Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Kouluttaudu palvelutiskimyyjäksi

Taitotalo
Yhteenveto
n. 3 kuukautta
19.9.2022
   
Lähiopetus
Helsinki
Työvoimakoulutus
Taitotalo

Kouluttaudu palvelutiskimyyjäksi

Koulutus on tarkoitettu työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-toimiston ja kuntakokeilun asiakkaille, joiden tavoitteena on työllistyminen palvelutiskimyyjän tehtäviin. Käytännönläheisen, osatutkintotavoitteisen koulutuksen tavoitteena on vahvistaa ammattitaitoa ja edistää työllistymistä palvelutiskimyyjäksi.

Käytännönläheinen, osatutkintotavoitteinen koulutus vahvistaa ammattitaitoasi asiakaspalvelun, raaka-aineiden käsittelyn ja turvallisen ruoanvalmistuksen tehtäviin sekä edistää työllistymistäsi palvelutiskimyyjäksi vähittäiskauppaan.

Ajankohta
19.9-19.12.2022

Kesto 3 kk

Tavoitteet ja hyödyt

Koulutuksen tavoitteena on, että opiskelijat suorittavat koulutuksen aikana Ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta yhden tutkinnon osan: Vähittäiskaupan palvelutiskillä toimiminen, 15 osp. Koulutuksen tavoitteena on myös kehittää opiskelijan osaamista siten, että työllistyminen palvelutiskimyyjän tehtävään on mahdollista.

Koulutus on tarkoitettu

Koulutukseen hakijoilta edellytetään vahvaa motivaatiota asiakaspalvelun ja ruoanvalmistuksen työtehtäviin sekä tehtävissä tarvittavaa oma-aloitteisuutta, täsmällisyyttä ja asiakaspalveluhenkisyyttä. Hakijoilta edellytetään lisäksi valmiutta käsitellä ja maistaa kaikkia ruoanvalmistuksessa käytettäviä raaka-aineita, hyvää fyysistä terveyttä, verkko-opiskeluvalmiuksia sekä sujuvaa suomen kielen suullista ja kirjallista taitoa.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksen sisältö rakentuu opiskelijan henkilökohtaisten ammatillisten kehittymistavoitteiden ja työssäoppimispaikan työtehtävien perusteella. Kaikille opiskelijoille tehdään koulutuksen aikana päivittyvä opintojen henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS).

Koulutuksen aikana suoritetaan yksi tutkinnon osa Ravintola- ja cateringalan perustutkinnosta: Vähittäiskaupan palvelutiskillä toimiminen, 15 osp.

Opiskelijalla on mahdollisuus hankkia hygieniapassi koulutuksen aikana.

Toteutus
Koulutus toteutetaan monimuoto-opetuksena, johon sisältyy lähiopetusta, ohjattua verkko- ja itseopiskelua sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Työelämälähtöisen koulutuksen pääpaino on työpaikalla tapahtuvassa oppimisessa. Koulutuksen työssäoppimispaikat sijaitsevat Uudellamaalla.

Tietopuolinen koulutus toteutetaan Taitotalossa viikoilla 38-40 ja työssäoppiminen viikoilla 41-50.

Koulutus on kokopäiväistä opiskelua.

Koulutuspaikka
Taitotalo, Valimotie 8 Helsinki, 00381 Helsinki.

Hakeminen
Täytä koulutushakemus työhallinnon internet-sivuilla www.te-palvelut.fi -> Haussa oleva työvoimakoulutus -> hakusanana koulutuksen numero 706585 -> haettavan koulutuksen Kuvaus-/Tiedot-välilehti tai jätä paperihakemus Työ- ja elinkeinotoimistoon. Paperihakemuslomakkeen löydät osoitteesta www.suomi.fi hakusanalla TEM601. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, sinun tulee vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata www.te-palvelut.fi -> Oma asiointi -> Työvoimakoulutus.

Esivalinta tehdään koulutushakemusten perusteella. Hakemuksessa on tärkeää tuoda esille soveltuvuutta ja motivaatiota koulutukseen ja sen mukaisissa tehtävissä toimimiseen. Esivalinnan jälkeen osa hakijoista kutsutaan kouluttajan järjestämään valintahaastatteluun. Valintahaastattelut järjestetään yksilöhaastatteluina Taitotalossa viikolla 37.

Koulutushakemuksen velvoittavuus
Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli et osallistu valintatilaisuuteen, tai perut koulutukseen osallistumisen ilman pätevää syytä, TE-toimisto selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (Työttömyysturvalaki 2 a luku 12 §).

Koulutusvalinta
Esivalinta tehdään koulutushakemusten perusteella 30.8.2022. Hakemuksessa on tärkeää tuoda esille soveltuvuutta ja motivaatiota koulutukseen ja sen mukaisissa tehtävissä toimimiseen. Esivalinnan jälkeen osa hakijoista kutsutaan kouluttajan järjestämään valintahaastatteluun. Valintahaastattelut järjestetään yksilöhaastatteluina Taitotalossa viikoilla 37 (12.-16.8.2022).

Haastattelun/valintatilaisuuden velvoittavuus
Haastatteluun/valintatilaisuuteen osallistuminen on velvoittavaa. Mikäli et osallistu haastatteluun/valintatilaisuuteen tai ilmoita etukäteen esteestä, TE-toimisto selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen. Työttömyysturvalaki 2 a luku 12 § Palvelusta kieltäytyminen
 

Opiskelijavalinnasta vastaa Uudenmaan TE-toimisto. Valintapäätös lähetetään hakijoille postitse.

Haku päättyy 28.8.2022

Opiskelijamaksu
Koulutus on opiskelijalle maksutonta. Opiskelijoille maksetaan koulutuksen aikana työttömyysetuutta (mahdollisesti korotettuna) sekä kulukorvausta.

Tietoa työvoimakoulutuksesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saa puhelimitse 0295 020 702 ma-pe klo 9–16.15 tai www.facebook.com/koulutusneuvonta

Lisätietoja
Hilkka Peltola, vastuukouluttaja, hilkka.peltola@taitotalo.fi                                                             

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Kouluttaudu palvelutiskimyyjäksi, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kouluttaudu palvelutiskimyyjäksi? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Taitotalo

Taitotalo – maan laajimmat koulutusmahdollisuudet ammattilaisille, asiantuntijoille ja esimiehille

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Alan suurimpana toimijana Taitotalolla on pitkä historia muuttuvan maailman koulutustarpeisiin vastaamisessa. Koulutustarjonta ja asiantuntijaverkosto on toimialan laajin.  Asiakkuudenhoitomallissa on panostettu siihen, että yrityksille ja opiskelijoille on ainutlaatuiset puitteet kehittää prosessejaan ja käytännön...


Lue lisää kouluttajasta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Taitotalo

Valimotie 8
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.taitotalo.fi


Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Kouluttaudu palvelutiskimyyjäksi täytä seuraavat tiedot: