Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Etsitkö etäkoulutusta? Kokosimme verkko- ja etäkoulutukset tänne »

Voimalaitosmestari, energia-alan erikoisammattitutkinto, voimalaitostekniikan osaamisala

Taitotalo
Yhteenveto
0 EUR (arvonlisäverotonta) (yht. 0 EUR)
13.1.2021
   
Tilauksesta
Helsinki
Tutkinto
Taitotalo

Voimalaitosmestari, energia-alan erikoisammattitutkinto, voimalaitostekniikan osaamisala

Sinustako voimalaitosmestari? 

Tutkinto tarjoaa konemestarilta ja ylikonemestarilta vaadittavan pätevyyden. Tutkinnon perusteet muuttuivat 1.8.2018, jonka jälkeen tutkinnon nimi on Energia-alan erikoisammattitutkinto, voimalaitostekniikan osaamisala, voimalaitosmestari. Vanhalla nimikkeellä (Voimalaitosalan erikoisammattitutkinto) tutkinnon voi suorittaa, jos on hakeutunut suorittamaan tutkintoa ennen 1.8.2018. 

Kenelle energia-alan erikoisammattitutkinto, voimalaitostekniikan osaamisala on tarkoitettu?

Nykyinen tehtäväsi voi olla energiatuotannossa tai kunnossapidossa.

Jos aiot konemestariksi tai ylikonemestariksi, pätevyyskirjan saaminen edellyttää

  • alikonemestarikoulutusta tai voimalaitoksen käyttäjän ammattitutkintoa tai alikonemestarikirjaa. Tutustu lakiin pätevyyskirjojen vaatimuksista tästä. Myös Voimalaitoksen käyttäjän ammattitutkinto uudistuu, 1.8.2018 alkaen sen nimi on Energia-alan ammattitutkinto, voimalaitostekniikan osaamisala, voimalaitoksen käyttäjä.
  • koulutuksen lisäksi painelaitelain (16.12.2016/1144) 10 ja 25 §:n nojalla määriteltyä työkokemusta.

Energia-alan erikoisammattitutkinto (voimalaitostekniikan osaamisala, voimalaitosmestari) tarjoaa konemestarilta ja ylikonemestarilta vaadittavan koulutuksen.

Energia-alan erikoisammattitutkinnon voimalaitostekniikan osaamisala sisältää neljä pakollista tutkinnon osaa, joihin tarjoamme yhteensä 20 lähiopetuspäivää.
Neljästä valinnaisesta tutkinnon osasta on valittava kolme. Jokainen valinnainen tutkinnon osa sisältää yhden lähiopetuspäivän. Lopullinen lähiopetuspäivien tarve kartoitetaan jokaisen opiskelijan kanssa henkilökohtaistamisen yhteydessä.

Tutkintokoulutuksessa tutustutaan painelaitteiden käytönvalvontaan ja painelaitteiden käytönvalvojan vaatimuksiin, kattilalaitoksen käytönvalvontaan ja kattilalaitoksen käytönvalvojan vaatimuksiin sekä höyrykattilan käytönvalvontaan ja höyrykattilan käytönvalvojan vaatimuksiin.

Tutkintokoulutuksessa hyödynnetään sähköistä oppimisympäristöä ja tehdään runsaasti etätehtäviä. Erikoisammattitutkinto antaa myös kelpoisuuden korkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin.

Tutkinnon rakenne

Voimalaitostekniikan osaamisala, voimalaitosmestari

Pakolliset tutkinnon osat (1.8.2018 jälkeen)

  • Kunnossapitotyöt voimalaitosalalla
  • Energiajärjestelmien käyttö ja ohjaus
  • Toiminta voimalaitosympäristössä ja ympäristönsuojelu
  • Esimiehenä toimiminen voimalaitosalalla

Valinnaiset tutkinnon osat, joista valitaan 3

  • Moottorivoimalaitosten käyttö ja käytön ohjaus
  • Kaukolämpöverkko, vastapaineen tuotanto ja tuotannon ohjaus
  • Metsäteollisuuden kattiloiden käyttö ja käytön ohjaus
  • Typen- ja rikinpoistoprosessien käyttö ja käytön ohjaus

Tästä löydät lisätietoa tutkinnon perusteista.

Tutkintoon valmistavan koulutuksen toteutus

Tutkintokoulutus kestää kaksi vuotta. Se sisältää yhteensä 20 lähiopetuspäivää, jotka pidetään 10:ssä jaksossa noin kahden kuukauden välein.
Lisäksi koulutukseen sisältyy oppikirja "Turbiinitekniikka", verkko-oppimistehtäviä ja työpaikalla tapahtuvaa oppimista.

Näyttöjä on pääsääntöisesti kaksi ja ne pidetään koulutuksen jälkeen.

Tutkinnon hinta

Oppisopimuksen solmimisen keskeisimpiä edellytyksiä on alan työpaikka, jossa voi tehdä tutkinnon mukaisia työtehtäviä. Työnantajan on oltava valmis organisoimaan työpaikalla järjestettävää koulutusta ja tukemaan oppimista. Opiskelijamaksu on 900 € (alv. 0%).  Ole yhteydessä ja kysy lisää!

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Voimalaitosmestari, energia-alan erikoisammattitutkinto, voimalaitostekniikan osaamisala, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Voimalaitosmestari, energia-alan erikoisammattitutkinto, voimalaitostekniikan osaamisala? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Taitotalo

Taitotalo

Taitotalo – maan laajimmat koulutusmahdollisuudet ammattilaisille, asiantuntijoille ja esimiehille

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Alan suurimpana toimijana Taitotalolla on pitkä historia muuttuvan maailman koulutustarpeisiin vastaamisessa. Koulutustarjonta ja asiantuntijaverkosto on toimialan laajin.  Asiakkuudenhoitomallissa on panostettu siihen, että yrityksille ja opiskelijoille on ainutlaatuiset puitteet kehittää prosessejaan ja käytännön...


Lue lisää kouluttajasta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Taitotalo

Valimotie 8
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.taitotalo.fi


Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Voimalaitosmestari, energia-alan erikoisammattitutkinto, voimalaitostekniikan osaamisala täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: