Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Haaveiletko arvostetun Aalto MBA for Executives -ohjelman suorittamisesta? Hae MBA-stipendiä 13.6. mennessä!💎

Klinikkaeläinhoitaja, eläintenhoidon erikoisammattitutkinto, oppisopimus

Taitotalo
   
Helsinki
Tutkinto
Taitotalo

Klinikkaeläinhoitaja, eläintenhoidon erikoisammattitutkinto, oppisopimus

Eläintenhoidon erikoisammattitutkinto, klinikkaeläinhoitamisen osaamisala on tarkoitettu eläintenhoitajan/-hoidon ammattitutkinnon suorittaneille, klinikkaeläinhoitajan tehtävissä työskenteleville osaamisen kehittämiseen ja erikoistumiseen. Koulutus syventää eläintenhoitotyön osaamistasi ja lisää ammattitaitoasi vaativissa klinikkaeläinhoitajan työtehtävissä toimimiseen sekä edistää syvällisempää ammatin hallintaa ja monialaista osaamista.  

Tervetuloa eläintenhoidon erikoisammattitutkinnon etäinfoihin kuulemaan lisää tutkinnosta ja sen suorittamisesta.

Etäinfot pidetään Teamsissa, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita. Tervetuloa! 

Ke 7.7.2021 klo 9.00–9.45​. Liity infoon tästä. 

Ti 17.8.2021 klo 15.00–15.45. liity infoon tästä. 

Tutkinnon rakenne

Koulutuksessa paneudut eläinklinikkatyön organisoimiseen ja ohjaustyöhön. Perehdyt työhyvinvointiin ja palautteen antamiseen. Lisäksi voit syventää erikoisosaamistasi jollakin klinikkatyön erikoisalueista, kuten anestesia, tehohoito tai diagnostinen kuvantaminen.  

Koulutuksen sisältö vastaa eläintenhoidon erikoisammattitutkinnon klinikkaeläinhoitamisen osaamisalan ammattitaitovaatimuksia.  

Tutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Se muodostuu pakollisesta tutkinnon osasta, 80 osp, ja valinnaisista tutkinnon osasta/osista 100 osp:een verran. Voit suorittaa myös osatutkinnon yhdestä tai kahdesta tutkinnon osasta. Huomioithan hakeutuessasi, että eri tutkinnon osat käynnistyvät eri aikoihin. Tutustu tutkinnon perusteisiin tästä. 

Pakollinen tutkinnon osa

  • Työn organisointi ja ohjaustyö eläinklinikalla, 80 osp (seuraava aloitus joulukuussa 2021)    

Valinnaiset tutkinnon osat 

  • Anestesiatoimenpiteisiin osallistuminen eläinklinikalla, 100 osp  (aloitus maaliskuussa 2022) 
  • Eläinklinikan akuutti- ja tehohoidossa toimiminen, 100 osp (aloitus maaliskuussa 2022) 
  • Diagnostinen kuvantaminen eläinklinikalla, 100 osp  (aloitus maaliskuussa 2022) 
  • Kissojen tai koirien ruokinta, 50 osp  (koirien ruokinta: aloitus huhtikuussa 2022) 
  • Sisätautien hoitotyö eläinklinikalla, 50 osp (aloitus syksyllä 2022) 
  • Kirurginen hoitotyö eläinklinikalla, 50 osp (aloitus keväällä 2023) 

Tutkintoon voidaan myös tunnustaa osaamista aiemmista tutkinnoista.

  • Tutkinnon osa aiemmin suoritetusta ammatillisesta perustutkinnosta, toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta, 50 osp   
  • Korkeakouluopinnot (tutkinnon osa sisältää ammatillista osaamista tukevia korkeakouluopintoja), 50 osp   

Tutkintokoulutus  

Tutkinnon suorittaminen tapahtuu henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaisesti. Aiemmin hankittu osaaminen (koulutus ja työkokemus) otetaan huomioon henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassa (HOKS). Keskimäärin tutkinnon suorittaminen kestää noin 1,5 vuotta.  

Kenelle koulutus soveltuu?  

Tutkintokoulutus soveltuu klinikkaeläinhoitajille, jotka ovat suorittaneet klinikkaeläinhoitamisen osaamisalan ammattitutkinnon (tai vastaava koulutus). Erikoisammattitutkinnon suorittaminen edellyttää myös usean vuoden työkokemusta klinikkaeläinhoitajan tehtävissä.    

Ennen koulutuksen aloitusta arvioidaan koulutuksen ja tutkinnon sopivuus hakeutujalle sekä varsinainen koulutuksen tarve hakeutujan ammatilliset ja henkilökohtaiset kehittymistavoitteet huomioiden. Suunnitelma osaamisalan tutkinnon osien suorittamiseksi ja tarvittavan osaamisen hankkimiseksi tehdään yhdessä opiskelijan ja koulutuksen järjestäjän kesken. Koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena, joten suunnitteluun osallistuu myös opiskelijan työnantajan edustaja. Oppisopimuskoulutukseen hakeutuessa tulee myös huomioida työpaikan soveltuvuus tutkinnon osan suorittamiseen tarvittavien resurssien suhteen. 

Tarvittava osaaminen hankitaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti pääasiassa työpaikalla klinikkaeläinhoitajan työtehtävissä. Työpaikalla tapahtuvaa oppimista tukevat lähioppiminen, itseopiskelu sekä itsenäinen tai ohjattu verkko-opiskelu. Oppisopimusopiskelijalle nimetään työpaikalla työpaikkaohjaaja työelämässä oppimisen tueksi.  

Ammatillisen osaamisen näyttöjen arviointiin osallistuvat työelämän ja oppilaitoksen edustajat.  

Hakeutuminen 

Huomioithan hakeutuessasi eri tutkinnon osien alkamisajankohdat. Merkitsethän hakemukseesi myös sinua alustavasti kiinnostavat tutkinnon osat. Käsittelemme hakemukset noin kerran kuukaudessa ja olemme yhteydessä hakijoihin. Kesälomakaudella tulleet hakemukset käsittelemme elokuussa.  

Opiskelijamaksu  

Koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena. Opiskelijamaksu on 200 €.  

Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Klinikkaeläinhoitaja, eläintenhoidon erikoisammattitutkinto, oppisopimus, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Klinikkaeläinhoitaja, eläintenhoidon erikoisammattitutkinto, oppisopimus? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Taitotalo

Taitotalo – maan laajimmat koulutusmahdollisuudet ammattilaisille, asiantuntijoille ja esimiehille

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Alan suurimpana toimijana Taitotalolla on pitkä historia muuttuvan maailman koulutustarpeisiin vastaamisessa. Koulutustarjonta ja asiantuntijaverkosto on toimialan laajin.  Asiakkuudenhoitomallissa on panostettu siihen, että yrityksille ja opiskelijoille on ainutlaatuiset puitteet kehittää prosessejaan ja käytännön...


Lue lisää kouluttajasta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Taitotalo

Valimotie 8
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.taitotalo.fi


Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Klinikkaeläinhoitaja, eläintenhoidon erikoisammattitutkinto, oppisopimus täytä seuraavat tiedot: