Turvallisuusalan ammattitutkinto

Tutkinnon suorittaminen edellyttää mahdollisuutta ammatillisen osaamisen näyttämiseen aidoissa työtehtävissä, jolloin alan työ- tai harjoittelupaikka on välttämätön opintojen alusta saakka.
Jos sinulla ei ole vielä turvallisuusalan työkokemusta, mutta haluat kouluttautua alalle, voit hakeutua turvallisuusalan perustutkintoon (turvallisuusvalvoja).
Tutkinnon rakenne
Turvallisuusalan ammattitutkinto on laajuudeltaan 150 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu pakollisista tutkinnon osista (50 osaamispistettä) ja valinnaisista tutkinnon osista (100 osaamispistettä).
Pakolliset tutkinnon osat
• Vartijan koulutus, 25 osp
• Pelastustoiminta, 25 osp
Valinnaiset tutkinnon osat
• Toiminta eri vartiointimuodoissa, 25 osp
• Teknisten turvallisuusjärjestelmien käyttö, 25 osp
• Tilannehallinta, 25 osp
• Järjestyksenvalvonta, 25 osp
• Kaupan turvallisuustoiminta, 25 osp
• Turvatarkastus, 25 osp
• Henkilösuojaus, 25 osp
• Sosiaali- ja terveydenhuollon toimipisteiden
turvallisuusvalvonta, 50 osp
• Sammutus- ja pelastustoiminta, 50 osp
• Turvallisuusalan esimiestoiminta, 25 osp
• Arvokuljetustoiminta, 25 osp
• Tutkinnon osa tai osia turvallisuusvalvojan erikoisammattitutkinnosta, sähkö- ja automaatioalan ammattitutkinnosta, sähkö- ja automaatioalan erikoisammattitutkinnosta vähintään 25 osaamispisteen laajuisesti
Tutustu tutkinnon perusteisiin tästä linkistä.
Koulutuksen toteutus
Koulutukseen sisältyvä teoriaopetus suoritetaan lähes kokonaan verkossa, jolloin osallistuminen on mahdollista mistä päin Suomea tahansa. Teoriaopetuksella hankkimaasi osaamista syvennät omalla työpaikallasi tehtävissä ammatillisissa näytöissä
Jotta voit osallistua koulutukseen etänä, tarvitset Teams-sovelluksen. Linkin koulutukseen ja tarkemmat ohjeet saat vastuukouluttajalta ennen koulutuspäivää. Taitotalo tarjoaa opiskelijoille Office 365-paketin koulutuksen ajaksi käyttöön.
Koulutukseen on jatkuva haku ja opinnot voi aloittaa läpi vuoden. Jokaiselle opiskelijalle luodaan oma, henkilökohtainen opintosuunnitelma (HOKS) sekä nimetään ohjaava opettaja, joka tukee ja ohjaa opiskelijaa koko hänen opiskelujensa ajan.
Tutkinnon suorittaminen kestää yleensä noin 1 vuoden.
Hakeutuminen
Koulutukseen on jatkuva haku ja opinnot voi aloittaa läpi vuoden. Jokaiselle opiskelijalle luodaan oma, henkilökohtainen opintosuunnitelma (HOKS) sekä nimetään ohjaava opettaja, joka tukee ja ohjaa opiskelijaa koko hänen opiskelujensa ajan.
Koulutusmuoto ja opiskelumaksu
1.1.2024 alkaen tehdyissä oppi- ja koulutussopimuksissa (turvallisuusalan ammattitutkinto) koko tutkinnon suorittamisen opiskelijamaksu on 100 euroa (alv 0 %). Opiskelijamaksun voit maksaa 1–4 erässä. Ensimmäinen erä maksetaan opintojen alkaessa.
Voit valmistuttuasi hakea Työllisyysrahaston ammattitutkintostipendiä Lue lisää (www.tyollisyysrahasto.fi/aikuisopiskelijan-etuudet/ammattitutkintostipendi).
Työnantajalla on mahdollisuus korvata opiskelijamaksun opiskelijalle verovapaasti (Verohallinnon ohje: ”työnantaja voi verovapaasti korvata työntekijän itse maksaman työnantajan intressissä olleen koulutuksen laskua ja maksutositteita vastaan).”
Lisätietoja
Kari Lahtinen
kouluttaja, AmO
puh. 050 361 0719
Heidi Nissinen
koulutussuunnittelija
heidi.nissinen@taitotalo.fi
Kiinnostuitko koulutuksesta?
Jos haluat lisätietoa aiheesta Turvallisuusalan ammattitutkinto, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.Ota yhteyttä
Taitotalo – maan laajimmat koulutusmahdollisuudet ammattilaisille, asiantuntijoille ja esimiehille
Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Alan suurimpana toimijana Taitotalolla on pitkä historia muuttuvan maailman koulutustarpeisiin vastaamisessa. Koulutustarjonta ja asiantuntijaverkosto on toimialan laajin. Asiakkuudenhoitomallissa on panostettu siihen, että yrityksille ja opiskelijoille on ainutlaatuiset puitteet kehittää prosessejaan ja käytännön...
Lue lisää kouluttajasta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä