Teollisuusnosturien perusteellinen määräaikaistarkastus, koulutus ja tutkinto - taso 2

Taitotalo, paikassa Vantaa
Kesto
2 päivää
Hinta
1 620 EUR + alv 24 % (yht. 2 008,80 EUR)
Seuraava toteutus
10 joulukuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Koulutuskieli
suomi
Kesto
2 päivää
Hinta
1 620 EUR + alv 24 % (yht. 2 008,80 EUR)
Seuraava toteutus
10 joulukuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Koulutuskieli
suomi
Oletko valmis? Ilmoittaudu koulutukseen!

Teollisuusnosturien perusteellinen määräaikaistarkastus, koulutus ja tutkinto - taso 2

Taitotalo

Sertifiointiohjelmaan on tullut muutos 2.1.2021 alkaen. Teollisuusnosturitarkastajan taso 1 sertifiointi ei kata perusteellisia määräaikaistarkastuksia. Tason 2 nostolaitetarkastajapätevyys kattaa Tason 1 tarkastuksien lisäksi myös perusteelliset määräaikaistarkastukset. Tason 1 sertifikaatin on oltava voimassa, kun haet tason 2 sertifikaattia. Tason 1 sertifikaatin on oltava voimassa, kun haet tason 2 sertifikaattia.

Ennen vuoden 2021 alkua myönnetyt sertifioinnit jatkuvat ennallaan aina sertifioinnin päättymispäivä-määrään asti, kattaen myös perusteelliset määräaikaistarkastukset.

HUOM!
Voit osallistua uusintatutkintoon aikaisintaan 12 kuukautta ennen uudelleensertifiointia. 
Uusi sertifiointijakso alkaa samana päivänä kuin edellinen päättyy! Teollisuusnosturitarkastajan perusteellisen määräaikaistarkastuksen koulutusta ja tutkintoa järjestetään toistaiseksi vain kerran vuodessa. Ole ajoissa liikkeellä! Tason 1 sertifikaatin on oltava voimassa, kun haet tason 2 sertifikaattia.

Lue lisää Nostolaitetarkastajan henkilösertifioinnin hakemisesta tästä.

Koulutuksen ja hyväksytyn tutkintosuorituksen jälkeen voit laajentaa teollisuusnosturien tarkastusoikeuttasi koskemaan myös perusteellisia määräaikaistarkastuksia. Tason 2 sertifiointia haetaan Kiwa Inspectalta.

Kurssilla päivität tietosi ajan tasalle voimassa olevista säädöksistä ja määräyksistä, jotta pystyt suorittamaan teollisuusnosturien perusteellisen määräaikaistarkastuksen vaaditulla tavalla. Tiedät tarkastajan vastuut ja sen, millaisia NDT-menetelmiä voidaan hyödyntää tarkastuksissa sekä ymmärrät nostolaitteiden kantavien rakenteiden väsymisen vaikutuksen kriittisiin tarkastuskohteisiin.

Teollisuusnosturitarkastajan sertifioinnin tutkinnossa (taso 2) selvitetään kirjallisella kokeella, että osallistujalla on riittävät tiedot teollisuusnosturien perusteellisen määräaikaistarkastuksen suorittamiseen ohjeiden ja asetusten mukaisesti. 

Hylätyn tutkinnon uudelleen suorittaminen on maksullinen.

Lue ennen tutkintoa päivittetty ohjeistus 16.1.2024: Teollisuuden nosturit, yleisohje tarkastukselle

Saadaksesi tason 2 pätevyyden (sertifioinnin myöntää Kiwa Inspecta)

 • olet ollut vähintään kaksi vuotta tarkastajana ja
 • tehnyt vähintään 50 määräaikais- ja/tai käyttöönottotarkastusta ja
 • olet osallistunut teollisuusnosturien perusteellisen määräaikaistarkastuksen kaksipäiväiseen koulutukseen ja tutkintoon (taso 2)

Ohjelmassa

Ensimmäinen koulutuspäivä on yhteinen kaikille nostintyypeille (teollisuusnosturit, autonostimet, kuormausnosturit, henkilönostimet).

Kaksipäiväisessä koulutuksessa perehdytään perusteellisen määräaikaistarkastuksen lainsäädäntöön, NDT-tarkastustapoihin sekä rakenteiden väsymisen ja käytön rasittavuuden arviointiin. Miten tarkastuksessa huomioidaan turvallisuuden kannalta tärkeät kokoonpano-osat. Käydään läpi tarkastajan rooli, velvollisuudet ja vastuut sekä miten raportointi ja dokumentointi pitäisi suorittaa.

 • Perusteellisen määräaikaistarkastuksen lainsäädäntö
 • Nostolaitteiden kantavien rakenteiden väsyminen
 • Käytön ja käyttöolosuhteiden vaikutus väsymislujuuteen
 • Väsymisvaurioiden kehittyminen
 • NDT-tarkastusmenetelmät, vaatimukset ja niiden hyödyntäminen
 • Perusteellisen määräaikaistarkastuksen suorittaminen
 • Raportointi ja dokumentointi

Koulutus sisältää lounaat sekä ammu- ja iltapäiväkahvit.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

10 joulukuuta, 2024

 • Lähiopetus
 • Vantaa
 • suomi

Kohderyhmä

Teollisuusnosturitarkastajille, joilla on tason 1 henkilösertifikaatti ja jotka haluavat laajentaa sertifikaattinsa koskemaan myös tasoa 2 (perusteelliset määräaikaistarkastukset).

Taitotalo
Valimotie 8
00380 Helsinki

Taitotalo – maan laajimmat koulutusmahdollisuudet ammattilaisille, asiantuntijoille ja esimiehille

Taitotalo on Suomen suurin aikuisten ammatillinen kouluttaja ja yritysten kumppani. Laitamme likoon kaiken kokemuksemme, koulutamme ja valmennamme rohkeita työelämän osaajia.  Taitotalon koulutukset ja valmennukset on suunniteltu siten, että opiskelu on yhdistettävissä kiireiseenkin elämänrytmiin. Koulutusta on päivisin, iltaisin sekä verkossa. Lähikoulutuksia...

Lue lisää kouluttajasta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu