⏲️ MBA-stipendin hakuaika päättyy 14.6. – vielä ehdit hakea! »

Tutkinto
Ei arviointeja

Verkkoliiketoiminnan mestari, media-alan ammattitutkinto, audiovisuaalisen viestinnän osaamisala

Taitotalo, paikassa Helsinki
Kesto
n. 15 kuukautta
Kesto
n. 15 kuukautta
Kysy lisätietoja koulutuksesta! 👍

Verkkoliiketoiminnan mestari, media-alan ammattitutkinto, audiovisuaalisen viestinnän osaamisala

Taitotalo
Nykypäivän ammatilliset tarpeet painottuvat media-alalla digitalisaation myötä tekniseen liiketoimintaosaamiseen. Koulutuksessa kehityt digitaalisen liiketoiminnan operatiiviseksi tekijäksi tai johtajaksi. Tarkastelet verkkoliiketoimintaa strategisella tavalla ja teet oikeita päätöksiä. Ymmärrät verkkopalveluita teknisesti ja visuaalisesti.

Vahvista verkkopalveluiden liiketoiminnan osaamistasi suorittamalla tutkinto

Ammattitutkinto sopii sinulle, mikäli sinulla on jo alan liiketoimintaosaamista, olet kiinnostunut verkkoliiketoiminnan osa-alueista ja haluat opetella suunnittelemaan näyttäviä verkkopalveluita, kuten verkkokaupan. Olet digitalisaatioon suuntautuvassa yrityksessä yrittäjänä/kehittäjäasemassa tai toimit samanhenkisessä yrityksessä työntekijätehtävissä. Suuntautumisesi ja työpaikkasi määrittelevät sen, kuinka vahvasti pääset mukaan yrityksen strategiseen suunnitteluun. Koulutuksessa kehityt ja olet osa yrityksen verkkoliiketoimintaa tai suunnittelet verkkopalvelun koulutuksen läpi kestävässä omassa projektissasi. Koulutuksessa oman projektisi valinnassa ja ohjaamisessa sinua tukevat vastuukouluttaja sekä tekniset asiantuntijat.

Tutkintokoulutus

Koulutus koostuu, henkilökohtaistamisesta riippuen, maksimissaan 26 koulutuspäivästä, ohjauksesta sekä oman projektin toteuttamisesta oppisopimustyöpaikassa. Koulutus kestää noin 1,5 vuotta ja tutkinnon suorittaminen todennetaan näyttötilaisuudessa. Koulutuspäivät sijoittuvat kalenteriin siten, että päiviä on yksi (1) tai kaksi (2) perättäistä päivää noin kahden viikon välein. Suureen osaan koulutuspäivistä on mahdollista osallistua myös etänä. 

Koulutukseen sisältyy muun muassa seuraavia aiheita:

 • Strateginen media-alan työskentely sekä lainsäädäntö
 • Projektinhallinta
 • Digitaalinen myynti, markkinointi ja asiakaspalvelu
 • Kuvien ja videon käsittely
 • Verkkojulkaiseminen ja palvelumuotoilu
 • Wordpress-julkaisualusta ja sen tekninen suunnittelu
 • Erilaisten verkkokauppasovellusten tekninen suunnittelu
 • Hakukoneoptimointi ja analytiikkatyökalut
 • Strateginen talous ja liiketoiminta
 • Liiketoiminnallisesti kannattava vuorovaikutus- ja viestintäosaaminen

Tutkinnon rakenne

Media-alan ammattitutkinto muodostuu audiovisuaalisen osaamisalan pakollisista tutkinnonosista (70 osp) ja valinnaisista tutkinnonosista (80 osp). Yhteensä ammattitutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä.

Pakolliset tutkinnon osat

 • Media-alan toimintaympäristön tunteminen, 15 osp
 • Audiovisuaalisten tuotantoprosessien hallitseminen, 55 osp

Valinnaiset osat

 • Verkkopalvelun suunnittelu, 50 osp
 • Media-alan yrittäminen, 30 osp
 • Liiketoiminnan perustutkinnosta: Liiketoiminnan tehtävissä toimiminen, 30 osp

Media-alan ammattitutkinnon perusteet

Opiskelijaksi soveltuminen

Soveltumisesi riippuu henkilökohtaistamisessa määritetystä suuntautumisesta, joka perustuu työstatukseesi. Voit suorittaa tutkinnon yrittäjä- tai kehittäjätasoisena tai vaihtoehtoisesti alan alemmalla tasolla työskentelevänä työntekijänä.

Mikäli työskentelet yrittäjätasolla tai yrityksen kehittäjätasolla

 • Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka toimit yrittäjänä tai sinulla yrityksen kehittäjänä mahdollisuus vaikuttaa yrityksen liiketoimintasuunnitelmaan ja strategisiin päätöksiin. Sinulla on myös mahdollisuus kehittää yrityksen internetsivuja sekä suunnitella yritykselle mahdollinen verkkokauppa.

Mikäli et ole yrittäjä tai työtehtäviisi ei sisälly kehitysvastuuta

 • Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka työskentelet tai sinulla on mahdollisuus työskennellä oppisopimuksella työpaikassa, johon voit suunnitella mahdollisen verkkokaupan. Työpaikassasi voit toimia muuten vapaavalintaisissa alan työtehtävissä.

Koulutukseen valittavalla on oltava riittävän hyvä suomen kielen suullinen ja kirjallinen taito, sillä koulutus on suomenkielinen. Lisäksi englannin kielen osaaminen on suositeltavaa, sillä useissa järjestelmissä käyttökieli on englanti.

Jokainen hakuun pätevä koulutuksesta kiinnostunut saa ennakkokyselyn sekä hänet haastatellaan etukäteen soveltuvuuden tarkistamiseksi. Ennakkokysely lähetetään sähköpostitse hakemuksen käsittelyn jälkeen.

Opiskelijamaksu

Koulutus toteutetaan oppisopimuksena, jolloin tarvitset alan työnanatajan, jonka kanssa voit solmia oppisopimuksen. Koulutuksen opiskelijamaksu on 440 €. Katso lisää oppisopimuksesta.

Koulutus voidaan toteuttaa myös omaehtoisena koulutuksena, jolloin opiskelumaksu on myös 440 €. Katso lisää omaehtoisesta koulutuksesta. Omaehtoisen koulutuksen yhteydessä on mahdollista solmia koulutussopimus, joka on palkaton työelämässä oppimisen jakso. Opiskelijalla ei tällöin ole työsuhteessa työnantajaan.

Opiskelijamaksua ei palauteta koulutuksen keskeytyessä. 

Koko tutkinnon suorittanut voi hakea ammattitutkintostipendiä Työllisyysrahastolta. Lisätietoa Työllisyysrahaston sivuilta

Tutustu myös Verkkokauppamestari

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Verkkoliiketoiminnan mestari, media-alan ammattitutkinto, audiovisuaalisen viestinnän osaamisala, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Verkkoliiketoiminnan mestari, media-alan ammattitutkinto, audiovisuaalisen viestinnän osaamisala? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.
Taitotalo
Valimotie 8
00380 Helsinki

Taitotalo – maan laajimmat koulutusmahdollisuudet ammattilaisille, asiantuntijoille ja esimiehille

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Alan suurimpana toimijana Taitotalolla on pitkä historia muuttuvan maailman koulutustarpeisiin vastaamisessa. Koulutustarjonta ja asiantuntijaverkosto on toimialan laajin.  Asiakkuudenhoitomallissa on panostettu siihen, että yrityksille ja opiskelijoille on ainutlaatuiset puitteet kehittää prosessejaan ja käytännön...

Lue lisää kouluttajasta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu