Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Etsitkö etäkoulutusta? Kokosimme verkko- ja etäkoulutukset tänne »

Talotekniikan perustutkinto, ilmanvaihtoasentaja

Taitotalo
Yhteenveto
1 päivä
0 EUR (arvonlisäverotonta) (yht. 0 EUR)
   
Helsinki
Tutkinto
Taitotalo

Talotekniikan perustutkinto, ilmanvaihtoasentaja

Koulutuksessa opiskelija saa oppia ilmanvaihdon kanavaosien valmistuksesta, ilmanvaihtojärjestelmien asennuksesta, ilmanvaihtojärjestelmien mittauksesta ja tasapainotuksesta ja ohutlevytöiden tekemisestä. Lisäksi opiskelija oppii rakennuspeltitöitä, iv-koneiden huoltoa sekä puhdistusta ja LVI-korjausrakentamista. Tarvittaessa opiskelija voi myös suorittaa koulutuksen aikana ensiapukoulutuksen, EA-1, työturvallisuus- ja tulityökorttikoulutukset.

Ilmanvaihtoasentajakoulutuksen kohderyhmänä ovat peruskoulun tai vastaavan oppimäärän omaavat. Koulutukseen hakeutuvalla henkilöllä on vähintään B-luokan ajokortti sekä kiinnostus että soveltuvuus alalle ja henkilöllä on hyvä motivaatio kouluttautumiseen.  

Tutkinnon rakenne

Talotekniikan perustutkinto, ilmanvaihtoasennuksen osaamisalan tutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä.

Pakolliset tutkinnon osat

 • Ohutlevytyöt  
 • Ilmanvaihtojärjestelmien asentaminen
 • Kanavaosien valmistus
 • Ilmanvaihtojärjestelmien mittaukset ja tasapainotus

Valinnaiset tutkinnon osat

 • LVI korjausrakentaminen
 • IV koneiden huoltaminen
 • Ilmanvaihtojärjestelmien puhdistaminen
 • LVI- huoltopalveluiden tuottaminen/ Yritystoiminnan suunnittelu
 • Rakennuspeltityöt

koulutuksen sisältyy myös kaikille pakolliset yhteiset tutkinnon osat.

 • Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen  
 • Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen   
 • Yhteiskunta- ja työelämä osaaminen     

Tutustu tarkemmin tutkinnon perusteisiin tästä.    

Tutkintokoulutus

Tutkinnon suorittamispolku ja -aika ovat yksilöllisiä - keskimääräinen kesto noin 1,5 - 2 vuotta. Aiemmin hankkimasi osaaminen vaikuttaa koulutuksesi kestoon.

Lisätietoa ammatillisten tutkintojen suorittamisesta.

Toteutus

Ennen tutkintokoulutuksen aloitusta arvioidaan tutkinnon sopivuus opiskelijalle sekä kartoitetaan hänen ammatilliset ja henkilökohtaiset kehittymistavoitteensa. Arvioissa voidaan huomioida myös hakijan työpaikan kehittämistarpeet. 

Suunnitelmat tutkinnon suorittamiseksi ja puuttuvan osaamisen hankkimiseksi tehdään yhdessä tutkintoopiskelijan, mahdollisen työpaikan edustajan ja koulutuksen järjestäjän kesken. Puuttuva osaaminen hankitaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti pääasiassa omissa työtehtävissä. Työpaikalla tapahtuvaa oppimista tukevat lähioppiminen sekä ohjattu verkko- ja itseopiskelu. Lähiopetus toteutetaan arkipäivisin (7.30 – 14.00), työmailla noudatetaan työmaan aikatauluja.

Tutkintotodistuksen saaminen edellyttää, että tutkinnon suorittaja osoittaa hallitsevansa tutkinnon perusteiden mukaisen ammattitaidon sitä vastaavissa työtehtävissä. Ammatillisen osaamisen arviointiin osallistuvat työelämän ja oppilaitoksen edustajat sekä tutkinnon suorittaja itse.

Tutkinto voidaan suorittaa myös ilman valmistavaa koulutusta.

Opiskelijaksi soveltuminen

Opiskelijalla tulee olla hyvä fyysinen kunto, ei allergioita. Suomen kielen taidot tulee olla tasoa B1.1. Opiskelijalla tulee olla työelämävalmiudet ja kyky työskennellä niin itsenäisesti kuin osana työryhmää.

Opiskelijamaksu

Koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena ja koulutussopimuskoulutuksena, joten se on maksutonta. Katso lisää oppisopimuksesta ja koulutussopimuksesta. Molemmissa rahoitusmuodoissa opiskelijat kustantavat oppikirjansa itse.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Talotekniikan perustutkinto, ilmanvaihtoasentaja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Talotekniikan perustutkinto, ilmanvaihtoasentaja? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Taitotalo

Taitotalo

Taitotalo – maan laajimmat koulutusmahdollisuudet ammattilaisille, asiantuntijoille ja esimiehille

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Alan suurimpana toimijana Taitotalolla on pitkä historia muuttuvan maailman koulutustarpeisiin vastaamisessa. Koulutustarjonta ja asiantuntijaverkosto on toimialan laajin.  Asiakkuudenhoitomallissa on panostettu siihen, että yrityksille ja opiskelijoille on ainutlaatuiset puitteet kehittää prosessejaan ja käytännön...


Lue lisää kouluttajasta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Taitotalo

Valimotie 8
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.taitotalo.fi


Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Talotekniikan perustutkinto, ilmanvaihtoasentaja täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: