Vartijan koulutus, 80 h

Taitotalo, paikassa Helsinki
Kesto
10 päivää
Seuraava toteutus
9 lokakuuta, 2023 (+2 toteutusta)
Toteutustapa
Lähiopetus
Kesto
10 päivää
Seuraava toteutus
9 lokakuuta, 2023 (+2 toteutusta)
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Vartijan koulutus, 80 h

Taitotalo
Koulutuksessa syvennät osaamistasi mm. tilannehallintaan, vahinkotilanteessa toimimiseen ja palo- ja pelastustoimintaan liittyen. Koulutuksen hyväksytysti suoritettuasi saat pätevyyden toimia vartijana ja voit anoa poliisilta 5 vuotta voimassa olevaa vartijakorttia. Koulutus on osa Turvallisuusalan ammattitutkintoa.

Koulutuksen tavoitteena on syventää opiskelijan osaamista yksityisellä turvallisuusalalla työskentelyyn siten, että varsinaisen vartijakortin hakeminen on mahdollista. Koulutuksen aikana opiskelija muun muassa syventää osaamistaan lainsäädäntöön, hätävarjeluun ja voimankäyttöön sekä turvallisuustekniikkaan liittyen. Koulutuksen suoritettuaan opiskelija saa halutessaan osatutkintotodistuksen Turvallisuusalan ammattitutkinnosta (Vartijan koulutus, 25 osp), joka antaa hyvät perusvalmiudet hakeutua opiskelemaan turvallisuusalan perus- tai ammattitutkintoa.

Koulutukseen osallistuvalla tulee olla suoritettuna väliaikaisen vartijan koulutus (40h).

Ohjelmassa

Koulutus kestää 10 päivää (80h). Koulutus toteutetaan päiväopetuksena klo 8:00-16:00 välisenä aikana.

Koulutus perustuu lakiin (1085/2015) yksityisistä turvallisuuspalveluista. Koulutuksessa käsiteltäviä teemoja ovat:

 • turvallisuuslainsäädäntö
 • vartijan toiminta ja tilannehallinta
 • poliisitoiminta ja siihen liittyvät vartijan tehtävät
 • ennaltaehkäisy ja vartijan toiminta vahinkotilanteessa
 • työturvallisuus ja työsuhde
 • palo- ja pelastustoiminta
 • ensiapu
 • turvallisuustekniikka
 • hätävarjelu ja voimankäyttö
 • kurssikoe.

Koulutuksen lopuksi järjestetään kurssikoe, jonka hyväksytysti suoritettuaan opiskelijalla on oikeus anoa poliisilta 5 vuotta voimassa olevaa vartijakorttia sekä halutessaan pyytää osatutkintotodistus turvallisuusalan ammattitutkinnosta (Vartijan koulutus, 25 osp).

Toteutustapa ja -paikka

Koulutus toteutetaan hybridiopetuksena siten, että osa opetuspäivistä toteutetaan etäopetuksena Teamsin välityksellä ja osa Taitotalon tiloissa (Valimotie 8, 00380 Helsinki). Etäopetukseen osallistuakseen opiskelijalla tulee olla tietotekninen perusosaaminen, Internet-yhteys ja tietokone käytössään. Koulutukseen sisältyvät käytännön harjoitukset sekä kurssikoe järjestetään lähiopetuksena Taitotalossa.

Koulutus on lakisääteistä ja hyväksytty suoritus edellyttää osallistumista opetukseen. Pyydämme osallistujia huomioimaan, että jo yhden oppitunnin poissaolo estää koulutuksen hyväksytyn suorittamisen.

Koulutuksesta hyötyvät

Koulutus soveltuu yksityisten yritysten ja julkishallinnon palveluksessa oleville, vartiointityötä tekeville tai alalle aikoville henkilöille sekä esimerkiksi vastaanotossa toimiville henkilöille ja vahtimestareille. Hakijoilta edellytetään nuhteetonta taustaa ja koulutukseen osallistuvalla on hyvä olla vähintään B2.1-tasoinen suomen kielen taito.

Hinta ja ilmoittautuminen

Täytettyäsi ilmoittautumislomakkeen, saat sähköpostiisi ”hakemuksesi on vastaanotettu” viestin. Ilmoittautumisesi on tällöin vahvistettu ja sitova. Tervetuloa koulutukseen! Koulutuksen suorittamiseen liittyvät käytännön ohjeet toimitetaan sinulle erillisessä sähköpostiviestissä n. viikkoa ennen koulutuksen alkua.

Koulutuksen opiskelijamaksu on 390 €. Hinta sisältää opetuksen ja kurssimateriaalin.

Jos et läpäise kurssikoetta ensimmäisellä kerralla, voit uusia sen veloituksetta yhden kerran. Tämän jälkeen opiskelijalla on oikeus uusia koe vielä kaksi kertaa, mutta niistä laskutetaan opiskelijaa 50€ / koe. Jos kolmaskaan uusintakoe ei mene läpi, pitää koulutus käydä kokonaan uudelleen.

Peruutusehdot

 • Ilmoittautumisen voi perua veloituksetta 7 päivää ennen koulutuksen alkua.
 • Alle 7 pv ennen koulutustilaisuutta tehdyistä peruutuksista peritään 50% alkuperäisestä hinnasta.
 • Jos peruutusta ei tule ennen koulutuksen alkua, veloitetaan koko hinta.

 

Peruutusilmoitus tulee tehdä sähköpostilla koulutussuunnittelijalle: Terhi Suokas, terhi.suokas@taitotalo.fi. Huom! Peruutusilmoituksia ei voi tehdä puhelimitse tai esimerkiksi Taitotalon asiakaspalvelun kautta.

Opiskelijamaksua ei palauteta, jos opiskelija keskeyttää koulutuksen.

Oppilaitoksella on oikeus muuttaa koulutuksen hinnoittelua, sisältöä ja toteutusajankohtaa sekä peruuttaa koulutus.

 

 

 

 

 

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Vartijan koulutus, 80 h, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 2 toteutusta

9 lokakuuta, 2023

 • Lähiopetus
 • Helsinki

13 marraskuuta, 2023

 • Lähiopetus
 • Helsinki

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Vartijan koulutus, 80 h? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Taitotalo
Valimotie 8
00380 Helsinki

Taitotalo – maan laajimmat koulutusmahdollisuudet ammattilaisille, asiantuntijoille ja esimiehille

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Alan suurimpana toimijana Taitotalolla on pitkä historia muuttuvan maailman koulutustarpeisiin vastaamisessa. Koulutustarjonta ja asiantuntijaverkosto on toimialan laajin.  Asiakkuudenhoitomallissa on panostettu siihen, että yrityksille ja opiskelijoille on ainutlaatuiset puitteet kehittää prosessejaan ja käytännön...

Lue lisää kouluttajasta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu