Työvoimakoulutus

Isännöitsijä, isännöinnin ammattitutkinto (nro 716612)

Taitotalo, paikassa Helsinki
Kesto
n. 12 kuukautta
Kesto
n. 12 kuukautta
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Isännöitsijä, isännöinnin ammattitutkinto (nro 716612)

Taitotalo
Koulutuksen tavoitteena on, että osallistujat työllistyvät isännöintialalle ja suorittavat isännöinnin ammattitutkinnon tai osia siitä. Koulutukseen osallistuja saa valmiudet hoitaa monipuolisia isännöinnin työtehtäviä liittyen asiakaspalveluun, hallintoon, talouteen sekä kiinteistön tekniikkaan. Hae tyomarkkinatori.fi kautta 15.2.2024 mennessä.

Koulutuksen ajankohta on 19.3.2024 - 14.3.2025 ja kesto on 12 kuukautta.

Koulutuksen tavoitteena on, että osallistujat työllistyvät isännöintialalle ja suorittavat isännöinnin ammattitutkinnon tai osia siitä. Kokotutkinto muodostuu yhdestä pakollisesta tutkinnon osasta sekä kahdesta valinnaisesta. Tutkinnon osien sisältö ja edellytykset käydään tarkemmin läpi koulutukseen valittujen opiskelijoiden kanssa.

Isännöinnin ammattitutkinnossa ammattitaito osoitetaan ja arvioidaan isännöinnin käytännön työtehtävissä, joita ovat esimerkiksi asunto-osakeyhtiön-, vuokratalon tai toimitilojen isännöinti.

Sisältö

Opinnot Taitotalossa sisältävät mm. seuraavia aihealueita:

  • Kiinteistöalan toimintaympäristö 
  • Lainsäädäntö (asunto-osakeyhtiölaki, asuinhuoneistonvuokralaki, liikehuoneistonvuokralaki)
  • Asiakaspalvelu, viestintä ja vuorovaikutus
  • Toimisto- ja tietotekniikka
  • Kiinteistön tekninen elinkaari (kuntoarviot, korjaushankkeiden käynnistäminen ja läpivieminen) 
  • Taloushallinto (yleiset lait ja asetukset, tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen laatiminen, taloyhtiöiden ostolaskutus)

Koulutukseen kuuluu olennaisena osana työssä oppiminen, joka on alan käytännön tehtävien oppimista isännöintitoimistoissa. Koulutuksen alussa opiskelijat hankkivat työssäoppimispaikan itse, tarvittaessa kouluttaja auttaa paikan hakemisessa.

Koulutukseen sisältyy lähiopetusta, ohjattua etäopiskelua sekä työssäoppimista. Lähiopetus toteutetaan arkipäivisin klo 9.00–16.00. Lähipäivään sisältyy 7 oppituntia. Työssäoppimisjaksolla noudatetaan työpaikan normaaleja työaikoja. 

Koulutukseen sisältyy lomajakso 23.12.2024 -3.1.2025

Opiskelijaksi soveltuminen

Hakijan tulee olla työtön työnhakija tai työttömyysuhan alainen henkilö.

Hakijoilta toivotaan soveltuvaa kaupallisen tai teknisen alan pohjakoulutusta tai työkokemusta alalta. Isännöintialalla toimiminen edellyttää hyvää yhteistyö-, vuorovaikutus- ja päätöksentekokykyä, erittäin hyvää suomen kielen suullista ja kirjallista taitoa (C1.1) sekä aitoa kiinnostusta alan tehtäviin. Lisäksi hakijalla on suotavaa olla ajokortti, ajatellen isännöitsijän työtehtävien sujuvaa suorittamista.
Ryhmään valitaan 20 osallistujaa.

Opiskelijamaksu

Työhallinnon valtionosuusrahoitteinen koulutus on opiskelijalle maksutonta.

Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saat valtakunnallisesta puhelinpalvelustamme Työlinjan koulutusneuvonnasta ma-pe klo 9.00-16.15 numerosta 0295 020 702. Koulutusneuvontaa saa myös Facebookissa www.facebook.com/koulutusneuvonta.

TE-palvelun tai kuntakokeilun asiakkaana sinulla voi olla mahdollisuus hakea työttömyysetuutta omaehtoisiin opintoihin. Jos harkitset opintojen tukemista työttömyysetuudella, ota yhteys TE-toimiston vastuuvirkailijaasi tai kunnan omavalmentajaan.

Hakeminen

Hae mukaan 15.2.2024 mennessä.

Hae koulutukseen täyttämällä sähköinen hakemus työhallinnon internet-osoitteessa www.tyomarkkinatori.fi -> Henkilöasiakkaat -> Haussa oleva työvoimakoulutus (-> sanahakuna toimii koulutuksen numero 716612 tai koulutuksen nimi).

Palvelun käyttö edellyttää verkkopankkitunnuksia tai sirullista henkilökorttia.

Vaihtoehtoisesti voit jättää paperihakemuksen työ- ja elinkeinotoimistoon tai kuntakokeiluun. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, on Sinun vahvistettava hakemuksesi TE-toimistossa tai kuntakokeilussa ennen hakuajan päättymistä. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata www.tyomarkkinatori.fi - > Oma asiointi -> koulutushakemus.

Opiskelijavalinnat

Opiskelijavalinnat koulutukseen tehdään hakemusten ja haastattelujen perusteella. 

 Haastatteluvaiheeseen pääsevät henkilöt kutsutaan Taitotalon vastuukouluttajan toimesta erilliseen haastattelutilaisuuteen sähköpostitse. Haastattelut tullaan järjestämään viikolla 10, lähtökohtaisesti paikan päällä Pitäjänmäen kampuksella.

Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan koulutuksen valintatilaisuuteen ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli perut hakemuksen, et osallistu koulutuksen valintatilaisuuteen, tai et aloita koulutusta, TE-toimisto/kuntakokeilu selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (TTL 2 a luku 9 § 7 a-7 b sekä 2 a luku 10 §).

Valintatieto

Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata www.tyomarkkinatori.fi - > Oma asiointi -> koulutushakemus.

Tutustu myös muihin Taitotalon työvoimahallinnon koulutuksiin.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Isännöitsijä, isännöinnin ammattitutkinto (nro 716612), klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Isännöitsijä, isännöinnin ammattitutkinto (nro 716612)? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Taitotalo
Valimotie 8
00380 Helsinki

Taitotalo – maan laajimmat koulutusmahdollisuudet ammattilaisille, asiantuntijoille ja esimiehille

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Alan suurimpana toimijana Taitotalolla on pitkä historia muuttuvan maailman koulutustarpeisiin vastaamisessa. Koulutustarjonta ja asiantuntijaverkosto on toimialan laajin.  Asiakkuudenhoitomallissa on panostettu siihen, että yrityksille ja opiskelijoille on ainutlaatuiset puitteet kehittää prosessejaan ja käytännön...

Lue lisää kouluttajasta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu