Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Haaveiletko arvostetun Aalto MBA for Executives -ohjelman suorittamisesta? Hae MBA-stipendiä 13.6. mennessä!💎

Lähihoitaja, vammaistyö, rekrytoiva koulutus KVPS Tukena Oy:lle (nro 699151)

Taitotalo
Yhteenveto
9.8.2021
   
Lähiopetus
Helsinki
Työvoimakoulutus
Taitotalo

Lähihoitaja, vammaistyö, rekrytoiva koulutus KVPS Tukena Oy:lle (nro 699151)

Vammaistyössä autat aidosti ihmisiä ja huomaat työsi vaikutuksen heidän elämässään.

Koulutuksessa suoritetaan Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon Vammaistyön osaamisala. Koulutus antaa valmiudet työskennellä lähihoitajana vammaisalalla.

Koulutuksen aikana työssäoppiminen tapahtuu Tukena Oy:n palveluyksiköissä. Tämän rekrytoivan koulutuksen tavoitteena on työllistyminen KVPS Tukena Oy:lle joko Malminkartanossa syksyllä 2022 avattavaan palveluyksikköön tai muihin Tukenan yksikköihin lähihoitajan tehtäviin.

Koulutuksesta hyötyvät

Koulutus on tarkoitettu työttömille työnhakijoille tai työttömyysuhan alaisille. Hakijoilla tulee olla suoritettuna Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta pakolliset tutkinnon osat Kasvun ja osallisuuden edistäminen ja Hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistäminen. Hakijalla voi olla suoritettuna myös koko Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto. Tällöin hän tulee koulutukseen täydentämään osaamistaan Vammaistyön osaamisalan suorittamalla.

Tutustu videolla Tukenaan työnantajana.

Opiskelijaksi soveltuminen

Koulutukseen valittavalla on oltava riittävän hyvä suomen kielen suullinen ja kirjallinen taito (taso B1). Koulutukseen valittavilla tulee olla myös hyvät oppimisvalmiudet. Hakijan tulee hallita perustaidot niin tietotekniikassa kuin matematiikassa. Hakijan tulee osallistua alkukartoitukseen.

Terveydelliset edellytykset 1.1.2012 alkaen

Opiskelu ja ammatissa toimiminen edellyttävät hyvää fyysistä toimintakykyä, henkistä tasapainoa ja kykyä olla vuorovaikutuksessa erilaisten ihmisten kanssa. Hakijan tulee olla terveydeltään alalle soveltuva ja lisäksi on oltava moitteeton rikosrekisteri. Tutustu SORA-lainsäädäntöön. Opiskelijaksi ei voida ottaa henkilöä, joka ei ole terveydentilaltaan tai toimintakyvyltään kykenevä opintoihin kuuluviin käytännön tehtäviin tai työssäoppimiseen, jos valtioneuvoston asetuksissa (1032 ja 1033/2011) määritellyissä sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan tutkinnoissa opintoihin liittyvät turvallisuusvaatimukset sitä edellyttävät ja jos estettä ei voida kohtuullisin toimin poistaa. Henkilön terveydentilan tai toimintakyvyn osalta tulee arvioida mahdollisten sairauksien aiheuttamat rajoitteet ja sairauksien yksilöllinen hoitotilanne. Opiskelijaksi ottamisen esteenä voivat olla

  • sellaiset psyykkiset sairaudet, jotka estävät käytännön tehtäviin tai työssäoppimiseen osallistumisen, kuten ajankohtainen hoitamaton psykoosi tai vaikea toimintakykyä laskeva masennus
  • sellaiset fyysiset sairaudet, kuten tuki- ja liikuntaelimistön sairaudet tai vammat sekä krooniset ihottumat, jotka rajoittavat toimintakykyä siinä määrin, että estävät käytännön tehtävissä tai työssäoppimisessa toimimisen
  • veriteitse tarttuva sairaus, joka saattaa rajoittaa käytännön tehtäviin tai työssäoppimiseen sijoittumista
  • päihteiden ongelmakäyttö tai päihderiippuvuus

Tarvittaessa pyydetään lääkärinlausunto terveydentilasta.

Sosiaali- ja terveysalan työnantajat edellyttävät Tartuntalain 48 §:n mukaista rokotussuojaa.

Tutustu THL: n ohjeistukseen rokotuksista sekä tartuntataudeista tästä.

Sisältö

Jos opiskelijalla on suoritettuna Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, hänen tulee suorittaa Vammaistyön osaamisalan tutkinnon osat:

  • Osallisuuden edistäminen vammaistyössä, 35 osp
  • Toimintakyvyn ylläpitäminen ja edistäminen vammaistyössä, 40 osp

Jos opiskelijalla on suoritettuna Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon kaksi pakollista tutkinnon osaa, hänen tulee suorittaa edellä mainittujen Vammaistyön osaamisalan tutkinnon osien lisäksi

  • Valinnainen tutkinnon osa, 15 osp
  • Yhteiset tutkinnon osat, 35 osp: • Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen • Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen • Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen
  • Työssäoppiminen
  • Näytöt

Toteutus

Esivalinta haastatteluihin suoritetaan hakemusten perusteella. Haastatteluissa selvitetään mm. hakijan aiemmat tutkintosuoritukset sekä valmiudet opiskeluun. Ammatilliseen koulutukseen valituille osallistujille laaditaan henkilökohtainen suunnitelma koulutuksen suorittamiseksi.

Koulutus alkaa kolmen viikon lähioppimisjaksolla Taitotalossa lähi- tai etäopetuksena koronatilanteesta riippuen. Kolmen ensimmäisen viikon jälkeen koulutuksessa on pääsääntöisesti kolme työssäoppimispäivää ja kaksi koulutuspäivää viikossa. Koulutus on monimuoto- opiskelua.

Koulutukseen sisältyy lähiopetusta sekä ohjattua etäopiskelua. Lähiopetus toteutetaan arkipäivisin Taitotalon tiloissa pääsääntöisin kello 8-16 välillä.

Työssäoppiminen tapahtuu Tukena Oy:n palveluyksiköissä. Palveluyksiköt sijaitsevat Helsingissä, Espoossa ja Hyvinkäällä.

Koulutuspaikka

Taitotalo, Valimotie 8, Helsinki

Hakeminen

Koulutukseen hakeudutaan täyttämällä koulutushakemus työhallinnon internet-sivuilla (www.te-palvelut.fi -> haussa oleva työvoimakoulutus, kirjoita sanahaku kohtaan koulutuksen nimi tai numero 699151) tai jättämällä hakemuslomake TE-toimistoon tai kuntakokeiluun. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, on sinun vahvistettava hakemuksesi TE-toimistossa tai kuntakokeilussa ennen hakuajan päättymistä. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata www.te-palvelut.fi > Oma asiointi > koulutushakemus. Koulutuksen numero on 699151.

Hinta

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saa valtakunnallisesta puhelinpalvelusta Työlinjan koulutusneuvonnasta ma-pe klo 9-16.15 numerosta 0295 020 702 tai sähköpostitse: koulutusneuvonta(at)te-toimisto.fi.

Peruutusehdot

Koulutuksen toteutuminen edellyttää riittävää määrää soveltuvia hakijoita.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Lähihoitaja, vammaistyö, rekrytoiva koulutus KVPS Tukena Oy:lle (nro 699151), klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Lähihoitaja, vammaistyö, rekrytoiva koulutus KVPS Tukena Oy:lle (nro 699151)? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Taitotalo

Taitotalo – maan laajimmat koulutusmahdollisuudet ammattilaisille, asiantuntijoille ja esimiehille

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Alan suurimpana toimijana Taitotalolla on pitkä historia muuttuvan maailman koulutustarpeisiin vastaamisessa. Koulutustarjonta ja asiantuntijaverkosto on toimialan laajin.  Asiakkuudenhoitomallissa on panostettu siihen, että yrityksille ja opiskelijoille on ainutlaatuiset puitteet kehittää prosessejaan ja käytännön...


Lue lisää kouluttajasta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Taitotalo

Valimotie 8
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.taitotalo.fi


Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Lähihoitaja, vammaistyö, rekrytoiva koulutus KVPS Tukena Oy:lle (nro 699151) täytä seuraavat tiedot: