Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Ilmanvaihtojärjestelmien osatutkinto, puhdistus ja huolto (nro 705875)

Taitotalo
Yhteenveto
n. 6 kuukautta
12.9.2022
   
Lähiopetus
Helsinki
Työvoimakoulutus
Taitotalo

Ilmanvaihtojärjestelmien osatutkinto, puhdistus ja huolto (nro 705875)

Koulutus antaa sinulle valmiudet toimia ilmanvaihtojärjestelmien puhdistuksen- ja huollon tehtävissä. Koulutus soveltuu myös LVI-alalla toimineiden lisä- ja täydennyskoulutukseksi.

Koulutukseen valittavan tulee olla työtön työnhakija tai työttömyysuhan alainen henkilö, jonka asiakkuus on voimassa joko TE-toimistossa tai kuntakokeilussa. Koulutus on tarkoitettu ilmanvaihdon ammatista kiinnostuneille, sekä alalla jo työskennelleille, jotka haluavat täydentää ja päivittää osaamistaan. Hakijalta edellytetään hyvää suomen kielen taitoa, työssä tarvittavaa fyysistä kuntoa ja mielellään B-luokan ajokorttia.

Koulutuksen sisällössä painotetaan kokonaisuuksien hallintaa, teknisten järjestelmien ymmärtämistä, työturvallisuutta, asiakaskeskeisyyttä ja ympäristönsuojelunäkökohtia kaikilla osa-alueilla, sekä tietotekniikan hyödyntämistä työssä. Koulutukseen sisältyy myös työnhakuvalmennusta. Opintoihin sisältyy myös etäopetusta.

Ilmanvaihtoalalla on hyvät työllisyysnäkymät jatkuvasti kasvavien rakennusteknisten vaatimusten johdosta. Ala tarjoaa monipuolisia työtehtäviä ja mahdollisuuksia erikoistua muun muassa mittaukseen ja tasapainotukseen, ilmanvaihtojärjestelmien puhdistukseen tai vaikka iv-koneiden huoltoon.

Ohjelmassa

 • IV-koneiden huoltaminen
 • IV-järjestelmien puhdistaminen
 • Ilmamäärien mittaus ja tasapainotus
 • LVI-huoltopalveluiden tuottaminen
   
 • Tulityökortti
 • Työturvakortti
 • Hätäensiapu
   
 • Työssäoppiminen

Toteutus

Koulutukseen valituille laaditaan henkilökohtainen suunnitelma koulutuksen suorittamiseksi. Sisältö ja kestoaika määräytyvät henkilökohtaistamissuunnitelman mukaan.
Koulutukseen sisältyy lähiopetusta, joka toteutetaan arkipäivisin kello 7.30–14.30.

Koulutus on suunniteltu ajalle 12.9.2022–16.3.2023.
Loma 26.-30.12.2022.

Talotekniikan perustutkinto on mahdollista suorittaa kokonaisuudessaan tämän koulutuksen jälkeen oppisopimuksella työllistävässä yrityksessä.
Koulutuspaikkana on Taitotalo, Strömberginkuja 3, Pitäjänmäki, Helsinki.

Hakeminen

Haku koulutukseen päättyy 8.8.2022.
Hakeminen tapahtuu oman TE-toimiston kautta tai TE-toimiston internetsivuilla www.te-palvelut.fi. Seuraa www.te-palvelut.fi -sivuja.

Hinta

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta. Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saat valtakunnallisesta puhelinpalvelusta koulutusneuvonnasta ma-pe klo: 9-16:15 numerosta 0295 020 702 tai sähköpostitse: koulutusneuvonta@te-toimisto.fi

Koulutukseen hakeminen
Koulutusvalinnat järjestetään kahdessa vaiheessa. Ensin tehdään esivalinta hakemusten perusteella ja sen jälkeen lopullinen valinta haastattelujen perusteella.

Hae koulutukseen täyttämällä sähköinen hakemus internet-osoitteessa www.te-palvelut.fi ja haussa oleva työvoimakoulutus (> sanahakuna toimii koulutuksen numero 705875 tai koulutuksen nimi > Näytä ilmoitukset sivun alareunassa > klikkaa koulutusta johon olet hakemassa > valitse Tiedot-välilehti (sivun yläreunassa) > Hae tähän koulutukseen). Vaihtoehtoisesti voit jättää paperihakemuksen työ- ja elinkeinotoimistoon tai kuntakokeiluun.

Mikäli sähköinen hakemus täytetään ilman pankkitunnuksia, hakemus on vahvistettava TE-toimistossa tai kuntakokeilussa ennen hakuajan päättymistä. Vaihtoehtoisesti voit jättää paperihakemuksen työ- ja elinkeinotoimistoon tai kuntakokeiluun.

Koulutushakemuksen velvoittavuus
Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli et osallistu valintatilaisuuteen, tai perut koulutukseen osallistumisen ilman pätevää syytä, TE-toimisto selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (Työttömyysturvalaki 2 a luku 12 §).

Haastattelun/valintatilaisuuden velvoittavuus
Haastatteluun/valintatilaisuuteen osallistuminen on velvoittavaa. Mikäli et osallistu haastatteluun/valintatilaisuuteen tai ilmoita etukäteen esteestä, TE-toimisto selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen. Työttömyysturvalaki 2 a luku 12 § Palvelusta kieltäytyminen Uudenmaan TE-toimisto.

Koulutuksen aikaiset etuudet
Koulutuksen ajalta sinulle voidaan maksaa samaa työttömyysetuutta (ansiopäiväraha/peruspäiväraha/työmarkkinatuki) johon sinulla työttömänä ollessasi on oikeus. Mikäli et ole työtön tai työttömyysuhan alainen (lomautettu tai osa-aikatöissä) selvitä etukäteen mitä etuutta olet oikeutettu saamaan koulutuksen ajalta.

Tietoa työvoimakoulutuksesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saa puhelimitse KOULUTUSNEUVONNASTA
p. 0295 020 702, ma-pe klo 9-16.15 tai www.facebook.com/koulutusneuvonta tai nettisivuilta https://www.te-palvelut.fi/nain-asioit-kanssamme/te-palvelut/puhelinpalvelut/puhelin-koulutusneuvonta, jossa chat-palvelu ma-pe 9-16.

Valintojen etenemistä voit seurata koulutusvalintojen jälkeen sähköisen asioinnin kautta (www.te-palvelut.fi > sähköinen asiointi > työvoimakoulutus > koulutushakemusteni tilanne).

Terveysturvallisuus
Jos koronatilanne vaatii, voidaan koulutuksen toteutustapaa joutua muuttamaan.

Tutustu myös muihin Taitotalon työvoimahallinnon koulutuksiin.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Ilmanvaihtojärjestelmien osatutkinto, puhdistus ja huolto (nro 705875), klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ilmanvaihtojärjestelmien osatutkinto, puhdistus ja huolto (nro 705875)? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Taitotalo

Taitotalo – maan laajimmat koulutusmahdollisuudet ammattilaisille, asiantuntijoille ja esimiehille

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Alan suurimpana toimijana Taitotalolla on pitkä historia muuttuvan maailman koulutustarpeisiin vastaamisessa. Koulutustarjonta ja asiantuntijaverkosto on toimialan laajin.  Asiakkuudenhoitomallissa on panostettu siihen, että yrityksille ja opiskelijoille on ainutlaatuiset puitteet kehittää prosessejaan ja käytännön...


Lue lisää kouluttajasta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Taitotalo

Valimotie 8
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.taitotalo.fi


Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Ilmanvaihtojärjestelmien osatutkinto, puhdistus ja huolto (nro 705875) täytä seuraavat tiedot: