Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Hygieniapassikoulutus ja -testi

Taitotalo
Yhteenveto
1,5h
36,29 - 80,65 EUR (arvonlisäverotonta) (yht. 80,65 EUR, 36,29 EUR)
Koulutus
Helsinki
Alkavat koulutukset
Helsinki
80,65 EUR
18.8.2022

Helsinki
36,29 EUR
18.8.2022

Helsinki
36,29 EUR
15.9.2022

Helsinki
80,65 EUR
15.9.2022
Taitotalo

Hygieniapassikoulutus ja -testi

Hygieniapassikoulutus ja -testi on tarkoitettu elintarvikkeiden parissa työskenteleville, jotka käsittelevät helposti pilaantuvia, pakkaamattomia elintarvikkeita. Koulutuksen jälkeen suoritetaan Ruokaviraston hygieniapassitesti. Voit myös ilmoittautua pelkkään hygieniapassitestiin.

Kuvaus

Hygieniaosaamiskoulutus antaa sinulle riittävät tiedot, jotta kykenet osoittamaan Elintarvikelain (23/2006) 27 §:n vaatimusten mukaisen hygieniaosaamisen. Koulutuksen jälkeen suoritetaan Ruokaviraston hygieniapassitesti. Voit suorittaa Taitotalossa myös pelkän hygieniapassitestin. Järjestämme myös yritystoteutuksia Taitotalon tai asiakkaan tiloissa. Hygieniapassikoulutus ja -testi on tarkoitettu elintarvikkeiden parissa työskenteleville, jotka käsittelevät helposti pilaantuvia, pakkaamattomia elintarvikkeita. 

Koulutuksen sisältö

Elintarvikehygieenisestä osaamisesta säädetään Euroopan Unionin yleisessä elintarvikehygienia-asetuksessa (852/2004/EU, liite I, osan A kohdan 4 alakohta e ja kohdan 5 alakohta d sekä liitteen II luvun 12 kohta 1), kansallisessa elintarvikelaissa (23/2006 muutoksineen) sekä Ruokaviraston määräyksessä hygieniaosaamisesta (1/2009).

Koulutuksen ja testin aiheet

 • Perusteet mikrobiologiasta ja elintarvikkeiden saastumisesta
 • Ruokamyrkytykset
 • Hygieeniset työskentelytavat
 • Henkilökohtainen hygienia
 • Puhtaanapito
 • Omavalvonta
 • Lainsäädäntö, viranomaiset
   

Koulutus toteutetaan suomeksi yhden päivän mittaisena lähiopetuksena, jonka yhteydessä suoritetaan suomenkielinen hygieniapassitesti. Testin voi suorittaa myös ruotsin tai englannin kielellä. Ilmoita siitä etukäteen asiakaspalveluun. Koulutus ja testi perustuvat materiaaliin, joka löytyy Ruokaviraston kotisivuilta. Huomioimme alueelliset ohjeet ja suositukset liittyen koronapandemiaan. Otamme vastaan ilmoittautumisia myös alle 14 pv ennen koulutusta, mutta huomioithan, että lasku tulee olla maksettuna koulutukseen/testiin saapuessa.

Aikataulut:

 • Koulutus+testi klo 9.00–15.30
 • Pelkkä testi klo 14.15–15.30. Saavuthan paikalle vähintään 10 minuuttia ennen alkua (muista henkilöllisyystodistus). 

Hinta

Koulutuksen ja testin hinta on 100 €. Voit osallistua toteutuspäivinä myös pelkkään testiin, jonka hinta on 45 €.

Jos et läpäise testiä ensimmäisellä kerralla, saat uusinnan alennettuun hintaan, 25€.  Kysy lisää uusintatestistä osoitteesta emma.tuomola@taitotalo.fi. Yksityishenkilön tulee esittää kuitti (sähköinen käy) osallistumismaksusta saapuessaan tilaisuuteen. Lasku tulee noin kaksi viikkoa ennen tilaisuuden alkua sähköpostiin.

Jos olet Taitotalon opiskelija, saat hygieniapassin alennettuun hintaan (koulutus+testi 70€, pelkkä testi 32€, uusintatesti 18€). Kerro ilmoittautumislomakkeen "Lisätiedot"-kohdassa, että olet Taitotalon opiskelija.

Henkilöllisyyden todentaminen

Henkilöllisyystodistukseksi hyväksytään seuraavat alkuperäiset, kuvalliset ja voimassaolevat asiakirjat:

 • suomalainen henkilökortti
 • suomalainen passi
 • suomalainen ajokortti ja mopokortti
 • suomalainen kuvallinen Kela-kortti
 • ulkomaalainen henkilökortti
 • ulkomaalainen passi
 • muukalaispassi (hyväksytään vain, jos siinä ei ole merkintää siitä, että asiakirjanhaltijan henkilöllisyyttä ei ole voitu luotettavasti todeta)
 • pakolaisen matkustusasiakirja (hyväksytään vain, jos siinä ei ole merkintää siitä, että asiakirjanhaltijan henkilöllisyyttä ei ole voitu luotettavasti todeta)
 • poliisin/rajavartiolaitoksen antama asiakirja, jossa on kopio passista, viranomaisen leima ja maininta siitä, että passi on toistaiseksi viranomaisen hallussa. Tätä asiakirjaa voi käyttää väliaikaisesti henkilöllisyytensä todistamiseen
 • maahanmuuttoviraston pakolaisille, turvapaikanhakijoille tai muille maahanmuuttajille myöntämä oleskelulupakortti tai oleskelukortti

Henkilöllisyyden todistamiseen eivät kelpaa

 • ulkomaalainen ajokortti ja mopokortti, kuvaton Kela-kortti, opiskelijakortti (kuvallisenakaan), bussilippu (kuvallisenakaan), kirjastokortti (kuvallisenakaan) tai muut vastaavat asiakirjat

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Hygieniapassikoulutus ja -testi, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Hygieniapassikoulutus ja -testi? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Taitotalo

Taitotalo – maan laajimmat koulutusmahdollisuudet ammattilaisille, asiantuntijoille ja esimiehille

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Alan suurimpana toimijana Taitotalolla on pitkä historia muuttuvan maailman koulutustarpeisiin vastaamisessa. Koulutustarjonta ja asiantuntijaverkosto on toimialan laajin.  Asiakkuudenhoitomallissa on panostettu siihen, että yrityksille ja opiskelijoille on ainutlaatuiset puitteet kehittää prosessejaan ja käytännön...


Lue lisää kouluttajasta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Taitotalo

Valimotie 8
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.taitotalo.fi


Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Hygieniapassikoulutus ja -testi täytä seuraavat tiedot: