Monimuotoisen työyhteisön johtaminen

Taitotalo
Yhteenveto
n. 24 kuukautta
   
Helsinki
Koulutus
Taitotalo

Monimuotoisen työyhteisön johtaminen

Pysyäkseen mukana muutoksessa ja varmistaakseen toimintaedellytyksensä on yrityksen johdettava monimuotoisuutta aktiivisesti ja osaavasti, sillä siten saavutetaan monia hyötyä. Väestön ikääntyminen ja kansainvälistyminen vaikuttavat työvoiman saatavuuteen, jolloin monimuotoisuudella luodaan kilpailuetua ja vahvistetaan työnantajamainetta.

Väestön ikääntyminen, ikäluokkien pieneminen, kasvanut heterogeenisyys sekä kansainvälistyminen näkyvät työvoiman saatavuudessa sekä yritysten toiminnassa. Työyhteisöt muuntuvat monikulttuurisiksi ja monimuotoisiksi, jolloin myös johtajuuteen tarvitaan muutosta yrityksen toimintaedellytysten varmistamiseksi. Aktiivisella ja osaavalla monimuotoisuuden johtamisella varmistetaan työvoiman saatavuutta, luodaan kilpailuetua sekä vahvistetaan työnantajamainetta. Monimuotoinen työyhteisö on rikkaus, osaatko sinä johtaa monimuotoista työyhteisöä?

Monimuotoisuuden johtaminen tarkoittaa sellaisen toimintakulttuurin luomista, jossa työyhteisön jokaista yksilöä arvostetaan omana itsenään ja työilmapiiri on inklusiivinen sekä osallistava. Monimuotoinen ja monikulttuurinen työyhteisö on ryhmä ihmisiä, jotka poikkeavat toisistaan esimerkiksi kansalaisuuden, kielitaustan tai iän perusteella. Yhdenvertaisuuden kokemukseen voidaan vaikuttaa muun muassa työn muokkaamisella tai muilla järjestelyillä. 

Pysyäkseen mukana muutoksessa ja varmistaakseen toimintaedellytyksensä, on yrityksen johdettava monimuotoisuutta aktiivisesti ja osaavasti, sillä siten saavutetaan monia hyötyä. Väestön ikääntyminen ja kansainvälistyminen vaikuttavat työvoiman saatavuuteen, jolloin monimuotoisuudella luodaan kilpailuetua ja vahvistetaan työnantajamainetta. Työpaikka, jossa arvostetaan erilaisia taustoja, osaamista ja kokemusta, houkuttelee hakijoita ja tukee työtyytyväisyyttä ja sitoutumista, ja sitä kautta tuottavuutta. Yksilön arvojen sekä yritys- ja yhteiskuntavastuun merkitys on merkittävästi kasvanut, arvot ja vastuullisuus korostuvat. 

Monimuotoisuuden johtaminen vaatii yritykseltä sitoutumista tavoitteisiin ja toimenpiteisiin, joilla mahdollistetaan yhdenvertaiset mahdollisuudet työntekijöille ja tunnistetaan eriarvoistavia käytäntöjä.

Esimiehiltä vaaditaan osaamista erilaisten ihmisten ja monimuotoisen työyhteisön johtamisessa.

Valmennuksessa voidaan käydä läpi esimerkiksi monimuotoisuutta mahdollisuutena ja haasteena, yhdenvertaisuutta, ennakkoluuloja ja stereotypioita, kulttuurien peruseroja ja kulttuurien välistä viestintää, haastavia tilanteita, psykologista turvallisuutta ja luottamusta työyhteisössä.

Räätälöimme yrityskohtaisiin tarpeisiinne sopivan koulutuksen. 

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Monimuotoisen työyhteisön johtaminen, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Monimuotoisen työyhteisön johtaminen? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Taitotalo

Taitotalo – maan laajimmat koulutusmahdollisuudet ammattilaisille, asiantuntijoille ja esimiehille

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Alan suurimpana toimijana Taitotalolla on pitkä historia muuttuvan maailman koulutustarpeisiin vastaamisessa. Koulutustarjonta ja asiantuntijaverkosto on toimialan laajin.  Asiakkuudenhoitomallissa on panostettu siihen, että yrityksille ja opiskelijoille on ainutlaatuiset puitteet kehittää prosessejaan ja käytännön...


Lue lisää kouluttajasta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Taitotalo

Valimotie 8
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.taitotalo.fi


Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Monimuotoisen työyhteisön johtaminen täytä seuraavat tiedot: