Laboratoriomenetelmät päällystyskoneen ajettavuusongelmien ratkaisuvälineenä

Taitotalo, paikassa Turku
Kesto
2 päivää
Hinta
1 100 EUR + alv 24 % (yht. 1 364 EUR)
Seuraava toteutus
28 lokakuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Koulutuskieli
suomi
Kesto
2 päivää
Hinta
1 100 EUR + alv 24 % (yht. 1 364 EUR)
Seuraava toteutus
28 lokakuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Koulutuskieli
suomi
Oletko valmis? Ilmoittaudu koulutukseen!

Laboratoriomenetelmät päällystyskoneen ajettavuusongelmien ratkaisuvälineenä

Taitotalo

Miten päällystyskoneen pastojen ajettavuutta voidaan tutkia eri laboratoriomenetelmiä käyttäen?

Päällystyskoneen konekierron ajettavuusikkunan hallinta vaatii sen, että pastan sisältämien komponenttien vuorovaikutukset eri lämpötiloissa ja pitoisuuksissa ovat tunnettuja. Tässä syventävässä koulutuksessa paneudutaan siihen mitkä asiat vaikuttavat pastojen ominaisuuksiin ja ajettavuuteen, päällysteen rakenteen muodostukseen, ja kuinka pastan toimivuutta voidaan seurata mittaamalla konekierron tai pastakeittiön laboratorionäytteistä.  

Kurssin sisältyy käytännön harjoitustyö, jossa valmistamme esimerkkipastoja jotka analysoidaan ajanmukaista laboratoriolaitteistoa käyttäen. 

Miten päällystyspastojen komponentit ja niiden lisäysmäärät vaikuttavat päällystävän koneen ajettavuuteen ja tuotetun päällysteen laatuun? 

Millä tavoin laboratoriomenetelmät voivat auttaa vian etsinnässä, kun koneella ilmenee ajettavuus- tai laatuongelmia? Miksi painovärin asettuminen on liian nopeaa tai hidasta? Mihin painettu kiilto katosi? Onko vika pastakomponenteissa, pohjakartongissa vai päällystyskoneessa?

Hyvän laadun aikaansaaminen vaatii, että reseptit pysyvät ajettavuusikkunoissa. Laboratoriomenetelmät tarjoavat oivia mahdollisuuksia prosessin ilmiöiden, varsinkin ongelmatilanteiden monitorointiin.

Tällä kaksipäiväisellä kurssilla käymme läpi raaka-aineryhmien käsittelyn ja lisäysmäärien vaikutuksia koneen tuottamaan laatuun ja konekierron vakauteen. Myös eri aineiden ja ainemäärien vaikutusta valmiin päällysten rakenteen muodostuksessa käydään läpi. 

Kurssin ensimmäinen päivä on varattu eri ilmiöiden läpikäyntiin teorioihin pohjautuen. 

Toisena päivänä tutustumme alan ajanmukaiseen laboratoriolaitteistoon. Teemme myös käytännön harjoitustyön jossa valmistamme pastoja eri koostumuksilla, ja testaamme niiden ominaisuuksia laitteistoa käyttäen.  

Käydään läpi ja keskustellaan pastojen ajettavuuden hallintaparametreista;

 • pigmenttityypit, pigmenttiseokset, varastointiolosuhteet 
 • lateksiominaisuudet ja annostelumäärät
 • tärkkelykset, CMC
 • pH
 • kuiva-ainepitoisuus
 • lämpötila
 • viskositeetit 
 • vesiretention muutokset konekierrossa
 • mikrobiologian vaikutus - hygienia ja biosidit 
 • muu pasta-analytiikka

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

28 lokakuuta, 2024

 • Lähiopetus
 • Turku
 • suomi

Kohderyhmä

Koulutuksen kohderyhmä

Kurssi soveltuu päällystäjille, pastakeittiön hoitajille, laboranteille, tutkimuksen- ja kehityksen kanssa työskentelevälle henkilöstölle, alan opiskelijoille, sekä päällystyskemikaalien raaka-ainetoimittajille.

Taitotalo
Valimotie 8
00380 Helsinki

Taitotalo – maan laajimmat koulutusmahdollisuudet ammattilaisille, asiantuntijoille ja esimiehille

Taitotalo on Suomen suurin aikuisten ammatillinen kouluttaja ja yritysten kumppani. Laitamme likoon kaiken kokemuksemme, koulutamme ja valmennamme rohkeita työelämän osaajia.  Taitotalon koulutukset ja valmennukset on suunniteltu siten, että opiskelu on yhdistettävissä kiireiseenkin elämänrytmiin. Koulutusta on päivisin, iltaisin sekä verkossa. Lähikoulutuksia...

Lue lisää kouluttajasta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu