Kaukolämpöasentaja, energia-alan ammattitutkinto

Taitotalo
Yhteenveto
n. 36 kuukautta
   
Helsinki
Tutkinto
Taitotalo

Kaukolämpöasentaja, energia-alan ammattitutkinto

Energia-alan ammattitutkinnon suorittaneella on energia-alan työtehtävissä vaadittu ammattitaito. Tutkinnon suoritettuasi osaat toimia turvallisesti, itsenäisesti ja yhteistyössä energia-alan vaihtelevissa työympäristöissä. Osaat noudattaa määräyksiä, standardeja ja annettuja ohjeita, työelämän toimintatapoja ja työturvallisuusvaatimuksia.

Energia-alan ammattitutkinnossa on kolme erilaista kokonaisuutta eli osaamisalaa. Taitotalossa on mahdollista suorittaa näistä kaukolämpöasentajan ja voimalaitoksen käyttäjän tutkinnot. Ammattitutkinnon voit suorittaa, kun sinulla on alan työkokemus ja alan työpaikka, jossa voit kehittää ammatillista osaamistasi. Opiskelu toteutetaan pääsääntöisesti oppisopimuksella. 

Jos tarvitset B-koneenhoitajan tai A-koneenhoitajan pätevyyskirjan, voit suorittaa tutkinnon voimalaitostekniikan osaamisalalta tietyt tutkinnon osat ja näillä hakea tarvitsemiasi pätevyyskirjoja. B-koneenhoitajan koulutuksen (tutkinnon osa toiminta lämmöntuotannossa) voi suorittaa myös valinnaisena tutkinnon osana kaukolämmönosaamisalalla.  

Kaukolämpöasentaja tuntee kaukolämpölaitosten kattilat ja varusteet, polttoaineet ja niiden käsittelyn. Hän osaa raportoida työt ja toimenpiteet sekä ennakoida kattiloiden korjaus- ja kunnossapitotarpeen. Kaukolämpöasentaja osaa toimia kaukolämmön tuotantolaitosten toimintaperiaatteiden mukaisesti laitoksen käyttö- ja kunnossapitotöissä. Hän osaa toimia kaukolämmön tuotantolaitoksen töissä. Lisäksi hän osaa toimia kaukolämpöverkon toimintaperiaatteiden mukaisesti käytön ja kunnossapidon töissä sekä toimia kaukolämpöverkon töissä ymmärtäen työn riskit ja huomioida turvallisuustekijät omassa työssään. Kaukolämpöasentaja osaa käyttää oikein asiakaslaitteita, hallitsee asiakaslaitteiden kunnossapidon ja osaa toimia turvallisesti asiakaslaitteiden käyttö- ja kunnossapitotöissä. 

Hän hallitsee työssään tarvitsemiensa tietojärjestelmien ja sovelluksien käytön. 

Tutkinnon rakenne

Energia-alan ammattitutkinto (150 osaamispistettä) muodostuu osaamisalakohtaisista pakollisista tutkinnon osista (120 osaamispistettä kaukolämpöasennuksen osaamisalalla) ja osaamisalakohtaisista valinnaisista tutkinnon osista (30 osaamispistettä kaukolämpöasennuksen osaamisalalla).  

Energia-alan ammattitutkinnon perusteista löydät tarkemman kuvauksen tarvittavasta osaamisesta. 

Kaukolämpöasentaja tuntee kaukolämpölaitosten kattilat ja varusteet, polttoaineet ja niiden käsittelyn. Hän osaa raportoida työt ja toimenpiteet sekä ennakoida kattiloiden korjaus- ja kunnossapitotarpeen.

Tutkintokoulutuksen toteutus

Järjestämme energia-alan ammattitutkintoon johtavaa tutkintokoulutusta, jonka kestoon vaikuttavat opiskelijan osaaminen, työkokemus ja aiempi koulutus. Tutkintokoulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna, joka sisältää työpaikalla käytännön työssä tapahtuvaa oppimista, etäopiskelua ja tarvittaessa lähipäiviä. Tutkinto suoritetaan käytännön näytöin. Koulutus tapahtuu työn ohessa. 

Taitotalo järjestää ammattitutkintoon ja pätevyyskirjoihin tarvittavaa koulutusta sekä näyttöjä myös yrityskohtaisina. Järjestämme tarvittaessa myös syventävää ja täydentävää alan koulutusta. Kysy lisää asiantuntijoiltamme! 

Henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma 

Laadimme kanssasi henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelman, jossa kartoitamme nykyisen osaamisesi (tutkinnot, koulutus ja työkokemus) ja sovimme lähi- ja etäopiskelusta, työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta sekä tutkinnon suorittamisesta. Osallistut lähipäiviin, joiden aiheista sinulla on osaamisen hankkimisen tarvetta. Etäopiskelussa käytämme Optima-verkko-oppimisympäristöä sekä alan kirjallisuutta. Luennoijamme ovat pitkän käytännön työkokemuksen omaavia alansa asiantuntijoita. Opinnoissa menestyminen edellyttää omatoimista harjoittelua. Lähipäivät sisältävät pienryhmätyöskentelyä, jolloin opiskelija tutustuu muiden työyhteisöjen työskentelytapoihin. 

Opiskelijamaksu on 400 € (alv. 0 %). Lasku opiskelumaksusta lähetetään opiskelijan nimellä kotiosoitteeseen. Ole yhteydessä kouluttajaan ja kysy lisää! 

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Kaukolämpöasentaja, energia-alan ammattitutkinto, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kaukolämpöasentaja, energia-alan ammattitutkinto? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Taitotalo

Taitotalo – maan laajimmat koulutusmahdollisuudet ammattilaisille, asiantuntijoille ja esimiehille

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Alan suurimpana toimijana Taitotalolla on pitkä historia muuttuvan maailman koulutustarpeisiin vastaamisessa. Koulutustarjonta ja asiantuntijaverkosto on toimialan laajin.  Asiakkuudenhoitomallissa on panostettu siihen, että yrityksille ja opiskelijoille on ainutlaatuiset puitteet kehittää prosessejaan ja käytännön...


Lue lisää kouluttajasta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Taitotalo

Valimotie 8
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.taitotalo.fi


Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Kaukolämpöasentaja, energia-alan ammattitutkinto täytä seuraavat tiedot: