Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Lähiesimiestyön ammattitutkinto

Taitotalo
Yhteenveto
10.6.2021
   
Lähiopetus
Helsinki, Oulu
Tutkinto
Taitotalo

Lähiesimiestyön ammattitutkinto

Voit aloittaa koulutuksen joustavassa aikataulussa ja opiskella etänä.

 

Kenelle koulutus sopii?

Lähiesimiestyön ammattitutkinto soveltuu lähiesimiestehtävissä aloittaville ja niissä jo työskenteleville - esimerkiksi työryhmän, tiimin, osaston, palveluyksikön tai vastaavan lähiesimiehenä tai työryhmänsä vetäjänä toimiville ja näissä tehtävissä sijaisena toimiville - ja jotka ovat kiinnostuneita kehittämään esimiesosaamistaan ja suorittamaan tutkinnon. 

 

Miten osallistujat ovat hyötyneet tutkinnon suorittamisesta?

Koulutuksen alussa osallistuja määrittelee yhdessä oman työpaikkaohjaajan ja Taitotalon kouluttajan kanssa omat osaamisen kehittämistavoitteensa. 

Tutkinnon suorittajat  kertovat saavansa hyötyä esim. 

 • Oman lähiesimiestoiminnan kehittämiseen ja kokonaiskuvan kirkastamiseen 
 • Tiimin ja työn ohjaamiseen ja organisointiin 
 • Esimiestyön haastavien tilanteiden kohtaamiseen 
 • Työnantajan oikeuksien ja velvoitteiden tuntemiseen työlainsäädännön näkökulmasta 
 • Esimiestyössä tarvittaviin viestintä- ja vuorovaikutustaitoihin 

Lisäksi valinnaiset tutkinnon osat suorittamalla voi syventää omaa osaamista esim. asiakassuhteiden hoitamisessa, toiminnan kannattavuuden hallinnassa, henkilöstötyössä ja toiminnan kehittämistyössä. 

 

Mistä tutkinto muodostuu ja miten se suoritetaan?

Lähiesimiestyön ammattitutkinto muodostuu yhdestä pakollisesta tutkinnon osasta sekä kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta. Myös yksittäisten tutkinnon osien suorittaminen on mahdollista. 

Pakollinen tutkinnon osa 

 • Lähiesimiehenä toimiminen 

Valinnaiset tutkinnon osat, joista valitset kaksi 

 • Asiakassuhteiden hoito 
 • Toiminnan kannattavuus 
 • Henkilöstötyö 
 • Kehittämissuunnitelma 
 • Tutkinnon osa tai osia toisesta ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta 

Tutustu tutkinnon perusteisiin täältä

Koulutus on mahdollista aloittaa henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan joustavasti ympäri vuoden. Koulutus koostuu yksilöllisesti sovituista koulutuspäivistä, verkko-oppimisesta, ohjatusta etätyöskentelystä ja työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta. Osallistujien käytössä on Moodle-pohjainen verkko-oppimisympäristö (Taitoforum). 

Koulutuspäivät sovitaan opiskelijan tarpeiden mukaan, ja niitä on enintään 10 koulutuksen aikana. Kaikki koulutuspäivät toteutetaan pääsääntöisesti etäopetuksena verkon välityksellä.  

Tutkinto suoritetaan osoittamalla oma ammattitaito käytännön työtehtävissä omalla työpaikalla koulutuksen aikana. 

Koko tutkinnon suorittaminen kestää yleensä noin vuoden. 

Lue lisää ammatillisista tutkinnoista täältä

 

Osallistujien palautteita koulutuksesta

“Suurin anti ja oppiminen tapahtui minun oman itseni kanssa, koulutus muutti ja todella avarsi näkemyksiäni, ikään kuin tarkastelin omaa tekemistä sivusta katsojana ja mietin asioita hoitaessa "pystynkö tekemään tämän toisin" tai "pystynkö hoitamaan tämän paremmin" ja kyllä usein vastaus oli kyllä.” 

“Olen oppinut aika paljon suunnittelemisen tärkeydestä, priorisoinnista, ajan hallinnasta sekä omista vahvuuksista ja heikkouksista viimeisen vuoden aikana. Semmoisia arkea helpottavia juttuja.” 

“Työni tehostui, sain enemmän irti itsestäni, sekä entisestään hyvä ilmapiiri työyhteisössä tiivistyi; minusta on tullut helpommin lähestyttävä, keskusteleva ja avoimempi. Nämä siis työkavereiden kommentteja ja voin kyllä itsekin niihin yhtyä.” 

“Mielestäni minulla on nyt langat hyvin käsissä ja osaan lähteä hoitamaan tilanteita yksi kerrallaan järjestelmällisesti ja rauhassa, kun minulla ennen oli sata rautaa tulessa ja hoitelin hommia vähän sieltä, vähän täältä.“ 

“Suurimman kehittymisen koen ns. tietotaito-puolella, käytiin läpi lakiasioita, työvuorosuunnittelua ynnä lukujen tulkintaa.” 

“Parhaaksi anniksi koin vertaistuen ja kokemusten sekä käytäntöjen jakamisen kollegoiden kanssa.” 

 

Koulutusmuoto ja opiskelijamaksu

Oppisopimuksella 250 €. Lue lisää oppisopimuksesta.

Omaehtoisena koulutuksena 950 €. Katso lisää omaehtoisesta koulutuksesta.

Ammattitutkinnon suorittamisen jälkeen voit hakea tutkintostipendiä Työllisyysrahastolta, joka on veroton kertakorvaus, suuruudeltaan 400 euroa. Lisätietoa täältä.

 

Tutustu asiakastarinaan

Niemi Palvelut Oy on valinnut yhdeksi painopisteekseen lähiesimiestyön kehittämisen. Koulutamme heidän lähiesimiehiään ja autamme Niemi Palveluita kehittämään esimiestyötä.

 

Opiskelijan polku

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Lähiesimiestyön ammattitutkinto, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Lähiesimiestyön ammattitutkinto? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Taitotalo

Taitotalo – maan laajimmat koulutusmahdollisuudet ammattilaisille, asiantuntijoille ja esimiehille

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Alan suurimpana toimijana Taitotalolla on pitkä historia muuttuvan maailman koulutustarpeisiin vastaamisessa. Koulutustarjonta ja asiantuntijaverkosto on toimialan laajin.  Asiakkuudenhoitomallissa on panostettu siihen, että yrityksille ja opiskelijoille on ainutlaatuiset puitteet kehittää prosessejaan ja käytännön...


Lue lisää kouluttajasta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Taitotalo

Valimotie 8
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.taitotalo.fi


Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Lähiesimiestyön ammattitutkinto täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: