Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Kone- ja tuotantotekniikan osatutkinto, tuotantotekniikan osaamisala, hitsauskoulutus, levyseppähitsaaja (nro 707350)

Taitotalo
Yhteenveto
n. 9,5 kuukautta
12.9.2022
   
Lähiopetus
Helsinki
Työvoimakoulutus
Taitotalo

Kone- ja tuotantotekniikan osatutkinto, tuotantotekniikan osaamisala, hitsauskoulutus, levyseppähitsaaja (nro 707350)

Koulutuksen aikana suoritetaan kone- ja tuotantotekniikan levyseppähitsaajan tutkinnon osia. Koulutus antaa hyvät valmiudet työllistyä hitsausalan työtehtäviin. Osatutkintojen suorittaminen luo myös pohjan opiskella alan perustutkinto kokonaisuudessaan tämän koulutuksen jälkeen.

Tavoitteet ja hyödyt

Koulutuksen aikana suoritetaan kone- ja tuotantotekniikan levyseppähitsaajan tutkinnon osia.

Koulutuksen sisältöjä ovat tutkinnon osien mukaan vaihdellen mm. puikkohitsaus, MIG/MAG-hitsaus, TIG-hitsaus, levytyöt, materiaalit, piirrosmerkit, työ- ja hitsaustyöturvallisuus, korjaus- ja asennushitsaus.

Koulutus antaa hyvät valmiudet työllistyä hitsausalan työtehtäviin. Koulutukseen voidaan sisällyttää keskeisenä osana työssäoppimista. Koulutuksen aikana on mahdollista myös aloittaa yhteisten tutkinnon osien suorittaminen (yhteensä 35 osp), jotka ovat osa ammatillista perustutkintoa. Osatutkintojen suorittaminen luo pohjan opiskella alan perustutkinto kokonaisuudessaan tämän koulutuksen jälkeen omaehtoisena tai oppisopimuksena työllistävässä yrityksessä.

Kohderyhmä

Peruskoulun tai vastaavan oppimäärän suorittaneet, joilla on kiinnostus ja soveltuvuus alalle sekä motivaatio kouluttautumiseen. Soveltuu myös alan vaihtaville ja täydennyskoulusta tarvitseville.

Alalla toimiminen edellyttää hyvää terveyttä ja riittävää suomen kielen taitoa (B 2.2). Hakijoilta ei vaadita aikaisempaa metallialan tai hitsausalan kokemusta.

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille henkilöille.

Koulutuksen rakenne

Kone- ja tuotantotekniikan levyseppähitsaajan koulutus muodostuu mm. seuraavista tutkinnon osista, joista suoritetaan henkilökohtaistamisen jälkeen valittuja osia.

Pakolliset tutkinnon osat  

  • Valmistustyötehtävissä toimiminen 25 osp
  • Hitsaus- ja levytyöt 30 osp

Valinnaiset tutkinnon osat

  • Hitsaus, 20osp
  • Alumiinin ja ruostumattoman teräksen hitsaus, 20osp
  • Ohutlevytyöt, 20 osp
  • Mekanisoitu ja automatisoituhitsaus, 20osp
  • Teräsrakennetyöt, 20 osp

Koulutuksen aikana on lisäksi mahdollista aloittaa yhteisten tutkinnon osien suorittaminen: 

Kaikille yhteiset tutkinnon osat (35 osp)

  • Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen
  • Matemaattinen ja luonnontieteellinen osaaminen
  • Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen

Toteutus

Esivalinta suoritetaan hakemusten perusteella. Hakemusten pohjalta soveltuvat henkilöt kutsutaan haastatteluihin, joissa soveltuvuus levyseppähitsaajan ammattiin kartoitetaan haastatteluin.

Osatutkintoon valituille opiskelijoille laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS) koulutuksen suorittamiseksi.

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto (levyseppähitsaaja) on mahdollista suorittaa kokonaisuudessa tämän koulutuksen jälkeen oppisopimuksena työllistävässä yrityksessä. 

Koulutukseen sisältyy lähiopetusta, ohjattua etäopiskelua, itseopiskelua sekä työssäoppimista. Koulutukseen kuuluu teoriaopetusta, käytännön hitsausharjoituksia sekä kirjalliset tentit ja käytännön työnäytöt. Lähiopetus toteutetaan arkipäivisin klo 08:30–15.00.

Koulutuspaikka

Taitotalo Valimotie 8 Helsinki

Hakeminen

Haku 21.08.2022 mennessä työ- ja elinkeinotoimiston kautta tai työ- ja elinkeinoministeriön internetsivuilla www.tyomarkkinatori.fi (www.te-palvelut.fi) olevalla sähköisellä hakulomakkeella tai jättämällä paperilomake työ- ja elinkeinotoimistoon / kuntakokeilun toimipisteeseen.

Koulutuksen uranumero on 707350. 

Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata kirjautumalla www.tyomarkkinatori.fi ->Oma asiointi - Henkilöasiakas -> työvoimakoulutus.

Haku päättyy

21.08.2022

Hinta

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saa valtakunnallisesta puhelinpalvelusta Työlinjan koulutusneuvonnasta ma-pe klo 9-16.15 numerosta 0295 020 702 tai Facebookissa: https://www.facebook.com/Koulutusneuvonta ja Chat-palvelussa ma-pe klo 9-16.00 https://www.te-palvelut.fi/fi/nain-asioit-kanssamme/te-palvelut/puhelinpalvelut/puhelin-koulutusneuvonta/.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Kone- ja tuotantotekniikan osatutkinto, tuotantotekniikan osaamisala, hitsauskoulutus, levyseppähitsaaja (nro 707350), klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kone- ja tuotantotekniikan osatutkinto, tuotantotekniikan osaamisala, hitsauskoulutus, levyseppähitsaaja (nro 707350)? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Taitotalo

Taitotalo – maan laajimmat koulutusmahdollisuudet ammattilaisille, asiantuntijoille ja esimiehille

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Alan suurimpana toimijana Taitotalolla on pitkä historia muuttuvan maailman koulutustarpeisiin vastaamisessa. Koulutustarjonta ja asiantuntijaverkosto on toimialan laajin.  Asiakkuudenhoitomallissa on panostettu siihen, että yrityksille ja opiskelijoille on ainutlaatuiset puitteet kehittää prosessejaan ja käytännön...


Lue lisää kouluttajasta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Taitotalo

Valimotie 8
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.taitotalo.fi


Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Kone- ja tuotantotekniikan osatutkinto, tuotantotekniikan osaamisala, hitsauskoulutus, levyseppähitsaaja (nro 707350) täytä seuraavat tiedot: