SFS 6002SI sähkötyöturvallisuus sähkötiloissa työskenteleville, verkkokurssi

Taitotalo
Yhteenveto
n. 34 kuukautta
   
Verkossa
Koulutus
Taitotalo

SFS 6002SI sähkötyöturvallisuus sähkötiloissa työskenteleville, verkkokurssi

Kurssin jälkeen tunnet suomalaisen sähkötyöturvallisuusjärjestelmän ja tiedät sähkön vaarallisuuden keskeiset tekijät. Kurssilla perehdyt sähköiskun, valokaaren ja sähkömagnetismin vaikutuksiin ihmisiin ja ympäristöön.

Koulutuksessa käsitellään sähkötyöturvallisuuden tärkeimmät määritelmät ja käsitteet, sähkölaitteiston käyttötoimenpiteiden ja toiminnan tarkastusten järjestelyt sekä kunnossapitokäytännöt ja turvallisen sähköenergian käytön periaatteet.
Lisäksi koulutuksessa on esillä sähkötyön organisointi, työskentelykäytännöt jännitteettömänä ja jännitteisten osien läheisyydessä.
Sähkötyöturvallisuuskoulutus on voimassa 5 vuotta standardin SFS 6002 mukaisin ehdoin, jonka jälkeen se on joko kerrattava tai uusittava.

Ohjelmassa

Koulutuksen sisältö määräytyy standardin SFS6002 kohtien -Z.2.3 Muut työt sähkötiloissa jännitteisten osien läheisyydessä ja Z.2.4 Muuta työtä tekevän henkilön opastaminen.

 • SFS6002-Z.2.4: Tässä esitettyjä periaatteita tulee noudattaa sähkötiloissa ilman jatkuvaa valvontaa tehtävien muiden töiden esim. siivous- rakennus- tai maalaustöiden tekijöiden opastamiseen.
 • Sähkötöiden johtajan tai sähkölaitteiston haltijan on huolehdittava, että siivousta tai muuta työtä tekevät henkilöt on opastettu työskentelemään sähkötilassa.
 • Työn tekijälle pitää antaa tietopuolinen ja käytännön opastus ottaen huomioon työpaikalla vallitsevat olosuhteet ja sähköstä aiheutuva vaara.
 • Opastuksen jälkeen on kuulustelulla tai muulla sopivalla tavalla varmistettava, että hän ymmärtää annetut ohjeet ja on oppinut työn turvallisen tekemisen edellyttämän varovaisuuden ja ammattitaidon.

Opastamiseen pitää kuulua mm. seuraavat asiat:

 • sähkön vaarallisuus
 • jännitteisen osan koskettamisesta aiheutuva vaara, valokaaren aiheuttama palovaara ja veden käyttämiseen liittyvä vaara
 • toimenpiteet sähkötapaturman sattuessa
 • avun hankkiminen, elvytystoimenpiteet puhallus- ja painantaelvytyksen avulla
 • sähkötilaan pääsyä ja laitteiden käyttöä koskevat kiellot
 • ovien pitäminen lukittuina ja sivullisten henkilöiden pääsyn estäminen, kielto avaimen luovuttamisesta sivullisille, kojeisto-ovien ja suojusten pitäminen kiinni, kytkimien ja erottimien, esim. ohjauspainikkeiden ja vipujen käytön kieltäminen
 • sähkötiloissa liikkuminen ja työskentely
 • turvallisten kulkuteiden neuvominen, tikkaiden käytön rajoitukset, kennojen päälle nousemisen kieltäminen, vaarallisten osien sijainnin ja vaaran laadun selostaminen jokaisessa tilassa, jossa joudutaan työskentelemään, kojeiden normaalien (esim. ilmakatkaisijan) toimintaäänien sekä hälytysäänien selvittäminen

Tämän kurssin lisäksi sähkötiloissa työskenteleville on järjestettävä käytännön paikallisopastus tarvittaessa kuhunkin työn kohteena olevaan sähkötilaan säädösten ja standardin SFS 6002 vaatimusten mukaisesti.

Koulutus järjestetään verkkokurssina.
Hyväksytyistä suorituksista tulostettavat kortit ja todistukset toimitetaan tilaajalle, joka toimittaa ne osallistujille omien käytäntöjensä mukaisesti.

Huom!
Tämän kurssin lisäksi on ennen pääsyä sähkötiloihin saatava käytännön opastus paikalliselta sähköalan ammattihenkilöltä standardin vaatimusten mukaisesti.
-    Opastuksen jälkeen on kuulustelulla tai muulla sopivalla tavalla varmistettava, että hän ymmärtää annetut ohjeet ja on oppinut työn turvallisen tekemisen edellyttämän varovaisuuden ja ammattitaidon.

Kurssi on tarkoitettu tietopuoliseksi opastukseksi sähkötiloissa muuta työtä kuin sähkötyötä tekeville.
Esimerkiksi siivoojille, kiinteistönhoitajille ja muille, joilla on tarve päästä työskentelemään sähkötiloihin. Koulutusta suositellaan myös heidän esimiehilleen.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous.
Hintaan sisältyy

 • verkkokurssi aineistoineen (tulostettavissa)
 • kirjallinen yksilöity tentti teoriaosuudesta
 • todistus käydystä koulutuksesta sekä sähkötyöturvallisuuskortti
 • mahdollisuus tulostaa paikallisopastuslomakkeen malli suoraan koulutusaineistosta

Todistukset ja kortit toimitetaan tilaajalle noin kahden viikon kuluessa koulutuksesta, ellei muuta erikseen sovita.
Kadonneet kortit tilataan työnantajan kautta. Uusittavan kortin hinta on 20 €.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta SFS 6002SI sähkötyöturvallisuus sähkötiloissa työskenteleville, verkkokurssi, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta SFS 6002SI sähkötyöturvallisuus sähkötiloissa työskenteleville, verkkokurssi? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Taitotalo

Taitotalo – maan laajimmat koulutusmahdollisuudet ammattilaisille, asiantuntijoille ja esimiehille

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Alan suurimpana toimijana Taitotalolla on pitkä historia muuttuvan maailman koulutustarpeisiin vastaamisessa. Koulutustarjonta ja asiantuntijaverkosto on toimialan laajin.  Asiakkuudenhoitomallissa on panostettu siihen, että yrityksille ja opiskelijoille on ainutlaatuiset puitteet kehittää prosessejaan ja käytännön...


Lue lisää kouluttajasta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Taitotalo

Valimotie 8
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.taitotalo.fi


Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta SFS 6002SI sähkötyöturvallisuus sähkötiloissa työskenteleville, verkkokurssi täytä seuraavat tiedot: