Työvoimakoulutus

Myyjän RekryKoulutus, HOK-Elanto, Alepa-ketju

Taitotalo, paikassa Helsinki
Kesto
n. 3 kuukautta
Seuraava toteutus
6 marraskuuta, 2023 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Kesto
n. 3 kuukautta
Seuraava toteutus
6 marraskuuta, 2023 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Myyjän RekryKoulutus, HOK-Elanto, Alepa-ketju

Taitotalo
Voisiko myyjän työ olla sinua varten? Haluaisitko työllistyä monipuolisiin kaupan alan tehtäviin? Myyjän RekryKoulutus HOK-Elanto (Alepa) on tarkoitettu työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-toimiston ja työllisyyden kuntakokeilujen asiakkaille, joiden tavoitteena on työllistyminen myyjän tehtäviin Alepaan.

Myyjän RekryKoulutuksen tavoitteena on, että koulutuksen hyväksytysti suorittaneet työllistyvät koulutuksen päätyttyä myyjän tehtäviin HOK-Elannon Alepa-ketjun myymälöihin Uudellemaalle.

Edellytykset

Koulutukseen hakevilta edellytetään myynti- ja asiakaspalveluhenkisyyttä, hyviä vuorovaikutustaitoja, koulutukseen sitoutumista ja vahvaa motivaatiota myyjän tehtäviin sekä valmiutta ilta- ja viikonlopputyöhön. Kaupan alan koulutus ja työkokemus ovat eduksi, mutta eivät välttämättömiä. Asiakaspalvelutehtävät myymäläympäristössä edellyttävät hakijoilta hyvää fyysistä terveyttä, verkko-opiskeluvalmiuksia sekä riittävää suomen kielen suullista ja kirjallista taitoa.

Sisältö

Koulutus sisältää 22 päivää tietopuolista opetusta sekä 49 päivää työssäoppimista.     

Tietopuolinen opetus sisältää muun muassa seuraavia asiakokonaisuuksia:

 • Asiakaskokemus ja asiakaspalvelu
 • Työyhteisötaidot ja -viestintä
 • Ikäraja ja hygieniapassi
 • Myyntityö, myyntiprosessi ja kokonaisuuksien myynti
 • Tuotetuntemus ja -neuvonta
 • Kannattavuus ja hinnoittelu
 • Kuluttajalainsäädäntö
 • Vastuullisuus ja kestävä kehitys

Toteutus

 • Kartoitusjakso 1.–3.11.2023 (valintahaastattelut 2.11.2023)
 • Koulutusjakso 6.11.2023–16.2.2024
 • Lomajakso 23.-26.12.2023

Koulutus toteutetaan monimuoto-opetuksena, johon sisältyy lähiopetusta, ohjattua verkko- ja itseopiskelua sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Työelämälähtöisen koulutuksen pääpaino on työpaikalla tapahtuvassa oppimisessa. Työssäoppimisjaksot toteutetaan HOK-Elannon Alepa-ketjun myymälöissä Uudenmaan alueella. Työssäoppiminen voi tapahtua myös iltaisin ja viikonloppuisin.     

Koulutus on

 • kokopäiväistä opiskelua
 • opiskelijalle maksutonta

Koulutuspaikka     
Taitotalo, Valimotie 8, 00380 Helsinki

Hakeminen

Haku päättyy 11.10.2023

Täytä koulutushakemus: www.työmarkkinatori.fi > Henkilöasiakkaat > TE-palveluiden Oma asiointi > Haussa oleva työvoimakoulutus > hakusanana koulutuksen numero 715097 tai jätä paperihakemus TE-toimistoon/työllisyyden kuntakokeiluun ennen hakuajan päättymistä. Paperihakemuslomakkeen löydät osoitteesta www.suomi.fi hakusanalla TEM601. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, sinun tulee vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa/työllisyyden kuntakokeilussa ennen hakuajan päättymistä. Ilman tunnistautumista jätetyn sähköisen hakemuksen voit myös vahvistaa soittamalla TE-palveluiden Koulutusneuvontaan (kts. kohta Lisätietoja).     

Esivalinta tehdään hakemusten perusteella. Hakemuksessa on tärkeää tuoda esille soveltuvuutta ja motivaatiota koulutukseen ja sen mukaisissa tehtävissä toimimiseen. Esivalinnan jälkeen osa hakijoista kutsutaan kouluttajan järjestämälle kartoitusjaksolle (1.–3.11.2021), joka sisältää muun muassa kouluttajan ja HOK-Elannon toteuttamat henkilökohtaiset haastattelut.     

Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli et osallistu valintatilaisuuteen, tai perut koulutukseen osallistumisen ilman pätevää syytä, TE-toimisto selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (Työttömyysturvalaki 2 a luku 12 §).     

 

Opiskelijavalinnasta vastaa Uudenmaan TE-toimisto.     

Tietoa työvoimakoulutuksesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saa puhelimitse 0295 020 702 ma-pe klo 9–16.15 tai www.facebook.com/koulutusneuvonta tai nettisivuilta https://www.te-palvelut.fi/nain-asioit-kanssamme/te-palvelut/puhelinpalvelut/puhelin-koulutusneuvonta, jossa Chat-palvelu ma-pe 9–16.     

Lisätietoja     
Tiina Niemelä, vastuukouluttaja     
tiina.niemela@taitotalo.fi

 

Tutustu myös muihin Taitotalon työvoimakoulutuksiin.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Myyjän RekryKoulutus, HOK-Elanto, Alepa-ketju, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

6 marraskuuta, 2023

 • Lähiopetus
 • Helsinki

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Myyjän RekryKoulutus, HOK-Elanto, Alepa-ketju? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Taitotalo
Valimotie 8
00380 Helsinki

Taitotalo – maan laajimmat koulutusmahdollisuudet ammattilaisille, asiantuntijoille ja esimiehille

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Alan suurimpana toimijana Taitotalolla on pitkä historia muuttuvan maailman koulutustarpeisiin vastaamisessa. Koulutustarjonta ja asiantuntijaverkosto on toimialan laajin.  Asiakkuudenhoitomallissa on panostettu siihen, että yrityksille ja opiskelijoille on ainutlaatuiset puitteet kehittää prosessejaan ja käytännön...

Lue lisää kouluttajasta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu