Ohjelmistokehittäjä (web-kehitys), tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto
Taitotalo
Ohjelmistokehittäjä (web-kehitys), tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto
Seuraava toteutus alkaa 2.10.2023. Haku avataan kesäkuussa 2023.
Tieto- ja viestintätekniikan perustutkintokoulutuksessa opit muun muassa
- web-ohjelmointia (mm. HTML, JavaScript) hyödyntäen ohjelmistokehitysympäristöä
- hyödyntämään rajapintoja ja käsittelemään tietoa
- toimimaan erilaisissa ohjelmistojen kehitystehtävissä osana tiimiä
- toimimaan erilaisissa asiakaspalvelutilanteissa käyttäen tietoteknistä ympäristöä hyväksi
- suunnittelemaan ohjelmiston toteutuksen ja varmistamaan toteutettavien toimintojen laadun julkaisukuntoon
Tutkintokoulutuksen sisältö on suunniteltu ohjelmistokehittäjän tutkintonimikkeen pakollisten tutkinnon osien ja sitä palvelevien valinnaisten tutkinnon osien pohjalta. Koulutus on ammatillisen osaamisen hankkimista ja kehittämistä, ja sen tarkoituksena on tukea tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon suorittamista.
Tutkinnon rakenne
Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto suoritetaan osoittamalla tutkinnonperusteissa vaadittu osaaminen näytöin aidoissa työtehtävissä. Koulutukseen sisältyy useampi työssäoppimisjakso ja tutkinto tulisi suorittaa näiden jaksojen aikana. Tutkinnon suorittajan olisi hyvä löytää sellainen työssäoppimispaikka, jossa työtehtävät mahdollistavat yhden tai useamman tutkinnon osan suorittamisen.
Tutkinnon osan ammattitaitovaatimukset määrittävät, mitä tutkinto-opiskelijan tulee osata suorittaessaan kyseistä tutkinnon osaa. Tutustu 1.8.2022 voimaanastuneisiin tutkinnon perusteisiin ePerusteet-palvelussa. Uudet tutkinnon perusteet astuvat voimaan 1.8.2022. Perusteisiin on uudistettu yhteiset tutkinnon osat ja kaikille perustutkinnoille yhteiset ammatilliset valinnaiset tutkinnon osat.
Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu pakollisista ja valinnaisista tutkinnon osista. Ammatillisissa perustutkinnoissa on ammatillisten tutkinnon osien (145 osaamispistettä) lisäksi yhteisiä tutkinnon osia (35 osaamispistettä).
Pakolliset ammatilliset tutkinnon osat
- Tieto- ja viestintätekniikan perustehtävät, 25 osp
- Ohjelmointi, 45 osp
- Ohjelmistokehittäjänä toimiminen, 45 osp
Valinnaiset ammatilliset tutkinnon osat (yhteensä vähintään 30 osp)
- Verkkopalvelun tekninen toteuttaminen, 15 osp
- Digitaalisen median mallinnus ja tulostus, 15 osp
- Yritystoiminnan suunnittelu, 15 osp
Yhteiset tutkinnon osat (35 osp)
- Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen
- Matemaattis- ja luonnontieteellinen osaaminen
- Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen
Tutkintokoulutus
Opiskelijan aiemmin hankkima osaaminen vaikuttaa tutkintokoulutuksen kestoon. Tutkinnon suorittamispolku ja -aika ovat yksilöllisiä – keskimääräinen kesto on noin 2 vuotta.
Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna, johon sisältyy lähiopetusta (noin 3 pv/vko), ohjattua itseopiskelua, verkko-oppimista sekä työssäoppimista. Tavoitteena on käytännönläheinen ja aktiivinen tapa opiskella. Arvioitu työmäärä on noin 30–40 h/viikko.
Ammatilliseen koulutukseen valituille opiskelijoille laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma koulutuksen ja tutkinnon suorittamiseksi. Opiskelijan tai opiskelijaksi hakeutuvan aiemmin hankkima osaaminen selvitetään, ja sen pohjalta suunnitellaan, millaista osaamista hän tarvitsee sekä miten hän osaamista hankkii.
Tutkintotodistuksen saaminen edellyttää, että tutkinnon suorittaja osoittaa hallitsevansa tutkinnon perusteiden mukaisen ammattitaidon sitä vastaavissa työtehtävissä. Ammatillisen osaamisen arviointiin osallistuvat työelämän ja oppilaitoksen edustajat sekä tutkinnon suorittaja itse. Tutkinnon voi suorittaa ilman valmistavaa koulutusta osoittamalla tutkinnon perusteissa vaadittava ammattitaito suoraan näytöin.
Tutkinnon suorittanut saa jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin sekä voi suorittaa ICT-alan ammatti- ja erikoisammattitutkintoja.
Ohjelmistokehittäjä-opintojen aikana Taitotalossa voi opiskelija suorittaa myös 60 opintopistettä ammattikorkeakouluopintoja tieto- ja viestintätekniikan AMK-väyläopintojen kautta yhteistyössä Metropolian Ammattikorkeakoulun kanssa. Ohjelmistokehittäjäksi valmistuttua opiskelija voi hakea Metropolian tieto- ja viestintätekniikan tutkinto-ohjelmaan (insinööri (AMK), 240 op) erillishaussa ilman pääsykoetta. Väyläopinnot voivat nopeuttaa insinööritutkinnon valmistumista, sillä väylähaun kautta tutkinto-opiskelupaikan saaneille luetaan hyväksi tutkinnon opinnoista 60 op. AMK-väylälle ilmoittaudutaan heti, kun opinnot Taitotalossa alkavat.
Opiskelijaksi soveltuminen
Ohjelmistokehittäjänä tarvitset loogista ajattelukykyä ja kykyä tulla ihmisten kanssa toimeen. Sinulta edellytetään hyvää kirjallista ja suullista suomen kielen osaamista (kielen taitotaso B2) sekä englannin kielen osaamista (materiaalit ovat osin englanninkielisiä). Hyvät projektinhallintataidot, itsenäinen ote sekä halu oppia jatkuvasti uutta ovat luontevia opiskeluvalmiuksia ohjelmistokehittäjäksi suuntaaville.
Koulutus soveltuu muun muassa seuraavissa tehtävissä työskenteleville tai näihin tehtäviin aikoville:
- verkkokaupan tai -asioinnin kehittäjä
- sovelluskehityksessä toimiva määrittelijä, suunnittelija, kehittäjä, testaaja tai ohjelmoijaharjoittelija
- web-ohjelmoija tai -ylläpitäjä
- erilaiset ohjelmistotestaukseen tai ohjelmiston suunnitteluun liittyvät projektitehtävät
Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka työskentelet tai olet hakeutumassa ICT-alalle sekä olet suorittanut peruskoulun tai ylioppilastutkinnon.
Koulutuksen hakuun liittyy ennakkotehtävä, joka sisältää esittelyvideon itsestä ja taustatietokyselyn. Ohjeistus näiden tekemiseen lähetetään sähköpostitse hakemuksen käsittelyn jälkeen. Edellytämme opiskelijavalintoja tehdessämme, että ennakkotehtävä on tehty.
Koulutusmuoto ja opiskelijamaksu
Tutkintokoulutuksen rahoittaa pääosin opetus- ja kulttuuriministeriö.
• Omaehtoinen ammatillinen koulutus on valtionosuusjärjestelmän puitteissa opiskelijalle maksuton. Paikkoja on rajoitetusti.
• Oppisopimuskoulutuksessa opiskelija tarvitsee alan työnantajan, jonka kanssa voidaan solmia oppisopimus. Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle ja työnantajalle maksutonta.
Molemmissa rahoitusmuodoissa opiskelijat kustantavat mahdolliset oppikirjansa itse. Omaehtoinen aikuiskoulutus kuuluu Kelan opintotuen piiriin.
Lisätietoja koulutuksen sisällöstä ja soveltuvuudesta opiskelijaksi antaa kouluttaja Annika Caselius, annika.caselius@taitotalo.fi, 020 7461 1351.
Kiinnostuitko koulutuksesta?
Jos haluat lisätietoa aiheesta Ohjelmistokehittäjä (web-kehitys), tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.Ota yhteyttä
Taitotalo

Taitotalo – maan laajimmat koulutusmahdollisuudet ammattilaisille, asiantuntijoille ja esimiehille
Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Alan suurimpana toimijana Taitotalolla on pitkä historia muuttuvan maailman koulutustarpeisiin vastaamisessa. Koulutustarjonta ja asiantuntijaverkosto on toimialan laajin. Asiakkuudenhoitomallissa on panostettu siihen, että yrityksille ja opiskelijoille on ainutlaatuiset puitteet kehittää prosessejaan ja käytännön...
Yhteystiedot
Taitotalo
Saadaksesi lisätietoa aiheesta Ohjelmistokehittäjä (web-kehitys), tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto täytä seuraavat tiedot: