Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Peliohjelmoija, ohjelmistokehittäjä, tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto

Taitotalo
Yhteenveto
3.11.2021
   
Lähiopetus
Helsinki
Tutkinto
Taitotalo

Peliohjelmoija, ohjelmistokehittäjä, tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto

Koulutus toteutetaan poikkeustilanteen aikana etäkoulutuksena. Lähiopetusta vaativat osat järjestetään myöhempänä ajankohtana.

Peliohjelmoija (ohjelmistokehittäjä) on pelituotannossa toimiva pelikehityksen, ohjelmoinnin ja 3D-mallinnuksen perustason osaaja.

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto (ohjelmistokehittäjä, peliohjelmoija) on sopiva tutkinto sinulle, jos työskentelet tai haluaisit tulevaisuudessa työskennellä ohjelmointiprojektien parissa. 
 
Käytännönläheisen koulutuksen tavoitteena on vahvistaa opiskelijan ammattitaitoa pelituotannon monissa tehtävissä, ei ainoastaan viihdepelien toteuttamisen näkökulmasta. Tutkinnon tavoitteena on antaa opiskelijalle hyvät valmiudet työllistyä pelialan eri työtehtäviin sekä luoda erinomainen pohja esimerkiksi pelialan ohjelmistokehittäjän tai tieto- ja viestintätekniikan jatko-opintoja varten.

Tutkintokoulutus sisältää aina aitoja peliprojektiharjoitustöitä yhdessä Taitotalon peligraafikko-opiskelijoiden kanssa!

Tutkinnon suorittanut osaa suunnitella ja ohjelmoida 2D- ja 3D -pelejä hyödyntäen pelimoottoreita. Tutkintokoulutukseen sisältyy valinnaisena 3D-grafiikan perusteita. 

Tutkinnossa osoitat osaamisesi näytöillä aidoissa työtilanteissa työ- tai harjoittelupaikalla.

Tutkinnon rakenne

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä) sekä yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä). Ammatillisen perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä (osp).

Kaikille pakollisia tutkinnon osia:

  • Tieto- ja viestintätekniikan perustehtävät, 25 osp
  • Ohjelmointi, 45 osp
  • Ohjelmistokehittäjänä toimiminen, 45 osp

Valinnaisia tutkinnon osia valitaan 30 osp oman kiinnostuksen mukaan:

Kaikille pakolliset yhteiset tutkinnon osat ovat:

  • Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen, 11osp
  • Matemaattis- ja luonnontieteellinen osaaminen, 6osp
  • Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen, 9osp
  • Valinnaiset osaamistavoitteet, 9osp

Tutustu tutkinnon perusteisiin eperusteista:

Tutkinnon perusteet

Tutkintokoulutus

Opintojen alussa kanssasi laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS). Opinnot henkilökohtaistetaan eli kanssasi sovitaan suoritettavista opintokokonaisuuksista sekä kartoitetaan aiempi osaamisesi ja mahdollinen tuen tarpeesi.

Koulutus toteutetaan henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti monimuoto-opiskeluna, joka sisältää yksilöllisen suunnitelman mukaisesti opetusta noin 3 päivänä viikossa sekä 2 päivänä omatoimista opiskelua. Taitotalossa opiskelet joustavasti, projektilähtöisesti sekä verkostoitumalla Taitotalon peligraafikko-opiskelijoiden kanssa yhteisten peliprojektien muodossa.

Opiskelijan aiemmin hankkima osaaminen vaikuttaa tutkintokoulutuksen kestoon. Tutkinnon suorittamispolku ja -aika ovat yksilöllisiä - koko tutkinnon suorittaminen kestää keskimäärin 2 vuotta.

Opintojen aikana sinulla on käytössäsi Taitoforum - Taitotalon verkko-oppimisympäristö sekä Taitotalon Webope-verkkokoulu, joka sisältää satoja tunteja monipuolisia verkkokursseja mm. O365- sekä Adoben ohjelmista. Voit myös asentaa sekä Microsoftin että Adoben ohjelmat kotikoneellesi opintojen ajaksi. Tutkintokoulutukseen sisältyy mm. seuraavien ohjelmien koulutusta: UNITY-pelimoottorilla C#-ohjelmointia, Blender, WordPress, HTML ja CSS, Web-ohjelmoinnin perusteet (javascript) ja C++ -perusteet.

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto suoritetaan osoittamalla tutkinnon perusteissa vaadittu osaaminen näytöin aidoissa työtehtävissä työ- tai harjoittelupaikassa. Tutkinnon osan ammattitaitovaatimukset määrittävät, mitä tutkinto-opiskelijan tulee osata suorittaessaan kyseistä tutkinnon osaa.

Valmistumisesi jälkeen sinulla on ammatti, joka mahdollistaa sinulle mielenkiintoisia työmahdollisuuksia. Verkostoituminen työelämän kanssa ja jatko-opintoihin liittyvä ohjaus on vahvasti läsnä opinnoissani koko tutkintokoulutuksen ajan.  Ammatillinen peruskoulutus antaa jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Lue lisää tutkinnon suorittamisesta Taitotalossa.

Väyläopinnot

Sinulla on mahdollisuus suorittaa Metropolia AMK:n väyläopintoja jo opintojesi aikana!

Ohjelmistokehittäjä-opintojen aikana Taitotalossa voi opiskelija suorittaa myös 60 opintopistettä ammattikorkeakouluopintoja tieto- ja viestintätekniikan AMK-väyläopintojen kautta yhteistyössä Metropolian Ammattikorkeakoulun kanssa. Ohjelmistokehittäjäksi valmistuttua opiskelija voi hakea Metropolian tieto- ja viestintätekniikan tutkinto-ohjelmaan (insinööri (AMK), 240 op) erillishaussa ilman pääsykoetta. Väyläopinnot voivat nopeuttaa insinööritutkinnon valmistumista, sillä väylähaun kautta tutkinto-opiskelupaikan saaneille luetaan hyväksi tutkinnon opinnoista 60 op. Kun opinnot Taitotalossa alkavat AMK-väylälle ilmoittaudutaan vastuukouluttajan kautta. Lisätietoja väyläopinnoista Metropolian www-sivut 

Metropoliassa voit jatkaa pelialan opintoja tieto- ja viestintätekniikan pelisovellukset -pääaineessa.

Erasmus+ -ohjelma

Taitotalo on mukana Erasmus+ -ohjelmassa, joka antaa mahdollisuuden työssäoppimisjaksoon ulkomailla. Kiinnostuneet lähtevät yleensä 1-3 kk harjoittelujaksolle ulkomaille koulutuksen loppupuolella. Tällä hetkellä vahvaa yhteistyötä tehdään mm. Maltalla olevan peliyrityksen kanssa, opiskelija toki voi hankkia työssäoppimispaikan myös itse. Erasmus+ -ohjelma antaa loistavan mahdollisuuden lähteä tutustumaan kansainväliseen toimintaan ja kulttuuriin ja parantamaan omaa kielitaitoaan. Erasmus+ -ohjelmassa opiskelijan saama liikkuvuusapuraha määräytyy päiväkohtaisesti vaihdon keston sekä vaihtokohteen mukaan. 

Opiskelijaksi soveltuminen

Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka työskentelet tai olet hakeutumassa pelialalle sekä olet suorittanut peruskoulun tai ylioppilastutkinnon. 

Koulutukseen valittavalla on oltava riittävän hyvä suomen kielen suullinen ja kirjallinen taito (taso B 2.1 tai vastaava taso) sekä englannin kielen osaamista. Koulutukseen valittavalla tulee olla riittävän kielitaidon lisäksi myös hyvät oppimisvalmiudet ja oma Windows tietokone. 

Koulutukseen valittavien opiskelijoiden tulee suorittaa ennakkotehtävänä Taitotalon pelialan Mooc-verkkokurssi, tehdä lyhyt videoesittely itsestä ja vastata ennakkokyselyyn. Ohjeistuksen näiden tekemiseen saat sähköpostitse viikon sisällä hakemuksesi saapumisesta. Edellytämme opiskelijavalintoja tehdessämme, että edellä mainitut on tehty.

Koulutusmuoto ja opiskelijamaksu

Koulutus on mahdollista suorittaa joko oppisopimuskoulutuksena tai omaehtoisena koulutuksena.

Omaehtoinen koulutus voi olla joko päätoimista tai sivutoimista ja se soveltuu niin työssäkäyvälle kuin työttömällekin. Omaehtoinen koulutus on valtionosuusjärjestelmän puitteissa opiskelijalle maksuton.  Omaehtoinen koulutus sisältää lähiopetusta, verkko-opintoja sekä koulutus- tai oppisopimuksella toteutettavia työelämäjaksoja. Päätoiminen opiskelija voi hakea Kelan opintotukea tai koulutusrahaston aikuiskoulutustukea. Työttömien työnhakijoiden kannattaa olla yhteydessä omaan TE-toimistoon ja sopia mahdollisuudesta opiskella työttömyystuella. Sivutoimisen opiskelu mahdollistaa työssäkäynnin opintojen ohella. Lue lisää omaehtoisesta koulutuksesta.

Oppisopimus on työelämälähtöinen koulutusmuoto, jossa suurin osa tarvittavasta ammatillisesta osaamisesta hankitaan tekemällä työtä omalla työpaikalla. Oppisopimuskoulutus sisältää työelämässä oppimista omalla työpaikalla, lähiopetusta sekä verkko-opintoja. Oppisopimuskoulutuksen edellytyksenä on, että opiskelijaksi hakeutuvalla on jo valmiiksi sovittuna alalle soveltuva työpaikka, jossa oppisopimuskoulutuksen voi toteuttaa. Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta

Opiskelijat kustantavat oppikirjat ja muun opiskelumateriaalin itse. 

 

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä ja soveltuvuudesta opiskelijaksi antaa kouluttaja Maarit Tourunen, maarit.tourunen@taitotalo.fi, 020 746 1459.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Peliohjelmoija, ohjelmistokehittäjä, tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Peliohjelmoija, ohjelmistokehittäjä, tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Taitotalo

Taitotalo – maan laajimmat koulutusmahdollisuudet ammattilaisille, asiantuntijoille ja esimiehille

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Alan suurimpana toimijana Taitotalolla on pitkä historia muuttuvan maailman koulutustarpeisiin vastaamisessa. Koulutustarjonta ja asiantuntijaverkosto on toimialan laajin.  Asiakkuudenhoitomallissa on panostettu siihen, että yrityksille ja opiskelijoille on ainutlaatuiset puitteet kehittää prosessejaan ja käytännön...


Lue lisää kouluttajasta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Taitotalo

Valimotie 8
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.taitotalo.fi


Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Peliohjelmoija, ohjelmistokehittäjä, tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto täytä seuraavat tiedot: