Välinehuoltoalan perustutkinto, oppisopimuksella

Taitotalo
Yhteenveto
n. 48 kuukautta
   
Helsinki
Tutkinto
Taitotalo

Välinehuoltoalan perustutkinto, oppisopimuksella

Tämä tutkinto on tarkoitettu sinulle, joka haluat työskennellä välinehuollon työtehtävissä. Välinehuoltopalveluja tarjoavat esimerkiksi sairaaloiden, hammashoitoloiden, eläinklinikoiden ja laboratorioiden välinehuollot. Välinehuoltajan työ on infektioiden torjuntatyötä, jota ohjaavat eettiset, hygieeniset ja aseptiset periaatteet.

Koulutuksen tavoitteena on kouluttautua välinehuollon työtehtäviin. Voit suorittaa koko tutkinnon tai haluamasi tutkinnon osan välinehuoltoalan perustutkinnosta. Halutessasi voit syventää jo olemassa olevaa ammattitaitoasi opiskelemalla valinnaisia tutkinnonosia, esimerkiksi välinehuoltoa suun terveydenhuollossa tai terveydenhuollon logistisia palveluja. 

Tutkinnon rakenne 

Välinehuoltoalan perustutkinto (180 osaamispistettä) muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä).

Kaikille pakolliset tutkinnon osat, 120 osp

 • Infektioiden torjunta välineiden huoltotyössä, 20 osp
 • Välineiden puhdistaminen ja desinfiointi, 30 osp
 • Välineiden pakkaamisprosessissa toimiminen, 25 osp
 • Välineiden sterilointi, 25 osp
 • Prosessin ohjaus, tuotantojärjestelmien hyödyntäminen ja laatutyö välinehuoltotyössä, 20 osp

Valinnaiset tutkinnon osat, joista valitaan yksi, 25 osp

 • Välinehuolto suun terveydenhuollossa, 25 osp 
 • Terveydenhuollon logistiset palvelut, 25 osp 
 • Välinehuolto kliinisissä ja elintarvike- sekä kemianteollisuuden palveluyksiköissä, 25 osp

Valinnaisena tutkinnon osana voidaan tunnustaa myös aikaisemmin hankittua osaamista tutkinnonperusteiden muodostumissäännön mukaisesti.

Yhteiset tutkinnon osat, 35 osp

 • Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen
 • Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen
 • Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen

Tutustu tutkinnon perusteisiin täältä.

Tutkintokoulutus

Koulutukseen voit hakeutua joustavasti eli voit aloittaa silloin kun sinulle sopii. Koulutuksen kesto on noin 2 vuotta opintojen henkilökohtaistaminen ja aikaisempi osaaminen huomioiden.

Oppisopimuskoulutus toteutetaan online-koulutuksena. Jotta voit osallistua koulutukseen etänä, tarvitset tietokoneen ja nettiyhteyden. Oppisopimuskoulutuksen edellytyksenä on, että opiskelijaksi hakeutuvalla on jo valmiiksi sovittuna välinehuollon työpaikka, jossa oppisopimuskoulutus on mahdollista suorittaa. Työsuhteen tulee olla voimassa koko koulutuksen ajan.

Lue lisää oppisopimuksesta.

Opiskelijaksi soveltuminen

Sinulla tulee olla hyvä terveys (koulutus on SORA-lainsäädännön alaista koulutusta), riittävä fyysinen kunto ja riittävä suomen kielen suullinen ja kirjallinen taito (taso B1) sekä tietotekniset valmiudet. Kielitaidon vaatimus liittyy asiakasturvallisuuteen.

Terveydelliset edellytykset 1.8.2018 alkaen: Opiskelu ja ammatissa toimiminen edellyttävät hyvää fyysistä toimintakykyä, henkistä tasapainoa ja kykyä olla vuorovaikutuksessa erilaisten ihmisten kanssa.

Opiskelijaksi ei voida ottaa henkilöä, joka ei ole terveydentilaltaan tai toimintakyvyltään kykenevä opintoihin liittyviin käytännön tehtäviin tai työelämässä oppimiseen, jos valtioneuvoston asetuksissa (1032 ja 1033/2011) määritellyissä sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan tutkinnoissa opintoihin liittyvät turvallisuusvaatimukset sitä edellyttävät ja jos estettä ei voida kohtuullisin toimin poistaa. Henkilön terveydentilan tai toimintakyvyn osalta tulee arvioida mahdollisten sairauksien aiheuttamat rajoitteet ja sairauksien yksilöllinen hoitotilanne.

Opiskelijaksi ottamisen esteenä voivat olla

 • sellaiset psyykkiset sairaudet, jotka estävät käytännön työtehtäviin tai työelämässä oppimiseen osallistumisen, kuten ajankohtainen hoitamaton psykoosi tai vaikea toimintakykyä laskeva masennus
 • sellaiset fyysiset sairaudet, kuten liikunta- ja tukielimistön sairaudet tai vammat sekä krooniset ihottumat, jotka rajoittavat toimintakykyä siinä määrin, että estävät käytännön työtehtävissä toimimisen tai työelämässä oppimiseen osallistumisen
 • päihteiden ongelmakäyttö tai päihderiippuvuus

Hakijan tulee ilmaista mahdolliset opiskelua tai työllistymistä haittaavat tekijät SORA-lainsäädännön mukaisesti. Tarvittaessa pyydetään lääkärinlausunto terveydentilasta.

Tutustu myös THL:n ohjeistukseen rokotuksista ja tartuntataudeista.

Opiskelijamaksu

Perustutkinnon opiskelu on opiskelijalle maksutonta. Opiskelijat kustantavat oppikirjat ja muun opiskelumateriaalin itse.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Välinehuoltoalan perustutkinto, oppisopimuksella, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Välinehuoltoalan perustutkinto, oppisopimuksella? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Taitotalo

Taitotalo – maan laajimmat koulutusmahdollisuudet ammattilaisille, asiantuntijoille ja esimiehille

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Alan suurimpana toimijana Taitotalolla on pitkä historia muuttuvan maailman koulutustarpeisiin vastaamisessa. Koulutustarjonta ja asiantuntijaverkosto on toimialan laajin.  Asiakkuudenhoitomallissa on panostettu siihen, että yrityksille ja opiskelijoille on ainutlaatuiset puitteet kehittää prosessejaan ja käytännön...


Lue lisää kouluttajasta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Taitotalo

Valimotie 8
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.taitotalo.fi


Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Välinehuoltoalan perustutkinto, oppisopimuksella täytä seuraavat tiedot: