Klinikkaeläinhoitaja, eläintenhoidon erikoisammattitutkinto, oppisopimus

Taitotalo, paikassa Helsinki
Kesto
n. 18 kuukautta
Kesto
n. 18 kuukautta
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Klinikkaeläinhoitaja, eläintenhoidon erikoisammattitutkinto, oppisopimus

Taitotalo
Eläintenhoidon erikoisammattitutkinto, klinikkaeläinhoitamisen  osaamisala on tarkoitettu eläintenhoidon ammattitutkinnon suorittaneille osaamisen kehittämiseen ja erikoistumiseen. Koulutus syventää eläintenhoitotyön osaamista ja lisää ammattitaitoa vaativissa eläintenhoidon työtehtävissä toimimiseen sekä edistää syvällisempää ammatin hallintaa.

Tervetuloa eläintenhoidon erikoisammattitutkinnon etäinfoihin kuulemaan lisää tutkinnosta ja sen suorittamisesta:

Etäinfot pidetään Teamsissa, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita. Tervetuloa! 

Tutkintokoulutus  

Koulutuksen sisältö vastaa eläintenhoidon erikoisammattitutkinnon klinikkaeläinhoitamisen osaamisalan ammattitaitovaatimuksia.   

Tutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Se muodostuu pakollisesta tutkinnon osasta, 80 osp, ja valinnaisista tutkinnon osasta/osista 100 osp:een verran. Voit suorittaa myös osatutkinnon yhdestä tai kahdesta tutkinnon osasta. Huomioithan hakeutuessasi, että eri tutkinnon osat käynnistyvät eri aikoihin. Tutustu tutkinnon perusteisiin tästä.  

Pakollinen tutkinnon osa 

  • Työn organisointi ja ohjaustyö eläinklinikalla, 80 osp   > Tämä tutkinnon osa soveltuu eläinklinikalla ohjaustyötä ja esimerkiksi oman vastuualueen päivittäistä organisointia tekevälle eläintenhoitajalle. Aloituksia seuraavasti: 1/2024, 5/2024, 9/2024, 1/2025 ja 5/2025

Valinnaiset tutkinnon osat  

  • Anestesiatoimenpiteisiin osallistuminen eläinklinikalla, 100 osp > Tutkinnon osa soveltuu suoritettavaksi eläinsairaaloissa ja klinikoilla, joilla tehdään paljon erilaisia anestesiaa vaativia toimenpiteitä. Kevään 2024 aloitus TÄYNNÄ. Seuraava aloitus keväällä 2025.
  • Eläinklinikan akuutti- ja tehohoidossa toimiminen, 100 osp Tutkinnon osa soveltuu opiskelijoille, jotka työskentelevät eläinsairaaloiden akuutti- ja tehohoidon tehtävissä. Kevään 2024 aloitus TÄYNNÄ. Seuraava aloitus keväällä 2025.
  • Diagnostinen kuvantaminen eläinklinikalla, 100 osp  > Tutkinnon osa soveltuu opiskelijoille, joilla on kokemusta röntgentyöskentelystä ja joilla on mahdollisuus laajentaa osaamistaan myös CT ja/tai MRI työskentelyyn. Seuraava aloitus on syksyllä 2025.
  • Kissojen tai koirien ruokinta, 50 osp > Tutkinnon osa soveltuu eläintenhoitajille, jotka tekevät työssään ruokintaneuvontaa. Tämä tutkinnon osa on mahdollista suorittaa myös muissa työympäristöissä. Kissojen ruokinta: Seuraava aloitus 16.4.2024 > hakeudu 31.3.2024 mennessä, Koirien ruokinta: syksyn 2023 aloitus täynnä, seuraavan aloitus 11.3.2025
  • Sisätautien hoitotyö eläinklinikalla, 50 osp  Tutkinnon osa soveltuu suoritettavaksi klinikoilla, joissa hoidetaan erilaisia sisätautipotilaita. Seuraava aloitus syyskuussa 2024.
  • Kirurginen hoitotyö eläinklinikalla, 50 osp > Tutkinnon osa soveltuu suoritettavaksi klinikoilla, joissa tehdään monipuolisia kirurgisia toimenpiteitä. Seuraava aloitus marraskuussa 2024.

Tutkintoon voidaan myös tunnustaa osaamista aiemmista tutkinnoista:

  • Tutkinnon osa aiemmin suoritetusta ammatillisesta perustutkinnosta, toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta, 50 osp    
  • Korkeakouluopinnot (tutkinnon osa sisältää ammatillista osaamista tukevia korkeakouluopintoja), 50 osp    

Tutkinnon suorittaminen tapahtuu henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaisesti. Aiemmin hankittu osaaminen (koulutus ja työkokemus) otetaan huomioon henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassa (HOKS). Keskimäärin tutkinnon suorittaminen kestää noin 1,5 vuotta.   

Kenelle koulutus soveltuu?  

Tutkintokoulutus soveltuu klinikkaeläinhoitajille, jotka ovat suorittaneet klinikkaeläinhoitamisen osaamisalan ammattitutkinnon (tai vastaava koulutus). Erikoisammattitutkinnon suorittaminen edellyttää myös usean vuoden työkokemusta klinikkaeläinhoitajan tehtävissä. Poikkeuksena Kissojen tai koirien ruokinta -tutkinnon osa, jota voi tulla suorittamaan myös muiden eläintenhoidon osaamisalojen ammattitutkinnon suorittaneet ja työkokemusta omaavat.  

Ennen koulutuksen aloitusta arvioidaan koulutuksen ja tutkinnon sopivuus hakeutujalle sekä varsinainen koulutuksen tarve hakeutujan ammatilliset ja henkilökohtaiset kehittymistavoitteet huomioiden. Suunnitelma osaamisalan tutkinnon osien suorittamiseksi ja tarvittavan osaamisen hankkimiseksi tehdään yhdessä opiskelijan ja koulutuksen järjestäjän kesken.  

Tarvittava osaaminen hankitaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti pääasiassa työpaikalla klinikkaeläinhoitajan työtehtävissä. Työpaikalla tapahtuvaa oppimista tukevat lähioppiminen, itseopiskelu sekä itsenäinen tai ohjattu verkko-opiskelu. Oppisopimusopiskelijalle nimetään työpaikalla työpaikkaohjaaja työelämässä oppimisen tueksi. 

Ammatillisen osaamisen näyttöjen arviointiin osallistuvat työelämän ja oppilaitoksen edustajat.   

Hakeutuminen 

Huomioithan hakeutuessasi eri tutkinnon osien alkamisajankohdat. Merkitsethän hakemukseesi myös sinua alustavasti kiinnostavat tutkinnon osat. Käsittelemme hakemuksia seuraavan kerran vuonna 2023 viikoilla 42 ja 46  sekä vuonna 2024 viikoilla 2, 6, 13 ja 20. Näiden viikkojen jälkeen ollaan aina uusiin  hakijoihin yhteydessä.

Koulutusmuoto ja opiskelijamaksu  

Koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena, joten suunnitteluun osallistuu myös opiskelijan työnantajan edustaja. Oppisopimuskoulutukseen hakeutuessa tulee myös huomioida työpaikan soveltuvuus tutkinnon osan suorittamiseen tarvittavien resurssien suhteen.   

1.1.2024 alkaen tehdyissä oppisopimuksissa (eläintenhoidon erikoisammattitutkinto, klinikkaeläinhoitamisen osaamisala) koko tutkinnon suorittamisen opiskelijamaksu on 200 euroa (alv 0 %). Opiskelijamaksun voit maksaa 1–2 erässä. Ensimmäinen erä maksetaan opintojen alkaessa. 

Tutkinnosta on mahdollisuus suorittaa myös osatutkintoja. Osatutkinnon opiskelijamaksu on 1.1.2024 alkaen 100 euroa (alv 0 %). Opiskelijamaksu suoritetaan opintojen alkaessa.

Voit valmistuttuasi hakea Työllisyysrahaston ammattitutkintostipendiä. Lue lisää: www.tyollisyysrahasto.fi/aikuisopiskelijan-etuudet/ammattitutkintostipendi

Työnantajalla on mahdollisuus korvata opiskelijamaksu opiskelijalle verovapaasti (Verohallinnon ohje: ”työnantaja voi verovapaasti korvata työntekijän itse maksaman työnantajan intressissä olleen koulutuksen laskua ja maksutositteita vastaan).”

Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Klinikkaeläinhoitaja, eläintenhoidon erikoisammattitutkinto, oppisopimus, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Klinikkaeläinhoitaja, eläintenhoidon erikoisammattitutkinto, oppisopimus? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Taitotalo
Valimotie 8
00380 Helsinki

Taitotalo – maan laajimmat koulutusmahdollisuudet ammattilaisille, asiantuntijoille ja esimiehille

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Alan suurimpana toimijana Taitotalolla on pitkä historia muuttuvan maailman koulutustarpeisiin vastaamisessa. Koulutustarjonta ja asiantuntijaverkosto on toimialan laajin.  Asiakkuudenhoitomallissa on panostettu siihen, että yrityksille ja opiskelijoille on ainutlaatuiset puitteet kehittää prosessejaan ja käytännön...

Lue lisää kouluttajasta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu