Sähköturvallisuustutkinto 2

Taitotalo
Yhteenveto
1 päivä
210 EUR (arvonlisäverotonta) (yht. 210 EUR)
20.4.2023
   
Lähiopetus
Helsinki
Koulutus
Taitotalo

Sähköturvallisuustutkinto 2

Sähköturvallisuustutkinto 2 on tarkoitettu henkilöille, jotka haluavat oikeudet enintään 1 kV:n alueen sähköasennustöihin (Sähköpätevyys 2). Sähköturvallisuustutkinto suoritetaan Tukesin sähköisessä eTentti-oppimisympäristössä Taitotalossa. Kirjautumiseen tarvitset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen (Suomi.fi-tunnistus).

Huomio! Ruotsinkielinen koe järjestetään poikkeuksellisesti myöhemmin. Mikäli haluat suorittaa kokeen Ruotsinkielisenä, ilmoitathan siitä osoitteella margit.ojanen@taitotalo.fi.

Tutkinto soveltuu sähköalan ammattihenkilöille, jotka toimivat sähkön käytönjohtajina tai sähkötöiden johtajina, tai muuten työnsä puolesta johtavat sähkötöiden tekemistä esimerkiksi sähköurakointiyrityksessä tai teollisuudessa, mutta eivät joudu johtamaan yli 1 kV:n alueen sähkötöitä.

Sähköturvallisuustutkinto 2 on Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (TUKES) määrittelemä kirjallinen koe, joka kestää 3 tuntia. Sen hyväksytysti suorittaneet saavat Sähköpätevyys 2:n hakuun vaadittavan tutkintotodistuksen.

Sähköturvallisuustutkinto 2:ssa saa olla mukana TUKESin vahvistamina osaamisvaatimuksina olevat lait, asetukset ja muut määräykset (STM-tutkintopaketti 2) joka on omakustanteinen. Voit tilata Sähköinfo Oy:stä tai Opiks-Tiimi Oy:stä. 

Lakeihin ja asetuksiin voit tutustua Tukesin säädöstietopalvelussa.

Tutkintoon valmentautumiseen soveltuu Sähköturvallisuustutkinto 2, valmennus, jolla opit keskeiset tutkinnon vaatimat asiat.

Tutkinto soveltuu sähköalan ammattihenkilöille, jotka toimivat sähkön käytönjohtajina tai sähkötöiden johtajina, tai muuten työnsä puolesta johtavat sähkötöiden tekemistä esimerkiksi sähköurakointiyrityksessä tai teollisuudessa, mutta eivät joudu johtamaan yli 1 kV:n alueen sähkötöitä.

Sähköpätevyys 2:n hakeminen edellyttää Sähköturvallisuustutkinto 2:n suorittamisen lisäksi koulutus- ja työkokemusvaatimusten täyttymistä. Ne on esitetty Valtioneuvoston asetuksessa 1435. Oikeuttaa toimimaan enintään 1000 voltin vaihtojännitteisten ja 1500 voltin tasajännitteisten sähkölaitteiden ja -laitteistojen sähkötöiden johtajana sekä käytön johtajana.

Sähköpätevyyteen 2 vaaditaan hyväksytysti suoritettu soveltuva sähköturvallisuustutkinto sekä

  1. soveltuva tekniikan alan korkeakoulututkinto, sähkövoima-alan insinöörin tai sähkövoima-alan teknikon tutkinto, ja tutkinnon suorittamisen jälkeen vähintään kahden vuoden työkokemus tai
  2. soveltuva ammatillinen perustutkinto, ammattitutkinto, erikoisammattitutkinto tai vastaava aiempi koulutus tai tutkinto, ja tämän suorittamisen jälkeen vähintään kolmen vuoden työkokemus.

Edellä 2 momentissa mainitun työkokemuksen tulee olla riittävän laaja-alaista sähkölaitteistojen rakentamiseen ja sähkötöiden johtamiseen perehdyttävää.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Sähköturvallisuustutkinto 2, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Sähköturvallisuustutkinto 2? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Taitotalo

Taitotalo – maan laajimmat koulutusmahdollisuudet ammattilaisille, asiantuntijoille ja esimiehille

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Alan suurimpana toimijana Taitotalolla on pitkä historia muuttuvan maailman koulutustarpeisiin vastaamisessa. Koulutustarjonta ja asiantuntijaverkosto on toimialan laajin.  Asiakkuudenhoitomallissa on panostettu siihen, että yrityksille ja opiskelijoille on ainutlaatuiset puitteet kehittää prosessejaan ja käytännön...


Lue lisää kouluttajasta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Taitotalo

Valimotie 8
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.taitotalo.fi


Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Sähköturvallisuustutkinto 2 täytä seuraavat tiedot: