Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Peligraafikko, media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto

Taitotalo
Yhteenveto
3.11.2021
   
Lähiopetus
Helsinki
Tutkinto
Taitotalo

Peligraafikko, media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto

Haku syksyn koulutukseen viimeistään 3.10.2021.

Peligraafikko on pelituotannossa toimiva pelikehityksen, mediamateriaalien, peligrafiikan, 3D-mallinnuksen ja animoinnin perustason osaaja

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto (peligraafikko) on sopiva tutkinto sinulle, jos työskentelet tai haluaisit tulevaisuudessa työskennellä peliprojektien tai graafisen alan parissa.

Käytännönläheisen koulutuksen tavoitteena on vahvistaa opiskelijan ammattitaitoa pelituotannon monissa tehtävissä, ei ainoastaan viihdepelien toteuttamisen näkökulmasta. Tutkinnon tavoitteena on antaa opiskelijalle hyvät valmiudet työllistyä pelialan eri työtehtäviin sekä luoda erinomainen pohja esimerkiksi pelialan graafikon tai media-alan jatko-opintoja varten.

 

Tutkintokoulutus sisältää aina aitoja peliprojektiharjoitustöitä yhdessä Taitotalon peliohjelmoija-opiskelijoiden kanssa! 

Tutkinnon suorittanut osaa suunnitella pelien visuaalista ilmettä, toteuttaa grafiikkaa ja animointeja 2D- ja 3D-peleihin hyödyntäen pelimoottoreita. Tutkintokoulutukseen sisältyy valinnaisena verkkosivujen toteuttamista ja markkinointimateriaalien tuottamista. Tutkinnossa osoitat osaamisesi näytöillä aidoissa työtilanteissa työ- tai harjoittelupaikalla. 

 

Tutkinnon rakenne

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä) sekä yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä). Ammatillisen perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä (osp).

Kaikille pakollisia tutkinnon osia

 • Media-alalla toimiminen, 15 osp
 • Audiovisuaalinen tuotanto, 15 osp
 • Mediamateriaalien tekeminen, 15 osp

Valinnaisia tutkinnon osia valitaan 100 osp oman kiinnostuksen mukaan

 • Animoinnin ja liikegrafiikan toteuttaminen, 15 osp
 • Media-alan 3D-mallintaminen, 15 osp
 • Pelituotannossa työskentely, 30 osp
 • Pelituotteen tekeminen, 15 osp
 • Yritystoiminnan suunnittelu, 15 osp
 • Mediamateriaalien tuottaminen markkinointiin, 15 osp
 • Verkkosivuston tekeminen, 15 osp

Kaikille pakolliset yhteiset tutkinnon osat 

 • Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen, 11 osp
 • Matemaattis- ja luonnontieteellinen osaaminen, 6 osp
 • Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen, 9 osp
 • Valinnaiset osaamistavoitteet, 9 osp 

Tutustu tutkinnon perusteisiin Opetushallituksen sivuilla, eperusteet.

 

Tutkintokoulutus

Henkilökohtainen suunnitelma

Opintojen alussa kanssasi laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS). Opinnot henkilökohtaistetaan eli kanssasi sovitaan suoritettavista opintokokonaisuuksista sekä kartoitetaan aiempi osaamisesi ja mahdollinen tuen tarpeesi.

Koulutus toteutetaan henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti monimuoto-opiskeluna, joka sisältää yksilöllisen suunnitelman mukaisesti opetusta noin 3 päivänä viikossa sekä 2 päivänä omatoimista opiskelua. Taitotalossa opiskelet joustavasti, projektilähtöisesti sekä verkostoitumalla Taitotalon peliohjelmoija-opiskelijoiden kanssa yhteisten peliprojektien muodossa.

Opiskelijan aiemmin hankkima osaaminen vaikuttaa tutkintokoulutuksen kestoon. Tutkinnon suorittamispolku ja -aika ovat yksilöllisiä – koko tutkinnon suorittaminen kestää keskimäärin 2 vuotta.

Opiskelijoiden verkkopalvelut Taitotalossa

Opintojen aikana sinulla on käytössäsi Taitoforum eli Taitotalon verkko-oppimisympäristö sekä Taitotalon Webope-verkkokoulu, joka sisältää satoja tunteja monipuolisia verkkokursseja mm. O365- sekä Adoben ohjelmista. Voit myös asentaa sekä Microsoftin että Adoben ohjelmat kotikoneellesi opintojen ajaksi.

Tutkintokoulutuksen sisältö

Tutkintokoulutukseen sisältyy mm. seuraavien ohjelmien koulutusta:

 • UNITY-pelimoottori
 • Photoshop
 • Premiere Pro
 • After Effects
 • InDesign
 • Illustrator
 • 3Ds Max
 • Mudbox
 • Blender
 • WordPress
 • HTML, CSS
 • Web-ohjelmoinnin perusteet (javascript).

Tutkinnon suorittaminen

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto suoritetaan osoittamalla tutkinnon perusteissa vaadittu osaaminen näytöin aidoissa työtehtävissä työ- tai harjoittelupaikassa. Tutkinnon osan ammattitaitovaatimukset määrittävät, mitä tutkinto-opiskelijan tulee osata suorittaessaan kyseistä tutkinnon osaa.

Mahdollisuus työssäoppimisjaksoon ulkomailla

Taitotalo on mukana Erasmus+ -ohjelmassa, joka antaa mahdollisuuden työssäoppimisjaksoon ulkomailla. Kiinnostuneet lähtevät yleensä 1–3 kk harjoittelujaksolle ulkomaille koulutuksen loppupuolella. Tällä hetkellä vahvaa yhteistyötä tehdään mm. Maltalla olevan peliyrityksen kanssa, opiskelija toki voi hankkia työssäoppimispaikan myös itse. Erasmus+ -ohjelma antaa loistavan mahdollisuuden lähteä tutustumaan kansainväliseen toimintaan ja kulttuuriin sekä parantamaan omaa kielitaitoaan. Erasmus+ -ohjelmassa opiskelijan saama liikkuvuusapuraha määräytyy päiväkohtaisesti vaihdon keston sekä vaihtokohteen mukaan.

Valmistumisesi jälkeen

Valmistumisesi jälkeen sinulla on ammatti, joka mahdollistaa sinulle mielenkiintoisia työmahdollisuuksia. Verkostoituminen työelämän kanssa ja jatko-opintoihin liittyvä ohjaus on vahvasti läsnä opinnoissani koko tutkintokoulutuksen ajan.  Ammatillinen peruskoulutus antaa jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

 

Opiskelijaksi soveltuminen

Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka työskentelet tai olet hakeutumassa pelialalle sekä olet suorittanut peruskoulun tai ylioppilastutkinnon.

Koulutukseen valittavalla on oltava riittävän hyvä suomen kielen suullinen ja kirjallinen taito (taso B 2.1 tai vastaava taso) sekä englannin kielen osaamista. Koulutukseen valittavalla tulee olla riittävän kielitaidon lisäksi myös hyvät oppimisvalmiudet.

Koulutuksen hakuun liittyy ennakkotehtävänä Taitotalon avoin pelialan MOOC-verkkokurssi sekä lyhyt esittelyvideo itsestä ja ennakkokysely. Ohjeistus näiden tekemiseen lähetetään sähköpostitse hakemuksen käsittelyn jälkeen. Edellytämme opiskelijavalintoja tehdessämme, että edellä mainitut on tehty.

 

Koulutusmuoto ja opiskelijamaksu

Koulutus on mahdollista suorittaa joko oppisopimuskoulutuksena tai omaehtoisena koulutuksena.

Omaehtoinen koulutus voi olla joko päätoimista tai sivutoimista ja se soveltuu niin työssäkäyvälle kuin työttömällekin. Omaehtoinen koulutus on valtionosuusjärjestelmän puitteissa opiskelijalle maksuton. Omaehtoinen koulutus sisältää lähiopetusta, verkko-opintoja sekä koulutus- tai oppisopimuksella toteutettavia työelämäjaksoja. Päätoiminen opiskelija voi hakea Kelan opintotukea tai koulutusrahaston aikuiskoulutustukea. Työttömien työnhakijoiden kannattaa olla yhteydessä omaan TE-toimistoon ja sopia mahdollisuudesta opiskella työttömyystuella. Sivutoimisen opiskelu mahdollistaa työssäkäynnin opintojen ohella. Lue lisää omaehtoisesta koulutuksesta Taitotalossa.  

Oppisopimus on työelämälähtöinen koulutusmuoto, jossa suurin osa tarvittavasta ammatillisesta osaamisesta hankitaan tekemällä työtä omalla työpaikalla. Oppisopimuskoulutus sisältää työelämässä oppimista omalla työpaikalla, lähiopetusta sekä verkko-opintoja. Oppisopimuskoulutuksen edellytyksenä on, että opiskelijaksi hakeutuvalla on jo valmiiksi sovittuna alalle soveltuva työpaikka, jossa oppisopimuskoulutuksen voi toteuttaa. Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta Taitotalossa. 

Opiskelijat kustantavat oppikirjat ja muun opiskelumateriaalin itse.

 

Yhteyshenkilö 

Koulutuksen sisällöstä ja soveltuvuudesta opintoihin lisätietoja antaa kouluttaja Henri Huttunen, henri.huttunen@taitotalo.fi, puhelin 046 921 6802.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Peligraafikko, media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Peligraafikko, media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Taitotalo

Taitotalo – maan laajimmat koulutusmahdollisuudet ammattilaisille, asiantuntijoille ja esimiehille

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Alan suurimpana toimijana Taitotalolla on pitkä historia muuttuvan maailman koulutustarpeisiin vastaamisessa. Koulutustarjonta ja asiantuntijaverkosto on toimialan laajin.  Asiakkuudenhoitomallissa on panostettu siihen, että yrityksille ja opiskelijoille on ainutlaatuiset puitteet kehittää prosessejaan ja käytännön...


Lue lisää kouluttajasta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Taitotalo

Valimotie 8
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.taitotalo.fi


Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Adoben ohjelmat haltuun!

Omaksu Adoben kulmakivet InDesign, Photoshop ja Illustrator tai käsittele liikkuvaa kuvaa animoidut somemainokset ja videoeditoinnin perusteet -kursseilla.

Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Peligraafikko, media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto täytä seuraavat tiedot: