Työvoimakoulutus

Python-ohjelmoija, tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon osa, ohjelmointi

Taitotalo, paikassa Helsinki
Kesto
n. 7 kuukautta
Kesto
n. 7 kuukautta
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Python-ohjelmoija, tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon osa, ohjelmointi

Taitotalo
Koulutus tarjoaa hyödyllistä, työmarkkinoilla kysyttyä ohjelmointiosaamista ja tietoa edistämään työllistymistä. Koulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat valmiita sitoutumaan, ottamaan vastaan innokkaina uusia haasteita ja kehittymään it-alalla.

Koulutuksella saavutat riittävät valmiudet toimia projektiorganisaatiossa sovellusohjelmoijan tehtävissä (2514). Koulutuksessa perinteiset ohjelmointiosaajat täydentävät tai päivittävät osaamistaan tai ohjelmoinnista kiinnostuneet saavat laajennettua osaamistaan, jotta pystyvät toimimaan työelämässä Python-ohjelmoijan tehtävissä osana projektia. Taitotalon Python-ohjelmoijakoulutus sisältää reilun puolen vuoden aikana rautaisannoksen ohjelmointivalmennusta, mielenkiintoisia harjoitusprojekteja ja kahden kuukauden työelämässä oppimisen jakson. Opiskelijan tulee itse aktiivisesti hakea työssäoppimispaikkaa koulutuksen aikana.

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon osa ohjelmointi 45 osp.

Koulutus on tarkoitettu

Koulutus on tarkoitettu työttömille, työttömyysuhan alaisille ja vastavalmistuneille. Koulutukseen valittavalla tulee olla ohjelmointitaustaa joko harrastuneisuuden, opiskelun tai työkokemuksen kautta. 

Koulutus tarjoaa hyödyllistä, työmarkkinoilla kysyttyä ohjelmointiosaamista ja tietoa edistämään työllistymistä. Koulutukseen haetaan henkilöitä, jotka ovat valmiita sitoutumaan sekä ovat motivoituneita kehittämään osaamistaan. Sujuva suomen- ja englannin kielen hallinta ovat työssä menestymisen edellytykset. Koulutus järjestetään suomen kielellä, osa materiaaleista on englanniksi. Koulutukseen valittavien suomen kielitaitotason tulee olla vähintään B 1.2.

Tutkintokoulutuksen sisältö

Koulutuksen kokonaiskesto on noin 7 kuukautta, joista kontaktiopetuspäiviä (lähi- ja/tai etäopetus) on noin 3 päivää viikossa ja 2 päivää itsenäistä työskentelyä verkkokurssien tai tehtävien parissa. 

Kontaktiopetuksen aiheita

 • Ohjelmoinnin perusteet Python (pääpaino)
 • Versionhallinta Git
 • Tietokantojen perusteet
 • Pilvipalveluiden perusteet
 • Käyttöliittymän toteutus
 • Testaus
 • Ketterä ohjelmistokehitys 

 

Verkko-opintojen aiheita

 • Ohjelmoinnin perusteet
  • Python-ohjelmointi
  • JavaScript-ohjelmointi
 • Taitotalon Eduhouse-verkko-oppimisympäristö (mm. tietoturvan perusteet, GDPR, Microsoft Project, Planner ja Trello, SQL perusteet ja modernit tietotyöläisen työvälineet)
 • SQL-relaatiotietokannat
 • Linux-perusteet (lähiopetuksena myös, kevyesti)

Toteutus

Esivalinta haastatteluihin suoritetaan hakemusten perusteella. Haastatteluissa selvitetään mm. hakijan ammattitaito sekä valmiudet opiskeluun.

Ammatilliseen koulutukseen valituille laaditaan henkilökohtainen suunnitelma koulutuksen suorittamiseksi. Koulutukseen sisältyy kontaktiopetusta, eli lähi- ja etäopetusta, sekä verkko-opiskelua ja työelämässä oppimista. Kontaktiopetus toteutetaan arkipäivisin Taitotalon tiloissa klo 9–15. 

Ryhmän koko on 20–24 opiskelijaa. 

Koulutuspaikka

Taitotalo, Valimotie 8, Helsinki sekä työssäoppimisen yritys tai työnantaja.

Hakeminen

Koulutukseen hakeminen tapahtuu  www.työmarkkinatori.fi > valitse henkilöasiakkaat > haussa oleva työvoimakoulutus > hakusana koulutuksen numero 715154, tai jätä paperihakemus TE-toimistoon tai kuntakokeiluun. Paperihakemuslomakkeen löydät osoitteesta www.suomi.fi hakusanalla TEM601. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, sinun tulee vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa tai kuntakokeilussa ennen hakuajan päättymistä. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata 

www.työmarkkinatori.fi  > TE-palveluiden Oma asiointi > Työvoimakoulutus

Jos hakija ei ole TE-toimiston asiakkaana, toivomme hänen rekisteröityvän TE-toimistoon työnhakijaksi ennen koulutukseen hakemista.

Hakemukseen kannattaa selvittää tarkasti tietotekniset taidot sekä perustelut, miksi hakee koulutukseen. Mahdollisen portfolion linkki kannattaa ehdottomasti myös liittää hakemukseen (esim. GitHub-sivu).

Haastattelut järjestetään viikoilla 49 ja 50. Koulutuksen järjestäjä kutsuu haastatteluun valitut sähköpostitse viimeistään viikkoa ennen haastatteluaikaa. Haastattelut pidetään Taitotalossa tai teamsissa.

Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan koulutuksen valintatilaisuuteen ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli perut hakemuksen, et osallistu koulutuksen valintatilaisuuteen, tai et aloita koulutusta, TE-toimisto/kuntakokeilu selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (TTL 2 a luku 9 § 7 a-7 b sekä 2 a luku 10 §).

Opiskelijamaksu

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta. 

Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saa Työ- ja elinkeinotoimiston valtakunnallisesta koulutusneuvonnasta, ma–to klo 9–17, pe klo 9.00–16.15 numerosta 0295 020 702 tai www.facebook.com/koulutusneuvonta.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Python-ohjelmoija, tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon osa, ohjelmointi, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Python-ohjelmoija, tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon osa, ohjelmointi? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Taitotalo
Valimotie 8
00380 Helsinki

Taitotalo – maan laajimmat koulutusmahdollisuudet ammattilaisille, asiantuntijoille ja esimiehille

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Alan suurimpana toimijana Taitotalolla on pitkä historia muuttuvan maailman koulutustarpeisiin vastaamisessa. Koulutustarjonta ja asiantuntijaverkosto on toimialan laajin.  Asiakkuudenhoitomallissa on panostettu siihen, että yrityksille ja opiskelijoille on ainutlaatuiset puitteet kehittää prosessejaan ja käytännön...

Lue lisää kouluttajasta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu