Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Innovatiivinen koulutus nuorille: Uusiutuva energia, lämpöpumppuosaaja, verkkokoulutus

Taitotalo
Yhteenveto
120 opintoviikkoa
16.4.2021
   
Lähiopetus
Verkossa
Työvoimakoulutus
Taitotalo

Innovatiivinen koulutus nuorille: Uusiutuva energia, lämpöpumppuosaaja, verkkokoulutus

Koulutuksen tavoitteena on työttömän nuoren osaamisen kehittäminen työmarkkinoiden osaamisvaatimusten mukaisiksi siten, että nuori työllistyy, siirtyy muuhun ammatilliseen koulutukseen tai aloittaa yritystoiminnan. Koulutuksella tavoitellaan myös nuorten parempaa ammatillista itsetuntemusta, oman osaamisen sanoittamista sekä oman osaamisen näkyväksi tekemistä ja myymistä. Koulutus soveltuu myös jo LVI-alalla toimineiden lisä- ja täydennyskoulutukseksi.

Yrityskeskustelujen kautta on tunnistettu, että uusiutuvan energian ja muiden teollisten alojen yrityksiin tarvitaan kilpailukykyisen asiakaskokemuksen ylläpitäjiksi myynnin ja asiakaspalvelun tekijöitä, suunnittelijoita, teknisiä osaajia mm. asennustehtäviin, projektiosaajia työnjohtoon ja IT- ja softakehityksen nuoria osaajia. Yleisesti joka puolella tarvitaan sähköisen markkinoinnin ja digitaalisen liiketoiminnan osaamista lisää.

Uusiutuvan energian toimialalla on hyvät työllisyysnäkymät jatkuvasti kasvavien haasteiden johdosta ilmastonmuutoksen edetessä. Ala tarjoaa monipuolisia työtehtäviä ja mahdollisuuksia erikoistua joko asiakaspalveluun tai tekniseen toteutukseen. Koulutusta on kehitetty yhdessä SULPU ry:n (Suomen lämpöpumppuyhdistys) kanssa. 

Koulutuksen sisällöissä painotetaan kokonaisuuksien hallintaa mutta syvennytään muun muassa asiakaspalveluun, myyntiin, huoltotoimintaan ja teknisten järjestelmien ymmärtämiseen tavoitteena digitaalisten työkalujen käytön hyödyntäminen. Opiskelijoille luodaan kuvaa työelämän monipuolisista työnäkymistä, pohditaan oman osaamisen jalostamista ja sanoittamista. Koulutukseen kuuluu myös työnhakuvalmennusta, ja muun muassa videoiden tekoa ja niiden hyödyntämistä oman osaamisen ja siitä kertomisen välineenä.

Koulutus on tarkoitettu uusiutuvista energioista kiinnostuneille, alle 30-vuotiaille työttömyysuhan alla oleville tai työttömille.

Koulutus soveltuu alalla jo työkokemusta hankkineille, jotka haluavat täydentää ja päivittää osaamistaan. Hakijoilta odotetaan kiinnostusta digitaalisuuteen ja kykyä omaksua digikehityksen työvälineitä. Tästä syystä hakijalta edellytetään hyvää suomen kielen taitoa (C1.1). Lisäksi monissa käytännön työtehtävissä tarvitaan fyysistä kuntoa ja mielellään B-luokan ajokorttia. Hakijan tulee olla työtön työnhakija tai työttömyysuhan alainen.

Koulutuksen sisältöä 

  • Digityön arki
  • Digitaalisten työkalujen ja pilvipalvelujen hyödyntäminen
  • LVI-tekniikan perusteet
  • Lämpöpumpputekniikan perusteet
  • Työturvakortti
  • Työssäoppiminen

Koulutukseen valituille laaditaan henkilökohtainen suunnitelma koulutuksen käymistä tukemaan.

Koulutukseen sisältyvä lähiopetus toteutetaan pandemia-aikana verkko-opetuksena arkipäivisin lähtökohtaisesti kello 7.30-14.30. Oppimispäiväkirjan päivittäinen täyttö on keskeinen osa oppimista.  Esimerkiksi talotekniikan perustutkinto tai ammattitutkinto, joko lämmityslaiteasennuksen osaamisalalta tai kylmäasennuksen osaamisalalta, on mahdollista suorittaa kokonaisuudessaan tämän koulutuksen jälkeen, esimerkiksi oppisopimuksella työllistävässä yrityksessä.

Haku koulutukseen päättyy 6.4.2021. Hakeminen tapahtuu oman TE-toimiston kautta.

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saat valtakunnallisen puhelinpalvelun koulutusneuvonnasta ma-pe klo 9.00-16.15 numerosta 0295 020 702 tai sähköpostitse koulutusneuvonta@te-toimisto.fi

Lisätietoja
Harri Fränti, kouluttaja, 0500 884 455 tai harri.franti@taitotalo.fi

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Innovatiivinen koulutus nuorille: Uusiutuva energia, lämpöpumppuosaaja, verkkokoulutus, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Innovatiivinen koulutus nuorille: Uusiutuva energia, lämpöpumppuosaaja, verkkokoulutus? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Taitotalo

Taitotalo – maan laajimmat koulutusmahdollisuudet ammattilaisille, asiantuntijoille ja esimiehille

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Alan suurimpana toimijana Taitotalolla on pitkä historia muuttuvan maailman koulutustarpeisiin vastaamisessa. Koulutustarjonta ja asiantuntijaverkosto on toimialan laajin.  Asiakkuudenhoitomallissa on panostettu siihen, että yrityksille ja opiskelijoille on ainutlaatuiset puitteet kehittää prosessejaan ja käytännön...


Lue lisää kouluttajasta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Taitotalo

Valimotie 8
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.taitotalo.fi


Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Innovatiivinen koulutus nuorille: Uusiutuva energia, lämpöpumppuosaaja, verkkokoulutus täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: