Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Tieto- ja viestintätekniikan ammattitutkinto, Datanomi (AT), Julkisen Pilven Akatemia

Taitotalo
Yhteenveto
12 kuukautta
suomi
   
Helsinki
Työelämän tutkinnot
Taitotalo

Tieto- ja viestintätekniikan ammattitutkinto, Datanomi (AT), Julkisen Pilven Akatemia

Koulutuksen suoritettuaan opiskelija pystyy toimimaan tietojärjestelmien suunnittelu-, asennus-, käyttöönotto-, ylläpito- sekä kehittämistehtävissä.

Koulutus opastaa kurssilaisia tehokkaiden toimintamallien ja työkalujen hyödyntämiseen erityisesti pilvipalveluiden hankintaan, käyttöönottoon ja ylläpitoon liittyvissä projekteissa.

Tavoitteena kattava osaaminen ja ymmärrys pilvipalveluihin, käytännön teknisen osaamisen kehittäminen ja päivittäminen sekä uudenlainen ajattelu IT-tuotantoon, sovelluksiin ja palvelumuotoon.

Koulutus antaa valmiudet suorittaa AZ-100: Microsoft Azure Infrastructure and Deployment.

Tutkinnon rakenne

 1. Johdanto valmennusohjelmaan (lähipäivä)
 2. Julkisen pilven perusteet
 3. Verkkojen perusteet
 4. Virtuaalipalvelinten luonti ja hallinta
 5. Tallennusratkaisut
 6. Tietoturva ja Azure AD
 7. AWS
 8. Kertaus ja harjoituspäivä (lähipäivä)
 9. Pilven hallintamalli
 10. Hybridiratkaisut (DR, Backup,HCI)
 11. Migraatiot pilveen
 12. Identiteetin hallinta
 13. Palveluiden hallinta ja valvonta
 14. Hallinnan automatisointi
 15. Kertaus ja harjoituspäivä (lähipäivä)
 16. Palvelut pilvessä, PaaS ja SaaS
 17. Sovellus- ja työpöytäratkaisut
 18. Kustannusten optimointi
 19. Kertaus ja harjoituspäivä sekä Päätöstilaisuus (lähipäivä)

Tutkintokoulutus

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa Tieto- ja viestintätekniikan ammattitutkinto.

Hakeutumisvaiheessa tutkinnon suorittajan ammattitaito arvioidaan yksilöllisesti ja arvioinnin pohjalta laaditaan yhdessä hakijan ja työpaikan kanssa suunnitelmat tarvittavan ammattitaidon hankkimiseksi ja tutkinnon suorittamiseksi (HOKS).

Koulutus toteutetaan henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti monimuoto-opiskeluna. Koulutukseen sisältyy etäopiskelua E-learning-portaalin kautta MCT-kouluttajan johdolla puolen päivän opetusjaksoissa kahden viikon välein, joiden välissä harjoituksia, tehtäviä ja itseopiskelua sekä työssäoppimista. Valmentajan tutorointi ja materiaalipankit aihealueittain (Sis. Lähdekirjaston, videomateriaalit, kouluttajan materiaalit, harjoitukset jne.) ovat käytettävissä koko koulutuksen ajan.

Kouluttajina toimivat Onregon sertifoidut asiantuntijakouluttajat.

Opiskelijoilla on käytössään harjoitteluun oma Azure toimintaympäristö pilvessä. Opiskelijoilla on mahdollisuus ladata harjoittelukäyttöönsä ilmaiseksi Microsoftin sovelluksia.

Tutkintotodistuksen saaminen edellyttää, että tutkinnon suorittaja osoittaa hallitsevansa tutkinnon perusteiden mukaisen ammattitaidon sitä vastaavissa työtehtävissä. Ammatillisen osaamisen arviointiin osallistuvat työelämän ja oppilaitoksen edustajat sekä tutkinnon suorittaja itse.

Tutkinnon voi suorittaa ilman valmistavaa koulutusta osoittamalla tutkinnon perusteissa vaadittava ammattitaito suoraan näytöin.

Koulutuksen toteutus

Opiskelu- ja tutkinnon suorittamisaika määräytyvät yksilöllisesti. Yleensä koulutus kestää noin 12 kuukautta.

Opiskelijan aiemmin hankittu ammatillinen osaaminen vaikuttaa koulutuksen kestoon.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Tieto- ja viestintätekniikan ammattitutkinto, Datanomi (AT), Julkisen Pilven Akatemia, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Koulutukseen voivat hakeutua IT-tehtävissä työskentelevät tai harrastuneisuuden kautta hyvät tietotekniset valmiudet omaavat henkilöt. Sinulla on mahdollisesti kokemusta ja osaamista tietojärjestelmien käyttöönoton ja ylläpidon tehtävistä, HelpDeskissä työskentelystä, työasemien, oheislaitteiden tai palvelimien ylläpitotehtävistä tai olet perehtynyt lähiverkon palvelujärjestelmiin.

Oppisopimuskoulutuksena suoritettavaan tutkintoon opiskelija tarvitsee alan työnantajan, jonka kanssa voidaan solmia oppisopimus.

Hyvä suomen- ja englanninkielentaito ovat suotavia.

Kustannukset

Opiskelijamaksu 1840 €. Opiskelijamaksua ei palauteta koulutuksen keskeytyessä.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Tieto- ja viestintätekniikan ammattitutkinto, Datanomi (AT), Julkisen Pilven Akatemia? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Taitotalo

Taitotalo

Taitotalo – maan laajimmat koulutusmahdollisuudet ammattilaisille, asiantuntijoille ja esimiehille

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Alan suurimpana toimijana Taitotalolla on pitkä historia muuttuvan maailman koulutustarpeisiin vastaamisessa. Koulutustarjonta ja asiantuntijaverkosto on toimialan laajin.  Asiakkuudenhoitomallissa on panostettu siihen, että yrityksille ja opiskelijoille on ainutlaatuiset puitteet kehittää prosessejaan ja käytännön...


Lue lisää kouluttajasta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Taitotalo

Valimotie 8
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.taitotalo.fi


Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(3,4)
Perustuu 5 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Tieto- ja viestintätekniikan ammattitutkinto, Datanomi (AT), Julkisen Pilven Akatemia täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös tästä: