SuLVI: Nestevirtojen mittaus ja säätö, 1-2 päivää

Taitotalo
Yhteenveto
2 päivää, 25.5.2023 klo 8.00-15.30 ja 31.5.2023 klo 15.00-19.00
710 EUR (arvonlisäverotonta) (yht. 710 EUR)
25.5.2023
   
Lähiopetus
Helsinki
Koulutus
Taitotalo

SuLVI: Nestevirtojen mittaus ja säätö, 1-2 päivää

Koulutus tarjoaa kokonaisvaltaisen käsityksen vesikiertoisen lämmitys/jäähdytysverkoston tasapainottamisesta ja sen merkityksestä kiinteistön energiankulutukseen. Koulutuksessa opit verkoston tasapainotuksen lisäksi laatimaan vianetsintäsuunnitelman ja ratkaisemaan tyypillisimmät vesikiertoisten järjestelmien ongelmat.

Sisälämpötilojen suuri vaihtelu rakennuksen huonetilojen välillä on ongelmana suuressa osassa rakennuskantaamme. Tasainen ja hallittu lämpötila on merkittävä tekijä terveellisen sisäilmaston kriteereistä.

Suurta osaa kiinteistöjä vaivaa lämmityksen-, lämpimän käyttöveden-, ilmanvaihdon-, jäähdytyksen ja lämpöpumppujärjestelmien kiertopiirien ongelmat. Virtaustekninen optimointi on helppo keino varmistaa taloteknisten järjestelmien toiminta ja yhteensopivuus kiinteistöautomaation kanssa. Terveysriskien välttämiseksi Ympäristöministeriön uusi asetus rakennusten vesi- ja viemärilaitteistoista edellyttää myös korjaus- ja muutostyön yhteydessä mittaamaan ja säätämään lämpimän käyttöveden kiertopiirit.

Koulutuksessa opit ymmärtämään patteriverkoston perussäädön ja suunnittelun perusteita; lämmönluovuttimien, putkien, venttiilien, paisuntasäiliön ja pumppujen mitoitusta. Lisäksi harjoittelemme linjasäätö - ja patteriventtiilivalmistajien mobiilisovelluksien ja taulukoiden käyttöä, joilla sopivat venttiilit ja säätöarvot valitaan.

Koulutuskokonaisuuden kesto kaksi päivää, voit ilmoittautua myös yksittäiseen päivään.

Ohjelmassa

 1. Päivä: Mittauksen ja säädön teoria klo 8.00 -15.30
 • Lämmityksen/jäähdytyksen tarve
 • Virtaustekniikan perusteet; painehäviöt, lämpötilaeron merkitys jne.
 • Pumpun toimintapiste ja säätö; Autoadapt, Suht. paine jne.
 • Vesikiertoiset järjestelmät ja niiden tyypilliset toimintahäiriöt
 • Viranomaismääräykset
 • Mittaus- ja säätötyön laadukas toteutus
 1. Päivä: Mittaus ja säätö käytännössä klo 15.00-19.00
 • Eri valmistajien mittareihin tutustuminen
 • Käytännön harjoituksia yleisimmillä mittareilla
 • Pienryhmätoteutus, koulutukseen otetaan enintään 12 henkilöä.

Huom! Mikäli olet kiinnostunut saamaan lisätietoa myös LVI-automaatiojärjestelmistä, kannattaa ilmoittautua oheisen linkin kautta lisäksi koulutukseen Perustietoa LVI-automaatiojärjestelmistä - LVI-automaatio, ilmoittautuminen

Koulutuksesta hyötyvät

Koulutus sopii kaikille jotka haluavat lisätä LVI-teknistä osaamistaan. Sopivia kohderyhmiä ovat esimerkiksi; automaatioasentajat, lämpöpumppuasentajat, putkiasentajat, putkiurakoitsijat, LVI-suunnittelijat, tekniset isännöitsijät ja kiinteistöhuollon tekninen henkilökunta.

Hinta 

Huomioithan, että hinta on kahden päivän koulutuskokonaisuuden hinta. Kahden päivän kokonaisuuden hinta on siis SULVIn ja VSF:n jäsenille 818,40 € sis alv. ja muille 880,40 € sis. alv. Voit myös ilmoittautua vain toiselle päivälle. Yksittäisen koulutuspäivän hinta on SuLVIn ja VSF:n jäsenille 409,20 € sis. alv ja muille 440,20 € sis. alv.

Osallistumismaksu sisältää materiaalit sekä tarjoilun.

Ilmoitathan ilmoittautumisen yhteydessä lisätieto-kentässä, mikäli haluat osallistua vain yhteen koulutuspäivään. Kerrothan lisätieto-kentässä samalla kumpaan päivään haluat osallistua.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta SuLVI: Nestevirtojen mittaus ja säätö, 1-2 päivää, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta SuLVI: Nestevirtojen mittaus ja säätö, 1-2 päivää? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Taitotalo

Taitotalo – maan laajimmat koulutusmahdollisuudet ammattilaisille, asiantuntijoille ja esimiehille

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Alan suurimpana toimijana Taitotalolla on pitkä historia muuttuvan maailman koulutustarpeisiin vastaamisessa. Koulutustarjonta ja asiantuntijaverkosto on toimialan laajin.  Asiakkuudenhoitomallissa on panostettu siihen, että yrityksille ja opiskelijoille on ainutlaatuiset puitteet kehittää prosessejaan ja käytännön...


Lue lisää kouluttajasta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Taitotalo

Valimotie 8
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.taitotalo.fi


Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta SuLVI: Nestevirtojen mittaus ja säätö, 1-2 päivää täytä seuraavat tiedot: