🌲 Metsästätkö tilaisuuteenne valovoimaista puhujaa? Etsitkö oikeanlaista innostajaa? Löydät sivustoltamme nyt uutuutena Speakersforumin laajan puhuja- ja juontajakattauksen »

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja

Taitotalo
Yhteenveto
n. 28 kuukautta
19.5.2023
   
Lähiopetus
Helsinki
Työvoimakoulutus
Taitotalo

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa sosiaali- ja terveysalan perustutkinto (180 osp), joka antaa valmiudet työskennellä lähihoitajan tehtävissä tai jatkaa alan opintoja (esim. ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa). Opiskelija voi valita osaamisalaksi ikääntyvien tai vammaistyön osaamisalan.

Lähihoitajan työ soveltuu sinulle, joka haluat tehdä ihmisläheistä ja merkityksellistä työtä asiakkaan arjessa.

Kohderyhmä

Kohderyhmänä ovat työttömät ja työttömyysuhanalaiset henkilöt, jotka ovat kiinnostuneita sosiaali-, terveys- ja kasvatusalasta.

Soveltuvuus alalle

Koulutukseen valittavalla on oltava riittävän hyvä suomen kielen suullinen ja kirjallinen taito (taso A 2.2) ja hyvät oppimisvalmiudet ja ennen kaikkea kiinnostusta alalle. Hakijan tulee hallita perustaidot niin tietotekniikassa kuin matematiikassa. Hakijalla tulee olla mahdollisuus käyttää tietokonetta ja osallistua verkko-opetukseen. Hakijalla tulee olla valmius ilta- ja viikonlopputyöhön myös koulutuksen aikana tapahtuvien työelämäjaksojen aikana. 

Terveydelliset edellytykset

Opiskelu ja ammatissa toimiminen edellyttävät hyvää fyysistä toimintakykyä, henkistä tasapainoa ja kykyä olla vuorovaikutuksessa erilaisten ihmisten kanssa. Hakijan tulee olla terveydeltään alalle soveltuva ja lisäksi on oltava moitteeton rikosrekisteri.

Tutustu SORA- lainsäädäntöön https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2011/20110951.

Tutustuthan myös THL:n ohjeistukseen rokotuksista sekä tartuntataudeista tästä.

Koulutukseen hakeutuminen ja sisältö

Toteutus
Koulutukseen sisältyy lähiopetusta, etäopiskelua verkossa ja työpaikalla tapahtuvaa oppimista.

Koulutusaika 15.5.2023 - 30.9.2025
Loma-ajat: kesäloma 1.7. - 31.7.2023, 1.7. - 31.7.2024 ja 1.7. - 31.7.2025

Koulutuspaikka

Taitotalo, Valimotie 8, 00380 Helsinki.

Lisätietoja
Outi Rintamäki, kouluttaja, 0505975707, outi.rintamaki@taitotalo.fi 

Asiakaspalvelu, ma- to 8-15 ja pe 8- 14 p. 010808090, asiakaspalvelu@taitotalo.fi
 

Koulutukseen hakeutuminen
Koulutukseen hakeudutaan täyttämällä hakemus työhallinnon internet-sivuilla (www.tyomarkkinatori.fi > Henkilöasiakkaat> Haussa oleva työvoimakoulutus, kirjoita sanahaku kohtaan koulutuksen nimi tai numero 709220) tai jättämällä hakemuslomake TE-toimistoon tai Kuntakokeiluun. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, on sinun vahvistettava hakemuksesi TE-toimistossa tai Kuntakokeilussa ennen hakuajan päättymistä. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata www.tyomarkkinatori.fi > Oma asiointi > Työvoimakoulutus.

Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan koulutuksen valintatilaisuuteen ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli perut hakemuksen, et osallistu koulutuksen valintatilaisuuteen tai et aloita koulutusta, TE-toimisto/Kuntakokeilu selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (TTL 2 a luku 9 § 7 a-7 b sekä 2 a luku 10 §).

Valinnat
Hakuaika päättyy 5.3.2023. Esivalinta koulutukseen tehdään hakemusten perusteella, joten täytä hakemuksesi huolella, mm. kerro SELKEÄSTI PERUSTELUT KOULUTUKSEEN HAKEUTUMISELLE. Esivalinnan perusteella osa hakijoista kutsutaan suomen kielen testiin 27.3.2023 ja haastatteluun ja soveltuvuustestiin viikolla 13. Soveltuvuustestiin ja valintakokeeseen osallistuminen on pakollista ja niihin tulee erillinen kutsu sähköpostitse. Lopulliset valinnat tehdään soveltuvuustestin ja haastattelujen perusteella. 

Sisältö
Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta seuraavat tutkinnon osat:
· Kasvun ja osallisuuden edistäminen 25 osp
· Hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistäminen 30 osp
· Yhteisiä tutkinnon osia max. 35 osp

Koulutus sisältää lisäksi ammatillisen suomen kielen opetusta ja uraohjausta jatko-opintojen ja työllistymisen tueksi.

Tutustu tarkemmin koko sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon rakenteeseen tästä.

Koulutuksen aikaiset etuudet
Työhallinnon valtionosuusrahoitteinen työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta. Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-toimiston ja Kuntakokeilun asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa. Koulutuksen ajalta voidaan maksaa työttömyysetuutta (mahdollisesti korotettuna) ja kulukorvausta.
Tietoa työvoimakoulutuksesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saa Koulutusneuvonnasta p. 0295020702 ma- pe klo 9.-16.15 tai www.facebook.com/koulutusneuvonta.

 

Tutustu myös muihin Taitotalon työvoimahallinnon koulutuksiin.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Taitotalo

Taitotalo – maan laajimmat koulutusmahdollisuudet ammattilaisille, asiantuntijoille ja esimiehille

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Alan suurimpana toimijana Taitotalolla on pitkä historia muuttuvan maailman koulutustarpeisiin vastaamisessa. Koulutustarjonta ja asiantuntijaverkosto on toimialan laajin.  Asiakkuudenhoitomallissa on panostettu siihen, että yrityksille ja opiskelijoille on ainutlaatuiset puitteet kehittää prosessejaan ja käytännön...


Lue lisää kouluttajasta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Taitotalo

Valimotie 8
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.taitotalo.fi


Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja täytä seuraavat tiedot: