🌲 Metsästätkö tilaisuuteenne valovoimaista puhujaa? Etsitkö oikeanlaista innostajaa? Löydät sivustoltamme nyt uutuutena Speakersforumin laajan puhuja- ja juontajakattauksen »

Ohjelmistokehittäjä (web-kehitys), tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto

Taitotalo
Yhteenveto
n. 24 kuukautta
   
Helsinki
Tutkinto
Taitotalo

Ohjelmistokehittäjä (web-kehitys), tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto

Oletko kiinnostunut web-ohjelmoinnista? Haluatko oppia hallitsemaan erilaisia ohjelmistokehityksen menetelmiä tai lisätä osaamistasi toimiaksesi osana asiakasprojekteja? Ohjelmistokehittäjän (ent. datanomi) koulutuksessa saat valmiuksia toimia monipuolisissa ICT-alan ohjelmistokehityksen tehtävissä.

Seuraava toteutus alkaa 2.10.2023. Haku avataan kesäkuussa 2023.

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkintokoulutuksessa opit muun muassa

 • web-ohjelmointia (mm. HTML, JavaScript) hyödyntäen ohjelmistokehitysympäristöä
 • hyödyntämään rajapintoja ja käsittelemään tietoa
 • toimimaan erilaisissa ohjelmistojen kehitystehtävissä osana tiimiä
 • toimimaan erilaisissa asiakaspalvelutilanteissa käyttäen tietoteknistä ympäristöä hyväksi
 • suunnittelemaan ohjelmiston toteutuksen ja varmistamaan toteutettavien toimintojen laadun julkaisukuntoon

Tutkintokoulutuksen sisältö on suunniteltu ohjelmistokehittäjän tutkintonimikkeen pakollisten tutkinnon osien ja sitä palvelevien valinnaisten tutkinnon osien pohjalta. Koulutus on ammatillisen osaamisen hankkimista ja kehittämistä, ja sen tarkoituksena on tukea tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon suorittamista.

Tutkinnon rakenne

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto suoritetaan osoittamalla tutkinnonperusteissa vaadittu osaaminen näytöin aidoissa työtehtävissä. Koulutukseen sisältyy useampi työssäoppimisjakso ja tutkinto tulisi suorittaa näiden jaksojen aikana. Tutkinnon suorittajan olisi hyvä löytää sellainen työssäoppimispaikka, jossa työtehtävät mahdollistavat yhden tai useamman tutkinnon osan suorittamisen.

Tutkinnon osan ammattitaitovaatimukset määrittävät, mitä tutkinto-opiskelijan tulee osata suorittaessaan kyseistä tutkinnon osaa. Tutustu 1.8.2022 voimaanastuneisiin tutkinnon perusteisiin ePerusteet-palvelussa. Uudet tutkinnon perusteet astuvat voimaan 1.8.2022. Perusteisiin on uudistettu yhteiset tutkinnon osat ja kaikille perustutkinnoille yhteiset ammatilliset valinnaiset tutkinnon osat.

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu pakollisista ja valinnaisista tutkinnon osista. Ammatillisissa perustutkinnoissa on ammatillisten tutkinnon osien (145 osaamispistettä) lisäksi yhteisiä tutkinnon osia (35 osaamispistettä).

Pakolliset ammatilliset tutkinnon osat

 • Tieto- ja viestintätekniikan perustehtävät, 25 osp
 • Ohjelmointi, 45 osp
 • Ohjelmistokehittäjänä toimiminen, 45 osp

Valinnaiset ammatilliset tutkinnon osat (yhteensä vähintään 30 osp)

 • Verkkopalvelun tekninen toteuttaminen, 15 osp
 • Digitaalisen median mallinnus ja tulostus, 15 osp
 • Yritystoiminnan suunnittelu, 15 osp

Yhteiset tutkinnon osat (35 osp)

 • Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen
 • Matemaattis- ja luonnontieteellinen osaaminen
 • Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen

Tutkintokoulutus

Opiskelijan aiemmin hankkima osaaminen vaikuttaa tutkintokoulutuksen kestoon. Tutkinnon suorittamispolku ja -aika ovat yksilöllisiä – keskimääräinen kesto on noin 2 vuotta.

Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna, johon sisältyy lähiopetusta (noin 3 pv/vko), ohjattua itseopiskelua, verkko-oppimista sekä työssäoppimista. Tavoitteena on käytännönläheinen ja aktiivinen tapa opiskella. Arvioitu työmäärä on noin 30–40 h/viikko.

Ammatilliseen koulutukseen valituille opiskelijoille laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma koulutuksen ja tutkinnon suorittamiseksi. Opiskelijan tai opiskelijaksi hakeutuvan aiemmin hankkima osaaminen selvitetään, ja sen pohjalta suunnitellaan, millaista osaamista hän tarvitsee sekä miten hän osaamista hankkii.

Tutkintotodistuksen saaminen edellyttää, että tutkinnon suorittaja osoittaa hallitsevansa tutkinnon perusteiden mukaisen ammattitaidon sitä vastaavissa työtehtävissä. Ammatillisen osaamisen arviointiin osallistuvat työelämän ja oppilaitoksen edustajat sekä tutkinnon suorittaja itse. Tutkinnon voi suorittaa ilman valmistavaa koulutusta osoittamalla tutkinnon perusteissa vaadittava ammattitaito suoraan näytöin.

Tutkinnon suorittanut saa jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin sekä voi suorittaa ICT-alan ammatti- ja erikoisammattitutkintoja.

Ohjelmistokehittäjä-opintojen aikana Taitotalossa voi opiskelija suorittaa myös 60 opintopistettä ammattikorkeakouluopintoja tieto- ja viestintätekniikan AMK-väyläopintojen kautta yhteistyössä Metropolian Ammattikorkeakoulun kanssa. Ohjelmistokehittäjäksi valmistuttua opiskelija voi hakea Metropolian tieto- ja viestintätekniikan tutkinto-ohjelmaan (insinööri (AMK), 240 op) erillishaussa ilman pääsykoetta. Väyläopinnot voivat nopeuttaa insinööritutkinnon valmistumista, sillä väylähaun kautta tutkinto-opiskelupaikan saaneille luetaan hyväksi tutkinnon opinnoista 60 op. AMK-väylälle ilmoittaudutaan heti, kun opinnot Taitotalossa alkavat. 

Opiskelijaksi soveltuminen

Ohjelmistokehittäjänä tarvitset loogista ajattelukykyä ja kykyä tulla ihmisten kanssa toimeen. Sinulta edellytetään hyvää kirjallista ja suullista suomen kielen osaamista (kielen taitotaso B2) sekä englannin kielen osaamista (materiaalit ovat osin englanninkielisiä). Hyvät projektinhallintataidot, itsenäinen ote sekä halu oppia jatkuvasti uutta ovat luontevia opiskeluvalmiuksia ohjelmistokehittäjäksi suuntaaville.

Koulutus soveltuu muun muassa seuraavissa tehtävissä työskenteleville tai näihin tehtäviin aikoville:

 • verkkokaupan tai -asioinnin kehittäjä
 • sovelluskehityksessä toimiva määrittelijä, suunnittelija, kehittäjä, testaaja tai ohjelmoijaharjoittelija
 •  web-ohjelmoija tai -ylläpitäjä
 • erilaiset ohjelmistotestaukseen tai ohjelmiston suunnitteluun liittyvät projektitehtävät

Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka työskentelet tai olet hakeutumassa ICT-alalle sekä olet suorittanut peruskoulun tai ylioppilastutkinnon. 

Koulutuksen hakuun liittyy ennakkotehtävä, joka sisältää esittelyvideon itsestä ja taustatietokyselyn. Ohjeistus näiden tekemiseen lähetetään sähköpostitse hakemuksen käsittelyn jälkeen. Edellytämme opiskelijavalintoja tehdessämme, että ennakkotehtävä on tehty.

Koulutusmuoto ja opiskelijamaksu

Tutkintokoulutuksen rahoittaa pääosin opetus- ja kulttuuriministeriö.
• Omaehtoinen ammatillinen koulutus on valtionosuusjärjestelmän puitteissa opiskelijalle maksuton. Paikkoja on rajoitetusti.
• Oppisopimuskoulutuksessa opiskelija tarvitsee alan työnantajan, jonka kanssa voidaan solmia oppisopimus. Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle ja työnantajalle maksutonta.

Molemmissa rahoitusmuodoissa opiskelijat kustantavat mahdolliset oppikirjansa itse. Omaehtoinen aikuiskoulutus kuuluu Kelan opintotuen piiriin.

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä ja soveltuvuudesta opiskelijaksi antaa kouluttaja Annika Caselius, annika.caselius@taitotalo.fi, 020 7461 1351.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Ohjelmistokehittäjä (web-kehitys), tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ohjelmistokehittäjä (web-kehitys), tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Taitotalo

Taitotalo – maan laajimmat koulutusmahdollisuudet ammattilaisille, asiantuntijoille ja esimiehille

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Alan suurimpana toimijana Taitotalolla on pitkä historia muuttuvan maailman koulutustarpeisiin vastaamisessa. Koulutustarjonta ja asiantuntijaverkosto on toimialan laajin.  Asiakkuudenhoitomallissa on panostettu siihen, että yrityksille ja opiskelijoille on ainutlaatuiset puitteet kehittää prosessejaan ja käytännön...


Lue lisää kouluttajasta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Taitotalo

Valimotie 8
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.taitotalo.fi


Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Ohjelmistokehittäjä (web-kehitys), tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto täytä seuraavat tiedot: