Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Millainen oppimisen kulttuuri työelämässä vallitsee? Vastaa kyselyyn ja osallistu arvontaan!

Putkiasentajan osatutkinto maahanmuuttajille (uranumero 710245)

Taitotalo
Yhteenveto
n. 14 kuukautta
24.4.2023
   
Lähiopetus
Helsinki
Työvoimakoulutus
Taitotalo

Putkiasentajan osatutkinto maahanmuuttajille (uranumero 710245)

Koulutuksen tavoitteena on antaa opiskelijalle valmiudet suorittaa osatutkinto Talotekniikan perustutkinnosta, putkiasennuksen osaamisalasta ja työllistyä putkiasentajaksi. Koulutus soveltuu myös LVI-alalla toimineiden lisä- ja täydennyskoulutukseksi.

Tavoitteet ja hyödyt
Koulutuksen tavoitteena on antaa opiskelijalle valmiudet suorittaa osatutkinto Talotekniikan perustutkinnosta, putkiasennuksen osaamisalasta ja työllistyä putkiasentajaksi. Koulutus soveltuu myös LVI-alalla toimineiden lisä- ja täydennyskoulutukseksi.
Koulutuksen sisällössä painotetaan asennustekniikkaa, teknisten järjestelmien ymmärtämistä, kokonaisuuksien hallintaa, työturvallisuutta, asiakaskeskeisyyttä sekä työelämässä oppimista. Koulutus sisältää myös suomen kielen opetusta sekä työnhakuvalmennusta.

Kohderyhmä
Koulutus on tarkoitettu talotekniikka-alasta kiinnostuneille maahanmuuttajille, hyvän motivaation ja palveluasenteen omaaville, sekä itsenäiseen työskentelyyn kykeneville henkilöille. Koulutus soveltuu hyvin myös ammatinvaihtajille.

Valintakriteerit
Hakijalta edellytetään
1) kohtalaista suomen kielen taitoa, vähintään B1.1. tasoa
2) palveluasennetta, kiinnostusta putkiasentajan tehtävään sekä vahvaa motivaatiota
3) kykyä työskennellä itsenäisesti ja ongelmanratkaisutaitoinen
4) soveltuvuutta putkiasentajan tehtävään: koulutuksen sisällössä painottuu asennustekniikka, teknisten järjestelmien ymmärtäminen, kokonaisuuksien hallinta, työturvallisuus, asiakaskeskeisyys sekä työelämässä oppiminen
5) putkiasentajan työssä tarvittavaa fyysistä kuntoa -työtä tehdään mm. vaihtelevissa asennoissa

B-luokan ajokortti lasketaan hakijalle eduksi.

Hakijan tulee olla työtön työnhakija tai työttömyysuhan alainen henkilö.

Sisältö
Lämmitysjärjestelmien asentaminen
Käyttövesijärjestelmien asentaminen
Viemärijärjestelmien asentaminen
LV-järjestelmien huoltaminen
S2-opetus
Työnhakuvalmennus
Tulityökortti
Työturvakortti
Hätäensiapu
Työssäoppiminen

Toteutus
Valinta koulutukseen tehdään S2-testien ja haastattelujen perusteella.
Koulutukseen valituille laaditaan henkilökohtainen suunnitelma koulutuksen suorittamiseksi.
Koulutus sisältää lähiopetusta, ohjattua itseopiskelua sekä työelämässä tapahtuvaa oppimista. Lähiopetuspäivät ovat arkipäivisin kello 8.00-14.30. Työelämässä tapahtuvalla oppimisjaksolla noudatetaan työssäoppimispaikan aikatauluja ja työaikajärjestelyjä.

Talotekniikan perustutkinto, putkiasentajan osaamisala on mahdollista suorittaa kokonaisuudessa tämän koulutuksen jälkeen oppisopimuksena työllistävässä yrityksessä.

Koulutukseen sisältyy lomaa ajalla 3.-30.7.2023 sekä 27.-29.12.2023.

Koulutuspaikka
Taitotalo, Strömberginkuja 3, Helsinki.

Hakeminen
Haku koulutukseen päättyy 3.4.2023. Hakeminen tapahtuu internetsivulla www.te-palvelut.fi olevalla sähköisellä hakulomakkeella tai oman työ- ja elinkeinotoimiston kautta.

Valinnat
Koulutuksen esivalinnat tehdään 4.4.2023 ja valintahaastattelut pidetään 11.4.2023.

Hinta
Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta. Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saa valtakunnallisen puhelinpalvelun koulutusneuvonnasta p. 0295 020 702 (ma-pe klo 9-16.15) tai sähköpostitse: koulutusneuvonta@te-toimisto.fi .

Koulutushakemuksen velvoittavuus
Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan koulutuksen valintatilaisuuteen ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli perut hakemuksen, et osallistu koulutuksen valintatilaisuuteen, tai et aloita koulutusta, TE-toimisto/kuntakokeilu selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (TTL 2 a luku 9 § 7 a-7 b sekä 2 a luku 10 §).

Tutustu myös muihin Taitotalon työvoimahallinnon koulutuksiin.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Putkiasentajan osatutkinto maahanmuuttajille (uranumero 710245), klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Putkiasentajan osatutkinto maahanmuuttajille (uranumero 710245)? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Taitotalo

Taitotalo – maan laajimmat koulutusmahdollisuudet ammattilaisille, asiantuntijoille ja esimiehille

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Alan suurimpana toimijana Taitotalolla on pitkä historia muuttuvan maailman koulutustarpeisiin vastaamisessa. Koulutustarjonta ja asiantuntijaverkosto on toimialan laajin.  Asiakkuudenhoitomallissa on panostettu siihen, että yrityksille ja opiskelijoille on ainutlaatuiset puitteet kehittää prosessejaan ja käytännön...


Lue lisää kouluttajasta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Taitotalo

Valimotie 8
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.taitotalo.fi


Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Putkiasentajan osatutkinto maahanmuuttajille (uranumero 710245) täytä seuraavat tiedot: