Kiinteistöassistentin koulutus (nro 713301)

Koulutuksen ajankohta on 4.10.2023 - 31.5.2024, kesto noin 8 kuukautta.
Koulutuksen esittely
Koulutuksen päätavoitteena on työllistyä alan tehtäviin, joita ovat esimerkiksi: kiinteistösihteeri, kiinteistöassistentti, toimistoisännöitsijä, palvelumestari, palveluisännöitsijä.
Koulutuksen tavoitteena on lisäksi, että opiskelija suorittaa koulutuksen aikana Isännöinnin ammattitutkinnosta yhden tutkinnon osan, Isännöintityön kehittämissuunnitelman laatiminen.
Edellä mainitun isännöinnin ammattitutkinnon tutkinnon osan suorittaminen laajentaa kiinteistöassistentin koulutuksen opintosisältöä sekä antaa opiskelijalle mahdollisuuden toimia tulevaisuudessa myös muissa kiinteistö- ja isännöintialan työtehtävissä tai vaihtoehtoisesti lähteä myös syventämään opintoja.
Koulutuksen sisältö
Opinnot Taitotalossa sisältävät mm. seuraavia aihealueita:
- Kiinteistöalan toimintaympäristö
- Lainsäädäntö (asunto-osakeyhtiölaki, asuinhuoneistonvuokralaki, liikehuoneistonvuokralaki)
- Asiakaspalvelu, viestintä ja vuorovaikutus
- Toimisto- ja tietotekniikka, tietoturva
- Kiinteistön teknisen toiminnan perusteet
- Taloushallinnon perusteet (yleiset lait ja asetukset, tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen laatimisen avustavat tehtävät, ostolaskutus)
Toteutus
Koulutuksen aloitus on 4.10.2023 ja kesto noin 8 kuukautta.
Koulutukseen sisältyy lähiopetusta, ohjattua etäopiskelua (n.2kk) sekä työssäoppimista (n.6kk). Lähiopetus toteutetaan arkipäivisin klo 9–16. Työssäoppimisjaksolla noudatetaan työpaikan normaaleja työaikoja.
Työssäoppiminen on alan käytännön tehtävien oppimista esimerkiksi isännöintitoimistoissa, kiinteistöalan yrityksissä, vakuutusyhtiöissä tai rakennusliikkeissä. Koulutuksen alussa opiskelijat hankkivat itse työssäoppimispaikan, tarvittaessa kouluttaja auttaa paikan hakemisessa.
Koulutukseen sisältyy lomajakso 27.12.2023 - 5.1.2024.
Opiskelijaksi soveltuminen
Koulutukseen voivat osallistua aikaisemmin alalla työskennelleet tai alalle aikovat sihteerit, assistentit, toimistotyöntekijät tai asiakaspalveluhenkilöt, joilla on kyky itsenäiseen työskentelyyn, kiinnostus ja soveltuvuus alalle sekä motivaatio kouluttautumiseen. Tehtävissä toimiminen edellyttää asiakaspalveluhenkisyyttä, sujuvia vuorovaikutustaitoja, organisointikykyä, tietotekniikan perustaitoja (Word, Excel, PowerPoint), hyvää suomen kielen suullista ja kirjallista taitoa (C1.1). Muu kielitaito katsotaan eduksi. Hakijan tulee olla TE-toimiston tai kuntakokeilun työtön, työttömyysuhan alainen tai toistaiseksi lomautettu asiakas. Työnhaun tulee olla voimassa.
Ryhmään valitaan 20 osallistujaa.
Opiskelijamaksu
Työhallinnon valtionosuusrahoitteinen koulutus on opiskelijalle maksutonta.
Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saat valtakunnallisesta puhelinpalvelustamme Työlinjan koulutusneuvonnasta ma-pe klo 9.00-16.15 numerosta 0295 020 702. Koulutusneuvontaa saa myös Facebookissa www.facebook.com/koulutusneuvonta.
TE-palvelun tai kuntakokeilun asiakkaana sinulla voi olla mahdollisuus hakea työttömyysetuutta omaehtoisiin opintoihin. Jos harkitset opintojen tukemista työttömyysetuudella, ota yhteys TE-toimiston vastuuvirkailijaasi tai kunnan omavalmentajaan.
Hakeminen
Hae mukaan 1.9.2023 mennessä.
Hae koulutukseen täyttämällä sähköinen hakemus työhallinnon internet-osoitteessa www.tyomarkkinatori.fi -> Henkilöasiakkaat -> Haussa oleva työvoimakoulutus (-> sanahakuna toimii koulutuksen numero 713301 tai koulutuksen nimi).
Palvelun käyttö edellyttää verkkopankkitunnuksia tai sirullista henkilökorttia.
Vaihtoehtoisesti voit jättää paperihakemuksen työ- ja elinkeinotoimistoon tai kuntakokeiluun. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, on Sinun vahvistettava hakemuksesi TE-toimistossa tai kuntakokeilussa ennen hakuajan päättymistä. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata www.tyomarkkinatori.fi - > Oma asiointi -> koulutushakemus.
Opiskelijavalinnat
Opiskelijavalinnat koulutukseen tehdään hakemusten ja haastattelujen perusteella.
Haastatteluvaiheeseen pääsevät henkilöt kutsutaan Taitotalon vastuukouluttajan toimesta erilliseen haastattelutilaisuuteen sähköpostitse. Haastattelut tullaan järjestämään viikolla 38, lähtökohtaisesti paikan päällä Pitäjänmäen kampuksella.
Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan koulutuksen valintatilaisuuteen ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli perut hakemuksen, et osallistu koulutuksen valintatilaisuuteen, tai et aloita koulutusta, TE-toimisto/kuntakokeilu selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (TTL 2 a luku 9 § 7 a-7 b sekä 2 a luku 10 §).
Valintatieto
Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata www.tyomarkkinatori.fi - > Oma asiointi -> koulutushakemus.
Tutustu myös muihin Taitotalon työvoimahallinnon koulutuksiin.
Kiinnostuitko koulutuksesta?
Jos haluat lisätietoa aiheesta Kiinteistöassistentin koulutus (nro 713301), klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.Seuraavat toteutukset
Ota yhteyttä
Taitotalo – maan laajimmat koulutusmahdollisuudet ammattilaisille, asiantuntijoille ja esimiehille
Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Alan suurimpana toimijana Taitotalolla on pitkä historia muuttuvan maailman koulutustarpeisiin vastaamisessa. Koulutustarjonta ja asiantuntijaverkosto on toimialan laajin. Asiakkuudenhoitomallissa on panostettu siihen, että yrityksille ja opiskelijoille on ainutlaatuiset puitteet kehittää prosessejaan ja käytännön...
Lue lisää kouluttajasta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä