Rajoitettuun sähköpätevyys 3 suorittamiseen vaadittava 25 osaamispisteen koulutus

Taitotalo, paikassa Helsinki
Kesto
n. 2 kuukautta
Hinta
1 750 EUR + alv 24 % (yht. 2 170 EUR)
Seuraava toteutus
27 elokuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Hybriditoteutus
Koulutuskieli
suomi
Kesto
n. 2 kuukautta
Hinta
1 750 EUR + alv 24 % (yht. 2 170 EUR)
Seuraava toteutus
27 elokuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Hybriditoteutus
Koulutuskieli
suomi
Oletko valmis? Ilmoittaudu koulutukseen!

Rajoitettuun sähköpätevyys 3 suorittamiseen vaadittava 25 osaamispisteen koulutus

Taitotalo

Rajoitettuun sähköpätevyys 3 oikeuttava 25 osaamispisteen koulutus rSP3 on tarkoitettu henkilöille, joiden on tarkoitus hankkia rajoitettu sähköpätevyys 3, mutta joilla ei ole sähköalan koulutusta. Pätevyyden saamiseksi sinun tulee täyttää sähköturvallisuuslain (1135/2016) 70 §:ssä määritellyt vaatimukset.

Rajoitettua sähköpätevyys 3:a varten
sinun tulee olla suorittanut tietyn tehtäväalueen ammatillinen perustutkinto, ammattitutkinto, erikoisammattitutkinto tai vastaava aikaisempi koulutus tai tutkinto ja hankkinut sen jälkeen vähintään yhden vuoden pituinen työkokemuksen kyseisen tehtäväalueen sähkötöistä, tai kahden vuoden työkokemus tietyn laiteryhmän sähkötyöstä ja riittävät alan perustiedot. Työtodistuksesta tulee ilmetä selvästi rajoituksen kohteen tehtäväalue.

Ammatillisten tutkintojen tai niitä täydentävien opintosuoritusten tulee sisältää alla lueteltuja teoreettisia sähköalan opintoja korkeakoulututkinnoissa vähintään 25 opintopistettä tai vastaavan laajuiset opinnot. Perustutkinnoissa, ammattitutkinnoissa ja erikoisammattitutkinnoissa tai vastaavissa aikaisemmissa koulutuksissa tai tutkinnoissa opintojen on oltava sähkötyön kohteena olevalta tehtäväalueelta. Opinnot voivat olla teoriakursseja, laboratoriokursseja, harjoitustöitä, projektityöopintoja tai muita vastaavia opintoja. Harjoittelua ja opinnäytetyötä ei kuitenkaan lueta mukaan opintopistemäärään.

Opintojesi tulee koostua seuraavista aihealueista siten, että kunkin kohdan opintojen laajuus on vähintään 1,5 opintopistettä tai yksi opintoviikko kuitenkin niin, että edellä mainitut kokonaisopintomäärät täyttyvät:

 • sinun tulee olla suorittanut tietyn tehtäväalueen ammatillinen perustutkinto, ammattitutkinto, erikoisammattitutkinto tai vastaava aikaisempi koulutus tai tutkinto 
  ja
 • sinun tulee olla hankkinut vähintään yhden vuoden pituinen työkokemus kyseisen tehtäväalueen sähkötöistä tai sinulla tulee olla kahden vuoden työkokemus tietyn laiteryhmän sähkötyöstä ja riittävät alan perustiedot. Tehtäväalueen tulee olla rajoittunut selvään laitekokonaisuuteen, jolle rajoitus voidaan tehdä.

Koulutuksen sisältö

 • teoreettinen sähkötekniikka ja sähkömittaustekniikka
 • sähköturvallisuussäädökset ja -standardit
 • sähkötyöturvallisuus
 • rakennuksien sähköverkot ja niiden sähkökäytöt
 • sähköturvallisuuteen liittyvät tarkastukset

Koulutuksen hyödyt

 • koulutus antaa sinulle mahdollisuuden kehittyä työssäsi haettavan rajoitetun sähköpätevyys 3 kautta. Saat teoriaosuuden tiedot SETIstä haettavaa pätevyyttä varten.
 • Yritys voi laajentaa palvelutarjontaansa työntekijän ammattiosaamisen ja pätevyyden kautta
 • Koulutuksen kesto on 12 lähipäivää.

  Ajankohdat:
  28.-29.8.2024
  17.-18.10.2024
  24.-25.10.2024
  12.-13.11.2024
  3.-4.12.2024
  10.-11.12.2024

  Rajoitettuun sähköpätevyys 3 koulutus- ja työkokemusvaatimuksiin sekä tarvittaviin materiaaleihin voit tutustua tarkemmin Henkilö- ja yritysarviointi SETI Oy:n sivuilta. 

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

27 elokuuta, 2024

 • Hybriditoteutus
 • Helsinki
 • suomi

Kohderyhmä

Koulutus sopii henkilöille, joiden on tarkoitus hankkia rajoitettu sähköpätevyys 3, mutta joilla ei ole sähköalan koulutusta.

Taitotalo
Valimotie 8
00380 Helsinki

Taitotalo – maan laajimmat koulutusmahdollisuudet ammattilaisille, asiantuntijoille ja esimiehille

Taitotalo on Suomen suurin aikuisten ammatillinen kouluttaja ja yritysten kumppani. Laitamme likoon kaiken kokemuksemme, koulutamme ja valmennamme rohkeita työelämän osaajia.  Taitotalon koulutukset ja valmennukset on suunniteltu siten, että opiskelu on yhdistettävissä kiireiseenkin elämänrytmiin. Koulutusta on päivisin, iltaisin sekä verkossa. Lähikoulutuksia...

Lue lisää kouluttajasta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu