Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Voimalaitoksen käyttäjä, energia-alan ammattitutkinto

Taitotalo
Yhteenveto
Tutkinto
Helsinki, Tampere
Alkavat koulutukset
Helsinki
21.1.2021

Helsinki
27.9.2021

Tampere
3.5.2021
Taitotalo

Voimalaitoksen käyttäjä, energia-alan ammattitutkinto

Koulutus toteutetaan aikataulun mukaisesti online-koulutuksena sekä lähiopetuksena, voitte osallistua valintanne mukaan joko lähi- tai etäopetukseen. Kun poikkeustilanne on ohi, koulutuspäivät järjestetään taas lähiopetuksena. Jotta voit osallistua online-koulutukseen, tarvitset nettiyhteyden ja mielellään tietokoneen. Myös puhelimella osallistuminen onnistuu. Saat meiltä Office365-tunnukset. Työssäoppiminen tapahtuu työpaikalla sopimuksen mukaisesti. Olethan yhteydessä, jos tilanne työpaikallasi muuttuu.

Energia-alan ammattitutkinnossa on kolme erilaista kokonaisuutta eli osaamisalaa. Taitotalossa on mahdollista suorittaa näistä kaukolämpöasentajan ja voimalaitoksen käyttäjän tutkinnot. Ammattitutkinnon voit suorittaa, kun sinulla on alan työkokemus ja alan työpaikka, jossa voit kehittää ammatillista osaamistasi. Opiskelu toteutetaan pääsääntöisesti oppisopimuksella.

Voimalaitoksen käyttäjä osaa voimalaitosprosessien käytön ja tuntee prosessien tärkeimpien komponenttien toimintaperiaatteet ja osaa toimia oikein voimalaitosprosessien häiriötilanteissa. Hän tuntee yleisimmät prosessilaitteet ja hallitsee kunnonvalvonnan merkityksen käytön, seisokin ja säilönnän aikana. Hänellä on valmiudet toimia energiantuotantolaitosten käyttötehtävissä itsenäisesti sekä työryhmä ohjaamiseen liittyvissä tehtävissä. Hän osaa voimalaitosprosessien käytön ja tuntee prosessien tärkeimpien komponenttien toimintaperiaatteet. Hän osaa toimia oikein voimalaitosprosessien häiriötilanteissa. Hän huomioi työssään ympäristön ja työturvallisuus-, paineastia-, sähköturvallisuus- ja kemikaalilainsäädännön vaatimukset.

Energia-alan tutkinto tuli voimaan 1.8.2018. Ennen 1.8.2018 tutkinnon suorittamisen aloittaneella opiskelijalla on oikeus suorittaa tutkinto voimalaitoksen käyttäjän ammattitutkinnon perusteiden 24.4.2012 nro 16/011/2012 mukaisesti 31.12.2021 saakka.

Tutkinnon rakenne

Energia-alan ammattitutkinto (150 osaamispistettä) muodostuu osaamisalakohtaisista pakollisista tutkinnon osista (voimalaitostekniikan osaamisalalla 110 osp) ja osaamisalakohtaisista valinnaisista tutkinnon osista (voimalaitostekniikan osaamisalalla 40 osp).

Energia-alan ammattitutkinnon perusteista löydät tarkemman kuvauksen tarvittavasta osaamisesta.

Osaamisalakohtaisen erikoistumisen mukaan energia-alan ammattitutkinnon suorittanut osaa toimia erilaisissa energia-alan työtehtävissä. Voimalaitoksen käyttäjänä voi toimia energiantuotantolaitosten käyttötehtävissä.

Jos tarvitset alikonemestarin pätevyyskirjan, suoritetaan koko Energia-alan ammattitutkinto voimalaitostekniikan osaamisalalta. Jos tarvitset B-koneenhoitajan tai A-koneenhoitajan pätevyyskirjan, voit suorittaa tutkinnon voimalaitostekniikan osaamisalalta tietyt tutkinnon osat. Hakeudu tutkintoon ja mainitse hakulomakkeella, mitä pätevyyskirjaa teidän laitoksellanne tarvitaan. 

B-koneenhoitajan pätevyyskirjaa tarvitsevat suorittavat tutkinnon osan Toiminta lämmöntuotannossa. A-koneenhoitajan pätevyyskirjaa varten suoritetaan tutkinnon osat Toiminta lämmöntuotannossa, Voimalaitoksen automaaatio- ja sähköjärjestelmien käyttö ja Voimalaitosten vesien käsittely. Tukesin sivuilta löydät lisätietoa pätevyyskirjoista, niiden hakemisesta ja painelaitelaista.

Tutkintokoulutuksen toteutus

Järjestämme energia-alan ammattitutkintoon johtavaa tutkintokoulutusta, jonka kestoon vaikuttavat opiskelijan osaaminen, työkokemus ja aiempi koulutus. Tutkintokoulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna, joka sisältää työpaikalla käytännön työssä tapahtuvaa oppimista, etäopiskelua ja lähipäiviä. Koulutus kestää noin vuoden ja sisältää kuusi kahden päivän lähijaksoa, yhteensä 12 lähipäivää.Tutkinto suoritetaan käytännön näytöin. Koulutus tapahtuu työn ohessa pääsääntöisesti oppisopimuksella.

Etäopiskelussa käytämme Optima-verkko-oppimisympäristöä sekä alan kirjallisuutta. Luennoijamme ovat pitkän käytännön työkokemuksen omaavia alansa asiantuntijoita. Opinnoissa menestyminen edellyttää omatoimista harjoittelua. Lähipäivät sisältävät pienryhmätyöskentelyä, jolloin opiskelija tutustuu muiden työyhteisöjen työskentelytapoihin.

Taitotalo järjestää ammattitutkintoon ja pätevyyskirjoihin tarvittavaa koulutusta sekä näyttöjä myös yrityskohtaisina. Järjestämme tarvittaessa myös syventävää ja täydentävää alan koulutusta. Kysy lisää kouluttajiltamme!

Henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma

Laadimme kanssasi henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelman, jossa kartoitamme nykyisen osaamisesi (tutkinnot, koulutus ja työkokemus) ja sovimme lähi- ja etäopiskelusta, työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta sekä tutkinnon suorittamisesta. Osallistut lähipäiviin, joiden aiheista sinulla on osaamisen hankkimisen tarvetta.

Oppisopimuksen opiskelijamaksu

Oppisopimuksen solmimisen keskeisimpiä edellytyksiä on alan työpaikka, jossa voi tehdä tutkinnon mukaisia työtehtäviä. Työnantajan on oltava valmis organisoimaan työpaikalla järjestettävää koulutusta ja tukemaan oppimista. Opiskelijamaksu on 400 € (alv. 0 %). Lasku opiskelumaksusta lähetetään opiskelijan nimellä kotiosoitteeseen. Ole yhteydessä kouluttajaan ja kysy lisää!

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Voimalaitoksen käyttäjä, energia-alan ammattitutkinto, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Voimalaitoksen käyttäjä, energia-alan ammattitutkinto? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Taitotalo

Taitotalo

Taitotalo – maan laajimmat koulutusmahdollisuudet ammattilaisille, asiantuntijoille ja esimiehille

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Alan suurimpana toimijana Taitotalolla on pitkä historia muuttuvan maailman koulutustarpeisiin vastaamisessa. Koulutustarjonta ja asiantuntijaverkosto on toimialan laajin.  Asiakkuudenhoitomallissa on panostettu siihen, että yrityksille ja opiskelijoille on ainutlaatuiset puitteet kehittää prosessejaan ja käytännön...


Lue lisää kouluttajasta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Taitotalo

Valimotie 8
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.taitotalo.fi


Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Voimalaitoksen käyttäjä, energia-alan ammattitutkinto täytä seuraavat tiedot:

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

SFS6002 -kortti jopa huomiseksi

Verkkokoulutus etänä ilman koronapelkoa. Suorita kurssi tienesteistä tinkimättä. Kustannustehokas, nopea suorittaa. Tuhansien erinomaiseksi kokema.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: