Lähiesimiestyön ammattitutkinto (LAT)

Taitotalo, paikassa Helsinki (+1 sijaintia)
Kesto
n. 12 kuukautta
Seuraava toteutus
17 lokakuuta, 2023 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Kesto
n. 12 kuukautta
Seuraava toteutus
17 lokakuuta, 2023 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Lähiesimiestyön ammattitutkinto (LAT)

Taitotalo
Lähiesimiestyön ammattitutkinto antaa sinulle hyvän osaamisperustan lähijohtamiseen. Koulutusohjelmassamme saat valmennusta oma lähiesihenkilötyösi kehittämiseen ja kokemuksien jakamiseen muiden samassa roolissa toimivien kanssa. Pääset osoittamaan esihenkilötyötaitojesi osaaminen käytännön työtehtävissä ja saat virallisen tutkintotodistuksen lähijohtamisosaamisestasi.

Voit aloittaa ja opiskella tutkinnon joustavassa aikataulussa.

 

Tervetuloa etäinfoon!

 • Tule etäinfoihin kyselemään ja kuulemaan lisätietoa Lähiesimiestyön ammattitutkinnon sisällöstä ja tutkinnon suorittamisesta. Ennakkoilmoittautumisia ei tarvita - klikkaa vain alla olevaa Teams-linkkiä!
  Keskiviikko 27.9.2023 klo 15.00–15.30
  Keskiviikko 25.10.2023 klo 15.00–15.30
  Keskiviikko 22.11.2023 klo 15.00–15.30
  Keskiviikko 20.12.2023 klo 15.00–15.30

Pääset liittymään etäinfoihin tästä!


Kenelle Lähiesimiestyön ammattitutkinto sopii?

Lähiesimiestyön ammattitutkinto soveltuu lähiesihenkilöntehtävissä aloittaville ja niissä jo työskenteleville - esimerkiksi työryhmän, tiimin, osaston, palveluyksikön tai vastaavan lähiesihenkilönä, työnjohtajana tai työryhmänsä vetäjänä toimiville ja näissä tehtävissä sijaisena toimiville - ja jotka ovat kiinnostuneita kehittämään esimiesosaamistaan ja suorittamaan lähiesimiestyön ammattitutkinnon.

Jos olet jo kokenut esihenkilö, vaihtoehtoinasi ovat myös Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto ja Tuotannon esimiestyön erikoisammattitutkinto.

Miten osallistujat ovat hyötyneet tutkinnon suorittamisesta?

Tutkinnon suorittajat kertovat saavansa hyötyä esim. 

 • Päivittäisjohtamisen ja lähijohtamisen kehittämiseen sekä kokonaiskuvan kirkastamiseen 
 • Tiimin johtamiseen sekä työn ohjaamiseen ja organisointiin 
 • Esihenkilötyön haastavien tilanteiden kohtaamiseen 
 • Työnantajan oikeuksien ja velvoitteiden tuntemiseen työlainsäädännön näkökulmasta 
 • Esihenkilötyössä tarvittaviin viestintä- ja vuorovaikutustaitoihin 

Lisäksi valinnaiset tutkinnon osat suorittamalla on päästy syventämään omaa osaamista esim. asiakassuhteiden hoitamisessa, toiminnan kannattavuuden hallinnassa, henkilöstötyössä ja toiminnan kehittämistyössä. 

Mistä tutkinto muodostuu ja miten se suoritetaan?

Lähiesimiestyön ammattitutkinto muodostuu yhdestä pakollisesta tutkinnon osasta sekä kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta. Myös yksittäisten tutkinnon osien suorittaminen on mahdollista. 

Pakollinen tutkinnon osa 

 • Lähiesimiehenä toimiminen 

Valinnaiset tutkinnon osat, joista valitset kaksi 

 • Asiakassuhteiden hoito 
 • Toiminnan kannattavuus 
 • Henkilöstötyö 
 • Kehittämissuunnitelma 
 • Tutkinnon osa tai osia toisesta ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta 

Tutustu lähiesimiestyön ammattitutkinnon perusteisiin täältä

Lähiesimieskoulutus on mahdollista aloittaa henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan joustavasti ympäri vuoden. Koulutus koostuu yksilöllisesti sovituista koulutuspäivistä, verkko-oppimisesta, ohjatusta etätyöskentelystä ja työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta. Osallistujien käytössä on Moodle-pohjainen verkko-oppimisympäristö (Taitoforum). 

Koulutuspäivät sovitaan opiskelijan tarpeiden mukaan, ja niitä on enintään 10 koulutuksen aikana. Kaikki koulutuspäivät toteutetaan pääsääntöisesti etäopetuksena verkon välityksellä.  

Lähiesimiestyön ammattitutkinto suoritetaan osoittamalla oma ammattitaito käytännön työtehtävissä omalla työpaikalla koulutuksen aikana. 

Koko lähiesimiestyön ammattitutkinnon suorittaminen kestää yleensä noin vuoden. 

Lue lisää ammatillisista tutkinnoista täältä

Mahdollisuus kansainväliseen Erasmus-vaihtoon

Taitotalo on mukana Erasmus+-ohjelmassa, joka antaa mahdollisuuden työssäoppimisjaksoon ulkomailla. Kiinnostuneet lähtevät yleensä noin 2 viikon jaksolle ulkomaille koulutuksen aikana tai koulutuksen päätteeksi. 

Lue lisää täältä.

Osallistujien palautteita lähiesimieskoulutuksesta

“Suurin anti ja oppiminen tapahtui minun oman itseni kanssa, koulutus muutti ja todella avarsi näkemyksiäni, ikään kuin tarkastelin omaa tekemistä sivusta katsojana ja mietin asioita hoitaessa "pystynkö tekemään tämän toisin" tai "pystynkö hoitamaan tämän paremmin" ja kyllä usein vastaus oli kyllä.” 

“Olen oppinut aika paljon suunnittelemisen tärkeydestä, priorisoinnista, ajan hallinnasta sekä omista vahvuuksista ja heikkouksista viimeisen vuoden aikana. Semmoisia arkea helpottavia juttuja.” 

“Työni tehostui, sain enemmän irti itsestäni, sekä entisestään hyvä ilmapiiri työyhteisössä tiivistyi; minusta on tullut helpommin lähestyttävä, keskusteleva ja avoimempi. Nämä siis työkavereiden kommentteja ja voin kyllä itsekin niihin yhtyä.” 

“Mielestäni minulla on nyt langat hyvin käsissä ja osaan lähteä hoitamaan tilanteita yksi kerrallaan järjestelmällisesti ja rauhassa, kun minulla ennen oli sata rautaa tulessa ja hoitelin hommia vähän sieltä, vähän täältä.“ 

“Suurimman kehittymisen koen ns. tietotaito-puolella, käytiin läpi lakiasioita, työvuorosuunnittelua ynnä lukujen tulkintaa.” 

“Parhaaksi anniksi koin vertaistuen ja kokemusten sekä käytäntöjen jakamisen kollegoiden kanssa.” 

Koulutusmuoto ja opiskelijamaksu

Koulutus voidaan toteuttaa oppisopimuskoulutuksena tai omaehtoisena koulutuksena. 

Opiskelijalta veloitetaan opiskelijamaksu jonka suuruus on 250 € (1.1.2024 alkaen 200 €). Maksua ei palauteta opintojen keskeytyessä.

Lähiesimiestyön ammattitutkinnosta on myös mahdollista suorittaa osatutkintoja. Pakollisen tutkinnon osan hinta on 140 €, valinnainen tutkinnon osa à 55 €. (1.1.2024 alkaen hinnat: pakollinen tutkinnon osa 100 €, valinnainen tutkinnon osa à 50 €.)

Ammattitutkinnon suorittamisen jälkeen voit hakea tutkintostipendiä Työllisyysrahastolta,
joka on veroton kertakorvaus, suuruudeltaan 414 €. Stipendin myöntämisperusteet ja lisätiedot täältä.

 

Opiskelijan polku

 

 

 

Lataa tästä tutkinnon esite. (pdf)

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Lähiesimiestyön ammattitutkinto (LAT), klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

17 lokakuuta, 2023

 • Lähiopetus
 • Oulu

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Lähiesimiestyön ammattitutkinto (LAT)? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Taitotalo
Valimotie 8
00380 Helsinki

Taitotalo – maan laajimmat koulutusmahdollisuudet ammattilaisille, asiantuntijoille ja esimiehille

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Alan suurimpana toimijana Taitotalolla on pitkä historia muuttuvan maailman koulutustarpeisiin vastaamisessa. Koulutustarjonta ja asiantuntijaverkosto on toimialan laajin.  Asiakkuudenhoitomallissa on panostettu siihen, että yrityksille ja opiskelijoille on ainutlaatuiset puitteet kehittää prosessejaan ja käytännön...

Lue lisää kouluttajasta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu