Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Millainen oppimisen kulttuuri työelämässä vallitsee? Vastaa kyselyyn ja osallistu arvontaan!

IT-asiantuntija, IT-tukihenkilö S2-tuettuna, tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto

Taitotalo
Yhteenveto
n. 16 kuukautta
30.1.2023
   
Lähiopetus
Helsinki
Tutkinto
Taitotalo

IT-asiantuntija, IT-tukihenkilö S2-tuettuna, tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto

Hae koulutukseen ja suorita maahanmuuttajille tarkoitettu tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto S2 tuettuna. Tutkinnon suoritettuasi voit toimia monipuolisesti erilaisissa tieto- ja viestintätekniikan tehtävissä.

Hae koulutukseen ja suorita tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto. Tutkinnon suoritettuasi voit toimia monipuolisesti erilaisissa tieto- ja viestintätekniikan tehtävissä.

Koulutus antaa sinulle pätevyyden muun muassa Windows 10 -työasemien ja Windows Server 2019 -palvelinympäristöjen suunnittelu-, asennus-, käyttöönotto- ja ylläpitotehtäviin, ohjelmistojen hallinnolliseen asennukseen ja konfigurointiin sekä kyberturvallisuuden konsultointitehtäviin. Suomen kielen koulutusta on viikoittain ja S2 kouluttaja on tukena ammatillisten aineiden koulutuspäivinä.

Tutkinnon rakenne

Tutkinto muodostuu viidestä tutkinnon osasta.

Pakollinen tutkinnon osa

 • Tieto- ja viestintätekniikan perustehtävät, 25 osp

Valinnaiset tutkinnon osat

 • Teknisessä tukipalvelussa toimiminen, 45 osp
 • Järjestelmätuessa toimiminen, 45 osp
 • Kyberturvallisuuden ylläpitäminen, 30 osp

Perustutkintoihin sisältyy myös pakollisena yhteisiä tutkinnonosia, joiden laajuus on 35 osp

Yhteiset tutkinnon osat

 • Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen, 11 osp
 • Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen, 6 osp
 • Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen, 9 osp
 • Valinnaiset osaamistavoitteet, 9 osp

Tutustu tutkinnon perusteisiin ePerusteet (opintopolku.fi)

Tutkinnon suorittanut saa jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin sekä voi suorittaa ICT-alan ammatti- ja erikoisammattitutkintoja.

IT-asiantuntijan opintojen aikana Taitotalossa voi suorittaa myös 60 opintopistettä ammattikorkeakouluopintoja tieto- ja viestintätekniikan AMK-väyläopintojen kautta yhteistyössä Metropolian Ammattikorkeakoulun kanssa.

IT-asiantuntijaksi valmistuttuaan voi hakea Metropolian tieto- ja viestintätekniikan tutkinto-ohjelmaan (insinööri (AMK), 240 op) erillishaussa ilman pääsykoetta. Väyläopinnot voivat nopeuttaa insinööritutkinnon valmistumista, sillä väylähaun kautta tutkinto-opiskelupaikan saaneille luetaan hyväksi tutkinnon opinnoista 60 op. AMK-väylälle ilmoittaudutaan heti, kun opinnot Taitotalossa alkavat.

Lähiopetuksen aiheet

 • 98-368 Mobility and Device Fundamentals
 • 98-365 Windows Server Administration Essentials
 • 98-366 Windows Networking Essentials
 • 98-367 Windows Security Essentials
 • Työasema- ja palvelinympäristöt (Windows, Linux)
 • Oheislaitteet ja niiden ylläpito (3D tulostus)
 • Käyttöjärjestelmien virtualisointi
 • Käyttöjärjestelmän ylläpito, suorituskyky ja vianhallinta
 • Palvelinsovellukset ja niiden hallinta
 • Pilvipalvelut (Office 365, Microsoft Azure, Intune, Google Cloud, AWS)
 • Tietosuoja, tietoturva, GDPR
 • Tietoturvapoikkeamat tietoverkossa / Wireshark-analysaattori + verkon porttien scannaus
 • Sovellusohjelmien asennus, ylläpito ja käyttäminen
 • Mobiililaitteiden hyödyntäminen ja ylläpito
 • Suomen kieli

Verkko-opintojen aiheet

 • Eduhouse

Lue lisää tutkinnon suorittamisesta Taitotalossa.

Opiskelijaksi soveltuminen

Hakijalla tulee olla kiinnostusta teknisten laitteiden ja palvelimien asennuksesta ja ylläpidosta. Toimintaympäristö on pääosin englannin kielistä. Opetus tapahtuu suomen kielellä.

Opiskelijavalintaan vaikuttavat kaikki seuraavat:

1. Koulutushakemuksesi perusteluineen

2. Koulutuksen hakuun liittyy ennakkokysely ja lyhyt videoesittely (1-2 minuuttia riittää), jossa kerrot itsestäsi ja miksi haet koulutukseen. Ohjeistus näiden tekemiseen lähetetään sähköpostitse hakemuksen käsittelyn jälkeen. Edellytämme opiskelijavalintoja tehdessämme, että edellä mainitut on tehty.

Koulutusmuoto ja opiskelijamaksu

Koulutus toteutetaan henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti monimuoto-opiskeluna (lähi- ja etäopiskeluna). Lähiopetuksen koulutusaika on klo 8–14. Lähiopetuksen lisäksi koulutukseen kuuluu itseopiskelua. Opiskelussa hyödynnetään F-Securen learning portal verkko-oppimisympäristöjä. Opiskelijoilla on mahdollisuus ladata käyttöönsä ilmaiseksi Microsoftin järjestelmiä harjoittelua varten.

Tutkintokoulutuksen rahoittaa pääosin opetus- ja kulttuuriministeriö.

 • Omaehtoinen ammatillinen koulutus on valtionosuusjärjestelmän puitteissa opiskelijalle maksuton. Paikkoja on rajoitetusti.
 • Oppisopimuskoulutuksessa opiskelija tarvitsee alan työnantajan, jonka kanssa voidaan solmia oppisopimus. Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle ja työnantajalle maksutonta. Lue lisää oppisopimuksesta.
 • Koulutussopimus solmitaan tutkinnon osittain, harjoitteluajalta ei makseta palkkaa. Työhön käytettävä tuntimäärä sovitaan yksilöllisesti. Mikäli hakija on työtön, voi hän tiedustella TE-keskuksesta opintojen suorittamista työttömyysetuutta menettämättä. Lue lisää koulutussopimuksesta.

Molemmissa rahoitusmuodoissa opiskelijat kustantavat mahdolliset oppikirjansa itse. Omaehtoinen aikuiskoulutus kuuluu Kelan opintotuen piiriin.

Oppisopimuskoulutukseen voi hakea jatkuvan haun kautta – kysy paikkoja oman alueesi oppisopimustoimistolta.

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä ja soveltuvuudesta opiskelijaksi antaa kouluttaja Mika Hyyryläinen, mika.hyyrylainen@taitotalo.fi, 020 7461 507.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta IT-asiantuntija, IT-tukihenkilö S2-tuettuna, tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta IT-asiantuntija, IT-tukihenkilö S2-tuettuna, tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Taitotalo

Taitotalo – maan laajimmat koulutusmahdollisuudet ammattilaisille, asiantuntijoille ja esimiehille

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Alan suurimpana toimijana Taitotalolla on pitkä historia muuttuvan maailman koulutustarpeisiin vastaamisessa. Koulutustarjonta ja asiantuntijaverkosto on toimialan laajin.  Asiakkuudenhoitomallissa on panostettu siihen, että yrityksille ja opiskelijoille on ainutlaatuiset puitteet kehittää prosessejaan ja käytännön...


Lue lisää kouluttajasta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Taitotalo

Valimotie 8
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.taitotalo.fi


Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta IT-asiantuntija, IT-tukihenkilö S2-tuettuna, tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto täytä seuraavat tiedot: