Taloushallinnon ammattilainen, liiketoiminnan erikoisammattitutkinto, taloushallinnon osaamisala

Taitotalo
Yhteenveto
n. 12 kuukautta
   
Helsinki
Tutkinto
Taitotalo

Taloushallinnon ammattilainen, liiketoiminnan erikoisammattitutkinto, taloushallinnon osaamisala

Liiketoiminnan erikoisammattitutkinnon taloushallinnon osaamisala tarjoaa kokonaisvaltaista osaamista taloushallinnon esimies- ja/tai asiantuntijatehtävissä. Tutkinnon suoritettuasi osaat esimerkiksi analysoida, suunnitella ja seurata taloutta ja rahoitustoimintaa, toteuttaa budjetti- tai talousarvioseurantaa sekä laatia konsernitilinpäätöksen.

Tutustu tästä linkistä taloushallinnon opiskelijatarinaan!

Tutkinnon rakenne

Liiketoiminnan erikoisammattitutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkintoon sisältyy yksi pakollinen tutkinnon osa (vastuualueen liiketoiminnan suunnittelu ja toteuttaminen) ja kaksi valinnaista tutkinnon osaa. Valinnaisiksi tutkinnon osiksi voit taloushallinnon osaamisalalla valita esimerkiksi:

  • konsernitilinpäätöksen laatimisen
  • rahoitustoiminnan
  • taloudenhallinnan
  • kustannuslaskennan
  • taloushallinnon asiantuntijapalvelut 
  • kehittämisprojektin suunnittelun ja toteuttamisen tai
  • hankintojen suunnittelun ja toteuttamisen

Liiketoiminnan erikoisammattitutkinnon taloushallinnon osaamisala soveltuu taloushallinnon asiantuntija- tai esimiestehtävissä muutaman vuoden toimineille. Tutkinnossa osaaminen näytetään käytännön työtehtävissä, joten sinulla täytyy olla alan työpaikka. Katso osaamisalakohtaiset tutkinnon osat ePerusteista.

Tutkintokoulutus

Koulutukseen valitut opiskelijat suorittavat liiketoiminnan erikoisammattitutkinnon taloushallinnon osaamisalan. Koulutuksen kesto on yksilöllinen ja siihen vaikuttaa opiskelijaksi hakeutuvan aiempi osaaminen. Arvioitu suorittamisaika on noin yksi vuosi. Voit suorittaa tutkinnon myös ilman valmistavaa koulutusta, jos sinulla on riittävä osaaminen hankittuna. Tutkinnon suorittamista varten tarvitset aina työpaikan, joka toimii näyttöympäristönä.

Opiskelijaksi soveltuminen

Ennen koulutuksen aloitusta arvioidaan koulutuksen ja tutkinnon sopivuus hakeutujalle sekä varsinainen koulutuksen tarve hakeutujan ja työpaikan ammatilliset ja henkilökohtaiset kehittymistavoitteet huomioiden. Suunnitelma tutkinnon suorittamiseksi ja tarvittavan osaamisen hankkimiseksi tehdään yhdessä opiskelijan, oppilaitoksen edustajan ja työnantajan kanssa.

Tarvittava osaaminen hankitaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti pääasiassa työpaikalla omissa työtehtävissä. Työpaikalla tapahtuvaa oppimista tukevat lähioppiminen, itseopiskelu sekä itsenäinen tai ohjattu verkko-opiskelu.

Työpaikalta nimetään opiskelijalle ammattitaidoltaan, koulutukseltaan ja työkokemukseltaan pätevä vastuullinen työpaikkaohjaaja. Ammatillisen osaamisen näyttöjen arviointiin osallistuvat työelämän ja oppilaitoksen edustajat.

Koulutusmuoto ja opiskelijamaksu

Koulutus voidaan toteuttaa oppisopimuskoulutuksena tai omaehtoisena koulutuksena. 

Opiskelijalta veloitetaan opiskelijamaksu 250 euroa. Maksua ei palauteta opintojen keskeytyessä.

Ammattitutkintostipendi

Tutkinnon suorittamisen jälkeen voit tietyin edellytyksin hakea Työllisyysrahastolta ammattitutkintostipendiä, joka on veroton kertakorvaus, suuruudeltaan 414 euroa. Lisätietoa täältä.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Taloushallinnon ammattilainen, liiketoiminnan erikoisammattitutkinto, taloushallinnon osaamisala, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Taloushallinnon ammattilainen, liiketoiminnan erikoisammattitutkinto, taloushallinnon osaamisala? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Taitotalo

Taitotalo – maan laajimmat koulutusmahdollisuudet ammattilaisille, asiantuntijoille ja esimiehille

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Alan suurimpana toimijana Taitotalolla on pitkä historia muuttuvan maailman koulutustarpeisiin vastaamisessa. Koulutustarjonta ja asiantuntijaverkosto on toimialan laajin.  Asiakkuudenhoitomallissa on panostettu siihen, että yrityksille ja opiskelijoille on ainutlaatuiset puitteet kehittää prosessejaan ja käytännön...


Lue lisää kouluttajasta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Taitotalo

Valimotie 8
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.taitotalo.fi


Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Taloushallinnon ammattilainen, liiketoiminnan erikoisammattitutkinto, taloushallinnon osaamisala täytä seuraavat tiedot: