⏲️ MBA-stipendin hakuaika päättyy 14.6. – vielä ehdit hakea! »

Tutkinto
Ei arviointeja

Talonrakentaja, rakennusalan perustutkinto

Taitotalo, paikassa Helsinki
Kesto
n. 24 kuukautta
Kesto
n. 24 kuukautta
Kysy lisätietoja koulutuksesta! 👍

Talonrakentaja, rakennusalan perustutkinto

Taitotalo
Tutkinnon suoritettuasi osaat tehdä talonrakennustyömaan perustusvaiheen töitä, ulko- ja väliseinätyöt sekä vesikaton runkotyöt eristystöineen suunnitelmien ja asiakirjojen mukaan. Osaat käyttää rakennustyömaan perustyövälineitä, oikeita työtapoja ja materiaaleja, toimit laatutietoisesti, oma-aloitteisesti, asiakaspalvelu- ja yhteistyöhenkisesti.

Rakennusalan tutkinto on kovaa valuuttaa työmarkkinoilla

Rakennusalan perustutkinto antaa hyvät perustiedot ja taidot rakennustyömailla työskentelyyn. Rakennusalan perustutkintoon kuuluu pakollisten osien lisäksi paljon valinnaisia tutkinnon osia. Suoritettavat tutkinnon osat riippuvat omasta taustastasi, työpaikastasi ja osaamisestasi.

Tutkinnon rakenne

Rakennusalan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä).

Jokaisen tutkinnon osan koulutuksessa saat opetusta työn suorittamiseen, työsuunnitelman laadintaan, määrälaskentaan, työturvallisuuteen ja ympäristöasioihin sekä työn laatukriteereihin.

Pakolliset tutkinnon osat, yhteensä 70 osaamispistettä (osp)

 • Rakennusalalla toimiminen 25 osp
 • Perustusvaiheentyöt 15 osp
 • Runkovaiheentyöt 30 osp

Valinnaiset osat, 75 osaamispistettä

Taitotalossa tarjotaan opetusta muun muassa seuraavissa tutkinnon osissa:

 • Korjausrakentaminen 30 osp
 • Kattotyöt 30 osp
 • Muuraus 15 osp
 • Laatoitus 15 osp
 • Rappaus 15 osp
 • Ulkoverhous 15 osp
 • Sisävalmistusvaiheen työt 15 os
 • Raudoitus ja betonointi 15 osp

Lisätietoa tutkinnon osista löytyy tästä

Yhteiset tutkinnon osat 35 osaamispistettä

 • Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen 11 osp
 • Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen 6 osp
 • Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen 9 osp
 • Yhteisten tutkinnon osien valinnaiset 9 osp

Tietoa tutkinnon perusteista.

Tutkintokoulutuksen kesto

Aiemmin hankkimasi osaaminen vaikuttaa tutkintokoulutuksen kestoon. Koulutukseen voidaan sisällyttää opintovalmiuksia tukevia opintoja (esim. suomen kieli, matematiikka, tietotekniikka ja oppilaanohjaus). Tutkinnon suorittamispolku ja -aika ovat yksilöllisiä – keskimääräinen kesto on noin 1,5 - 2 vuotta. Taitotalossa sinulla on mahdollisuus myös kansainväliseen vaihtoon opintojen aikana.

Tietoa ammatillisesta koulutuksesta.

Omaehtoinen koulutus toteutetaan päivä- ja monimuotokoulutuksena. Lähiopetusta on maanantaista perjantaihin klo 7.30–14.00. 

Opiskelijaksi soveltuminen

Opiskelijaksi valitulla tulee olla hyvä fyysinen kunto, ei allergioita, ei korkeanpaikan kammoa. Suomen kielen taitojen tulee olla vähintään tasoa B1.1. Opiskelijalla tulee olla työelämävalmiudet ja kyky työskennellä itsenäisesti sekä osana työryhmää.

Opiskelijamaksu

Koulutus toteutetaan omaehtoisena koulutussopimuskoulutuksena, joten se on maksutonta. Katso lisää koulutussopimuksesta.

Tutkinto on mahdollista suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Talonrakentaja, rakennusalan perustutkinto, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Talonrakentaja, rakennusalan perustutkinto? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.
Taitotalo
Valimotie 8
00380 Helsinki

Taitotalo – maan laajimmat koulutusmahdollisuudet ammattilaisille, asiantuntijoille ja esimiehille

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Alan suurimpana toimijana Taitotalolla on pitkä historia muuttuvan maailman koulutustarpeisiin vastaamisessa. Koulutustarjonta ja asiantuntijaverkosto on toimialan laajin.  Asiakkuudenhoitomallissa on panostettu siihen, että yrityksille ja opiskelijoille on ainutlaatuiset puitteet kehittää prosessejaan ja käytännön...

Lue lisää kouluttajasta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu