Trimmaaja, eläintenhoidon ammattitutkinto, eläinten trimmaamisen osaamisala

Taitotalo, paikassa Helsinki
Kesto
n. 16 kuukautta
Seuraava toteutus
2 syyskuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Kesto
n. 16 kuukautta
Seuraava toteutus
2 syyskuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Trimmaaja, eläintenhoidon ammattitutkinto, eläinten trimmaamisen osaamisala

Taitotalo
Trimmaaja on eläimen hyvinvoinnin ja turkinhoidon asiantuntija. Koulutus antaa valmiudet toimia yrittäjänä tai työntekijänä eläinten trimmauspalveluita tarjoavassa yrityksessä. Opit koirien trimmaamista ja perusterveydenhoitoon liittyviä työtehtäviä sekä tarjoamaan asiakkaalle ja hänen lemmikilleen miellyttävän palvelukokemuksen.

Tervetuloa etäinfoon kuulemaan lisää tutkinnosta ja sen suorittamisesta:

Etäinfot pidetään Teamsissa, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita. Tervetuloa!

 

Koulutuksen tavoitteena on eläintenhoidon ammattitutkinnon tai tutkinnon osan suorittaminen. Tutkintokoulutuksessa opit koirien trimmaamisen perustaidot. Opit tunnistamaan eläimen hyvinvointiin liittyviä kokonaisuuksia, hahmottamaan erirotuisten koirien trimmausmalleja, välineiden käyttötaitoa, sekä eläintenkäsittelytaitoa. Koulutuksessa perehdyt eläinalan yrittäjyyteen. Tarjolla on laaja luentovalikoima alalla toimivien ammattilaisten johdolla.

Tutkinnon rakenne

Eläintenhoidon ammattitutkinto (150 osaamispistettä) koostuu kahdesta pakollisesta tutkinnon osasta (130 osaamispistettä) ja yhdestä valinnaisesta tutkinnon osasta (20 osaamispistettä). Eläinten trimmaamisen osaamisala (trimmaaja AT) on yksi Eläintenhoidon ammattitutkinnon osaamisaloista.

Pakolliset tutkinnon osat, 130 osp

  • Koirien trimmaaminen ja hyvinvoinnista huolehtiminen 80 osp
  • Asiakaspalvelu trimmaamossa 50 osp

Valinnaiset tutkinnon osat, 20 osp

  • Eläinalan yritystoiminta 20 osp tai
  • Kissojen hoito trimmaamossa 20 osp

Tutustu tutkinnon perusteisiin.

Tutkintokoulutus

Valmistavan koulutuksen kesto noin 1 vuosi henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaan. Aiemmin hankittu osaaminen (koulutus ja työkokemus) otetaan huomioon henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassa (HOKS). Löydät täältä lisää tietoa tutkintokoulutuksesta.

Hakeutumisvaiheessa arvioidaan tutkinnon sopivuus hakijalle sekä hänen ammatilliset ja henkilökohtaiset kehittymistavoitteensa. Opinnot koostuvat työelämässä oppimisesta (koulutussopimus tai oppisopimus), verkko-opinnoista ja lähipäivistä. Opiskelija hankkii itse työssäoppimispaikan. Työssä opitaan läpi opintojen teoriaopetuksen rinnalla. Koulutukseen sisältyy lähiopetusta noin 30 päivää kahden päivän jaksoissa. 

Opiskelu on päätoimista, koulutus ja oppilaitoksemme täyttävät KELAn ammatillisissa oppilaitoksissa suoritettavan ammattitutkinnon opintotuen myöntämisen kriteerit. Työttömien työnhakijoiden kannattaa olla yhteydessä omaan TE-toimistoon ja sopia mahdollisuudesta opiskella työttömyystuella.  

Oppisopimuksessa opiskelijalla tulee olla alan työpaikka tai oma alan yritys sekä vähintään 25 viikkotyötuntia. Oppisopimustyöpaikka tulee olla olemassa tai alustavasti sovittuna trimmaamoon ennen hakemuksen jättämistä.

Kenelle koulutus soveltuu? 

Koulutus ei vaadi aiempaa kokemusta alalta, mutta katsomme valinnoissa eduksi, jos sinulla on asiakaspalvelualan työkokemusta, harrastuneisuutta koirien parista sekä koirien käsittelykokemusta. Tunnet ammatinkuvaa ja sinulla on motivaatio alalle. Trimmaaja joutuu toimimaan osittain haastavissa työasennoissa ja työ on fyysisesti raskasta. Koulutus on suunnattu alalle sopiville aikuisille, joilla on hyvä terveys ja riittävä suomen kielen taito.

Hakeutuminen

Omaehtoiseen koulutukseen hakeutuneisiin ollaan yhteydessä hakuajan päättymisen jälkeen. Kaikki hakemuksen jättäneet saavat viikolla 17 sähköpostitse kutsun verkossa tehtävään valintakartoitukseen. Kartoitukseen ei tarvita pääsykoekirjaa.

Oppisopimuskoulutukseen hakeutuessa opiskelijalla täytyy olla valmiina työpaikka. Huomioi, että et voi tulla hyväksytyksi koulutukseen, jos sinulla ei ole oppisopimustyöpaikkaa ennen hakeutumista. 

Oppisopimuskoulutukseen hakeutuviin otetaan myös yhteyttä hakuajan päättymisen jälkeen. Oppisopimuskoulutuksen voi aloittaa joustavasti syksyn 2024 aikana.

Opiskelijamaksu

1.1.2024 alkaen tehdyissä oppi ja koulutussopimuksissa (eläintenhoidon ammattitutkinto, eläinten trimmaamisen osaamisala) koko tutkinnon suorittamisen opiskelijamaksu on 200 euroa (alv 0 %). Opiskelijamaksun voit maksaa 1–2 erässä. Ensimmäinen erä maksetaan opintojen alkaessa. 

Voit valmistuttuasi hakea Työllisyysrahaston ammattitutkintostipendiä 

Lue lisää: www.tyollisyysrahasto.fi/aikuisopiskelijan-etuudet/ammattitutkintostipendi

Työnantajalla on mahdollisuus korvata opiskelijamaksu opiskelijalle verovapaasti (Verohallinnon ohje: ”työnantaja voi verovapaasti korvata työntekijän itse maksaman työnantajan intressissä olleen koulutuksen laskua ja maksutositteita vastaan).”

Katso lisää omaehtoisesta koulutuksesta.
Katso lisää oppisopimuskoulutuksesta.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Trimmaaja, eläintenhoidon ammattitutkinto, eläinten trimmaamisen osaamisala, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

2 syyskuuta, 2024

  • Lähiopetus
  • Helsinki

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Trimmaaja, eläintenhoidon ammattitutkinto, eläinten trimmaamisen osaamisala? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Taitotalo
Valimotie 8
00380 Helsinki

Taitotalo – maan laajimmat koulutusmahdollisuudet ammattilaisille, asiantuntijoille ja esimiehille

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Alan suurimpana toimijana Taitotalolla on pitkä historia muuttuvan maailman koulutustarpeisiin vastaamisessa. Koulutustarjonta ja asiantuntijaverkosto on toimialan laajin.  Asiakkuudenhoitomallissa on panostettu siihen, että yrityksille ja opiskelijoille on ainutlaatuiset puitteet kehittää prosessejaan ja käytännön...

Lue lisää kouluttajasta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu