toimintakykyä ja henkistä tasapainoa, tutustu tarkemmin SORA-lainsäädäntöön 
  • kykyä olla vuorovaikutuksessa erilaisten ihmisten kanssa 
  • valmius ottaa tarvittavat rokotteet, tutustu tarkemmin tarvittavaan rokotesuojaan 

Koulutukseen valittavalla tulee olla mahdollisuus käyttää tietokonetta ja osallistua verkko-opetukseen sekä valmius ilta- ja viikonlopputyöhön koulutuksen työelämäjaksojen aikana. 

Koulutusmuoto

Koulutuksen voi suorittaa omaehtoisena- tai oppisopimuskoulutuksena.

  • Oppisopimuskoulutuksessa opiskelija tarvitsee alan työnantajan, jonka kanssa voidaan solmia oppisopimus. Oppisopimuskoulutuksen edellytyksenä on, että opiskelijaksi hakeutuvalla on jo valmiiksi sovittuna alalle soveltuva työpaikka, jossa oppisopimuskoulutuksen voi toteuttaa. Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle ja työnantajalle maksutonta.
  • Omaehtoinen koulutus on päätoimista.

Materiaalit opiskelija kustantaa itse.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Hoiva-avustajakoulutus, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Hoiva-avustajakoulutus? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Taitotalo

Taitotalo – maan laajimmat koulutusmahdollisuudet ammattilaisille, asiantuntijoille ja esimiehille

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Alan suurimpana toimijana Taitotalolla on pitkä historia muuttuvan maailman koulutustarpeisiin vastaamisessa. Koulutustarjonta ja asiantuntijaverkosto on toimialan laajin.  Asiakkuudenhoitomallissa on panostettu siihen, että yrityksille ja opiskelijoille on ainutlaatuiset puitteet kehittää prosessejaan ja käytännön...


Lue lisää kouluttajasta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Taitotalo

Valimotie 8
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.taitotalo.fi


Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Hoiva-avustajakoulutus täytä seuraavat tiedot: