Työvoimakoulutus

Maahan muuttaneiden ammatillinen koulutus talonrakennusalalle (716302)

Taitotalo, paikassa Helsinki
Kesto
n. 12 kuukautta
Seuraava toteutus
25 maaliskuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Kesto
n. 12 kuukautta
Seuraava toteutus
25 maaliskuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Maahan muuttaneiden ammatillinen koulutus talonrakennusalalle (716302)

Taitotalo
Koulutuksessa opiskelet rakentamisen teoriaa, ammattisuomea sekä harjoittelet rakentamista rakennushallissa ja työharjoittelussa. Koulutukseen kuuluu myös alalla tarvittavien korttien (esimerkiksi työturvallisuuskortti) suorittaminen sekä opiskelu- ja työnhakuvalmennusta. Koulutuksessa sinulle tehdään henkilökohtainen opiskelusuunnitelma.

Saat koulutuksessa perusvalmiudet työskennellä alan töissä itsenäisesti tai työryhmän jäsenenä. Opit itsenäisesti valitsemaan oikeat materiaalit, työvälineet ja työtavat monipuolisissa työkohteissa. Ymmärrät myös asiakaspalvelun, taloudellisuuden ja kestävän kehityksen sekä työturvallisuuden ja yrittäjyyden merkityksen.

Koulutus on tarkoitettu

sinulle, joka haluat opiskella rakentamista suomeksi ja tehdä työtä rakennusalalla. Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka olet työtön työnhakija tai jäämässä työttömäksi.

Sinulla täytyy olla
- hyvä fyysinen terveys (ei pölyallergiaa, ei korkean paikan kammoa jne.)
- suomen kieli A2.2
- hyvä asenne

Sisältö

Opiskelet rakennusalan perusasioita yhdessä ammatillisen kouluttajan ja suomen kielen kouluttajan kanssa. Tavoitteena on, että voit suorittaa ammatillisia tutkinnon osia, eli aloitat koulutuksessa suorittamaan perustutkintoa.

Koulutuksessa opiskellaan rakennusalan perustutkinnon mukaan esimerkiksi seuraavia asioita:

 • rakennusalan suomen kieli
 • rakennuspiirustukset ja merkinnät
 • työturvallisuus, telineet, nostimet
 • runkovaiheen työt
 • perustus, muottityö, raudoitus ja betonointi
 • ulkoverhous
 • sisävalmistusvaiheen työt
 • muuraus
 • laatoitus
 • korjausrakentaminen
 • työelämässä toimiminen (esim. TES, CV, työllistymisen tavat)

Koulutuksen aikana sinulle etsitään aktiivisesti työpaikkaa.

Tutustu tutkinnon perusteisiin: Rakennusalan perustutkinto 

Toteutus

Koulutuksen ajankohta 25.3.2024 - 14.3.2025.

Opetus on lähiopetusta. Joskus on etäopetusta tai itsenäinen tehtävä. Opetus tapahtuu klo 7.30-14.00.

Koulutukseen kuuluu loma 1.-12.7.2024.

Koulutuspaikka

Taitotalo, Valimotie 8, Pitäjänmäki, Helsinki

Hakeminen

Koulutus on suunnattu TE-toimiston tai kuntakokeilun työttömille tai työttömyysuhan alaisille asiakkaille. Työnhaun tulee olla voimassa. Hakemus koulutukseen löytyy TE-hallinnon sivulta www.tyomarkkinatori.fi > Henkilöasiakkaat > Haussa oleva työvoimakoulutus (kirjoita sanahaku kohtaan koulutuksen nimi tai numero 716302). Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, on sinun vahvistettava hakemuksesi TE-toimiston tai Kuntakokeilun toimipisteessä ennen hakuajan päättymistä. Vaihtoehtoisesti voit jättää paperihakemuksen TE-toimiston tai Kuntakokeilun toimipisteeseen. Hakuaika koulutukseen päättyy 29.2.2024.

Täytä hakemuksesi huolellisesti. Koulutukseen valitaan hakemusten ja haastattelujen perusteella. Hakemusten perusteella tehtävä esivalinta on 5.3.2024 ja haastattelut 11.-14.03.2024. Kutsu haastatteluun lähetetään sähköpostitse ja tekstiviestillä. Valinta koulutukseen tehdään yhteistyössä TE-toimiston kanssa.

Valintaperusteet

Sinulla tulee olla hyvä fyysinen terveys (ei pölyallergiaa, ei korkean paikan kammoa jne). Suomen kielen taitojen tulisi olla tasolla A2.2. Osaat tehdä töitä itsenäisesti ja ryhmässä. Koulutukseen valitaan hakemusten ja haastattelujen perusteella. Hakemusten perusteella tehtävä esivalinta on 5.3.2024 ja haastattelut 11.- 14.03.2024. Kutsu haastatteluun lähetetään sähköpostitse ja tekstiviestillä.

Koulutushakemuksen velvoittavuus

Koulutushakemus on sitova eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Kun jätät koulutushakemuksen, sitoudut osallistumaan koulutuksen valintatilaisuuteen ja aloittamaan koulutuksen, jos sinut valitaan. Mikäli perut hakemuksen, et osallistu koulutuksen valintatilaisuuteen, tai et aloita koulutusta, TE-toimisto/kuntakokeilu selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (TTL 2a luku 9§ 7a-7b sekä 2a luku 10§).

Haku päättyy

Haku koulutukseen päättyy 29.2.2024.

Opiskelijamaksu

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Tietoa työvoimakoulutuksesta ja koulutuksen aikaisesta etuudesta

Tietoa työvoimakoulutuksesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saa puhelimitse koulutusneuvonnasta p. 0295 020 702, ma-pe klo 9-16.15 tai www.facebook.com/koulutusneuvonta tai nettisivuilta  jossa chat-palvelu ma-pe 9-16.

Tutustu myös muihin Taitotalon työvoimahallinnon koulutuksiin.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Maahan muuttaneiden ammatillinen koulutus talonrakennusalalle (716302), klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

25 maaliskuuta, 2024

 • Lähiopetus
 • Helsinki

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Maahan muuttaneiden ammatillinen koulutus talonrakennusalalle (716302)? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Taitotalo
Valimotie 8
00380 Helsinki

Taitotalo – maan laajimmat koulutusmahdollisuudet ammattilaisille, asiantuntijoille ja esimiehille

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Alan suurimpana toimijana Taitotalolla on pitkä historia muuttuvan maailman koulutustarpeisiin vastaamisessa. Koulutustarjonta ja asiantuntijaverkosto on toimialan laajin.  Asiakkuudenhoitomallissa on panostettu siihen, että yrityksille ja opiskelijoille on ainutlaatuiset puitteet kehittää prosessejaan ja käytännön...

Lue lisää kouluttajasta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu