Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Etsitkö etäkoulutusta? Kokosimme verkko- ja etäkoulutukset tänne »

Vanhustyön erikoisammattitutkinto

Taitotalo
Yhteenveto
0 EUR (arvonlisäverotonta) (yht. 0 EUR)
   
Helsinki
Tutkinto
Taitotalo

Vanhustyön erikoisammattitutkinto

Vanhustyön erikoisammattitutkinnon suorittaminen kehittää ammattitaitoasi ikääntyneen ihmisen ohjaukseen, neuvontaan sekä terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen. Tutkinnon suoritettuasi sinulla on vahvemmat valmiudet tiimin vastuuhenkilönä toimimiseen, palvelutarpeen arviointiin ja palvelujen laadun kehittämiseen. Ikääntyneen ihmisen kohtaaminen ja toimintakyvyn tukeminen ovat keskiössä. 

Valinnaisena tutkinnon osana on mahdollisuus suorittaa Muistioireisen ihmisen tukeminen, Kuolevan ihmisen hoitaminen tai Yrittäjänä toimiminen vanhustyössä. Voit suorittaa kokotutkinnon tai keskittyä vain yhden valinnaisen tai jonkin pakollisen tutkinnonosan suorittamiseen.

Tutkinnon rakenne

Koulutuksen sisältö vastaa vanhustyön erikoisammattitutkinnon ammattitaitovaatimuksia. Jos suoritat vain yhden tutkinnon osan, koulutuksessa keskitytään tämän tutkinnon osan ammattitaitovaatimuksiin.

Koko tutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä, ja se muodostuu kolmesta pakollisesta tutkinnon osasta (140 osaamispistettä) sekä yhdestä valinnaisesta tutkinnon osasta (40 osaamispistettä).

Pakolliset tutkinnon osat, 140 osp

 • Vanhustyössä vastuuhenkilönä toimiminen, 50 osp
 • Asiakaspalveluverkostossa toimiminen, 50 osp
 • Ikääntyneen ihmisen terveyden ja toimintakyvyn tukeminen, 40 osp

Valinnaiset tutkinnon osat, 40 osp

 • Muistioireisen ikääntyneen ihmisen tukeminen, 40 osp
 • Kuolevan ihmisen hoitaminen, 40 osp
 • Yrittäjänä toimiminen vanhustyössä, 40 osp

Tutustu tutkinnon perusteisiin.

Tutkintokoulutus

Koko vanhustyön erikoisammattitutkinto toteutetaan pääsääntöisesti verkkototeutuksena. Mikäli valitset valinnaiseksi tutkinnon osaksi Saattohoitaja -koulutuksen, koulutukseen sisältyy lähiopetusta neljä päivää. Koulutus on näyttötutkintoon valmistavaa koulutusta. Tutkinnon suorittaminen kestää työn ohella 1- 1 1/2 vuotta.

Tutkintokoulutuksesta löydät lisää tietoa täältä.

Kenelle koulutus soveltuu?

Koulutukseen valittavilla henkilöillä tulee olla jokin sosiaali- ja terveysalan ammattitutkinto tai vastaavat tiedot sekä työpaikka vanhusten parissa. Työpaikkana voi olla kotihoito, kotisairaala, päivätoimintayksikkö, palvelutalo, vanhustenkeskus, terveyskeskus tai sairaala. Koulutukseen hakeutuvilta edellytetään hyvää ammatillisen suomen kielen taitoa.

Tutustu tarkemmin kelpoisuusehtoihin, Sora -lainsäädäntö.

Opiskelijamaksu

Oppisopimuksella 150 € (alv. 0 %). Katso lisää oppisopimuskoulutuksesta.

Omaehtoisena koulutuksena 480 € (alv. 0 %). Katso lisää omaehtoisesta koulutuksesta

Mikäli haluat suorittaa vain yhden tutkinnon osan, on hinta 150 €.

Osatutkinnon suorittaminen, Saattohoitaja -koulutus

Koulutuksessa suoritetaan Vanhustyön erikoisammattitutkinnosta yksi tutkinnon osa, Kuolevan ihmisen hoitaminen. Koulutuksen suoritettuasi osaat huomioida säädöksiä, suosituksia ja eettisiä periaatteita saattohoidossa, saat tukea omaisten kohtaamiseen sekä kuolevan ihmisen omahoitajana toimimiseen.

Koulutuksen kesto noin 3kk, henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaan. Koulutus toteutetaan neljänä lähipäivänä klo 9.00-16.00. Koulutuksessa laaditaan kehittämistehtävä omalle työpaikalle saattohoidosta. Koulutuksessa suoritetaan näyttötutkinto omalla työpaikalla. Koulutuksen jälkeen on mahdollista suorittaa koko Vanhustyön erikoisammattitutkinto kokonaisuudessaan.

Vanhustyön erikoisammattitutkinnon osatutkinnon suorittamalla lisäät ja vahvistat ammatillista osaamistasi kuolevan ihmisen hoitotyössä sekä saattohoidon kehittäjänä.

Koulutuksen sisältö

 • säädösten ja suositusten mukaan toimiminen
 • eettisten periaatteiden mukaan toimiminen
 • keskeisten käsitteiden käyttäminen
 • kuolevan ihmisen sekä omaisten ja läheisten kohtaaminen ja tukeminen
 • kuolevan ihmisen kokonaishoidon suunnittelu, toteutus ja arviointi
 • hoitotyön toteutus ja arviointi kuolinprosessissa
 • vainajan hoitotyön toteutus ja arviointi
 • kuolevan ihmisen omahoitajana toimiminen
 • erilaisissa hoitoympäristöissä toimiminen
 • kinestetiikka saattohoidossa
 • oman työhyvinvoinnin edistäminen
 • saattohoidon kehittäminen

Osatutkinnon suorittaminen, Muistihoitaja-koulutus

Koulutuksessa suoritetaan Vanhustyön erikoisammattitutkinnosta yksi tutkinnon osa, Muistioireisen ikääntyneen ihmisen tukeminen. Koulutuksen suoritettuasi osaat huomioida suosituksia ja eettisiä periaatteita, osaat tukea muistioireisen ihmisen vuorovaikutusta sekä toimintakykyä, osaat toteuttaa muistisairaan ihmisen lääkehoitoa ja saattohoitoa sekä kehityt muistiasiantuntijana. 

Vanhustyön erikoisammattitutkinnon osatutkinnon suorittamalla lisäät ja vahvistat ammatillista osaamistasi muistioireisen ihmisen hoitotyössä sekä vanhustyön kehittäjänä. Koulutuksen jälkeen on mahdollista suorittaa koko Vanhustyön erikoisammattitutkinto kokonaisuudessaan.

Koulutuksen kesto noin 3kk henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaan. Koulutus toteutetaan kolmena lähipäivänä klo 8.30-16.00. Koulutuksessa laaditaan kehittämistehtävä omalle työpaikalle. Koulutuksessa suoritetaan näyttötutkinto omalla työpaikalla.

Osatutkinnon suorittaminen, Tiimin vastuuhenkilönä toimiminen

Koulutuksessa suoritetaan Vanhustyön erikoisammattitutkinnosta yksi pakollinen tutkinnon osa, Vanhustyössä vastuuhenkilönä toimiminen. Koulutuksen suoritettuasi osaat huomioida säädöksiä ja määräyksiä, johtaa vastuullisesti tiimejä tai ryhmiä työyhteisöissä, osaat koordinoida toimintaa moniammatillisessa yhteistyössä, edistää työhyvinvointia, toimia perehdyttäjänä sekä laadun kehittäjänä vanhustyössä.

Koulutuksen kesto noin 3kk, henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaan. Koulutus toteutetaan verkko-opiskeluna. Koulutuksessa suoritetaan näyttötutkinto omalla työpaikalla. Koulutuksen jälkeen on mahdollista suorittaa koko Vanhustyön erikoisammattitutkinto kokonaisuudessaan.

 

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Vanhustyön erikoisammattitutkinto, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Vanhustyön erikoisammattitutkinto? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Taitotalo

Taitotalo

Taitotalo – maan laajimmat koulutusmahdollisuudet ammattilaisille, asiantuntijoille ja esimiehille

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Alan suurimpana toimijana Taitotalolla on pitkä historia muuttuvan maailman koulutustarpeisiin vastaamisessa. Koulutustarjonta ja asiantuntijaverkosto on toimialan laajin.  Asiakkuudenhoitomallissa on panostettu siihen, että yrityksille ja opiskelijoille on ainutlaatuiset puitteet kehittää prosessejaan ja käytännön...


Lue lisää kouluttajasta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Taitotalo

Valimotie 8
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.taitotalo.fi


Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Vanhustyön erikoisammattitutkinto täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: