Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Whistleblower-direktiivi: näin täytät direktiivin edellytykset organisaatiossasi

Taitotalo
Yhteenveto
4 tuntia
   
Verkossa
Koulutus
Taitotalo

Whistleblower-direktiivi: näin täytät direktiivin edellytykset organisaatiossasi

EU:n whistleblower-direktiivin velvollisuudet astuvat voimaan kaikilla yli 250 henkilöä työllistävillä yrityksillä viimeistään 17.12.2021 ja 50–249 henkilöä työllistävillä yrityksillä 17.12.2023. Verkko-seminaarissa (Teams) käydään läpi direktiivin konkreettista sisältöä ja käsitellään käytännön malleja velvoitteiden täyttämiseksi.

Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivi unionin oikeuden rikkomisesta ilmoittavien henkilöiden suojelusta (whistleblower-direktiivi) kieltää soveltamisalaansa kuuluvien väärinkäytösten ilmoittajiin kohdistuvat vastatoimet ja velvoittaa toiminnan luonteesta ja toimialasta riippumatta kaikkia vähintään 50 henkilöä työllistäviä oikeushenkilöitä ottamaan käyttöön

 • turvalliset ilmoituskanavat, jotka takaavat ilmoittajan ja kolmansien osapuolten henkilöllisyyden luottamuksellisuuden ja estävät ulkopuolisten henkilöiden pääsyn tietoihin
 • sisäistä ilmoittamista ja jatkotoimia koskevat menettelyt, jotka takaavat ilmoituksen luottamuksellisen, huolellisen ja puolueettoman käsittelyn sekä oikeudenmukaisen päätöksenteon ja tehokkaan puuttumisen.

Seminaarissa käsitellään direktiivin taustalla olevia perusteita sekä annetaan käytännön malleja esimerkiksi ilmoituskanavien valintaan vaikuttavista kriteereistä, väärinkäytösten ilmoitus- ja käsittelyjärjestelmään liittyvistä prosesseista, tiedoista ja taidoista sekä ilmoitusten luotettavuuden arvioinnista.

Seminaari sisältää neljä noin 45 minuutin luentoa direktiivin sisällöstä ja sen organisaatiolle asettamien vaatimusten mahdollisista ratkaisuista. Jokaisen luennon jälkeen on varattu noin 15 minuuttia, jolloin on mahdollisuus esittää luennoijalle kysymyksiä käsitellystä aiheesta. Luentosarja toimii kronologisena kokonaisuutena, jossa parhaan mahdollisen oppimishyödyn saavuttamiseksi on tarkoituksenmukaista omata edellisen luennon tiedot. Luennot järjestetään Teamsilla. 

Ohjelmassa

Luento 1: Direktiivin sisältö ja vaatimukset

 • Ilmoittajaan kohdistuvat vastatoimet
 • Ilmoittajan oikeus suojeluun
 • Direktiivin soveltamisalat
 • Ilmoitusmenettelyt

Luento 2: Väärinkäytösten ilmoitus- ja käsittelyjärjestelmä

 • Perusteet ja tavoitteet
 • Politiikka ja johdon sitoutuminen ja tukitoimet
 • Ilmoittamisen, ilmoitusten käsittelyn ja jatkotoimenpiteiden menettelyt
 • Ilmoitusten ja jatkotoimien perusteella tehdyt toimenpiteet
 • Järjestelmän seuranta ja valvonta

Luento 3: Ilmoitusten käsittely, jatkotoimet ja tutkinta - käytännön tiedot ja taidot

 • Ilmoitusten vastaanotto ja jatkotoimiprosessi
 • Ilmoitusten arviointiin ja selvittämiseen liittyvät menettelyt
 • Järjestelmän valvonta ja raportointi

Luento 4: Ilmoituskanavan ja toimintamallin valinta

 • Direktiivin ilmoituskanavalle asettamat vaatimukset
 • Organisaation ja sidosryhmien määrittelemät tarpeet
 • Anonyymi ja luottamuksellinen ilmoittaminen

Koulutuksesta hyötyvät

yrityksen johto, esimiehet sekä tulevat väärinkäytösilmoitusten vastaanottajat, käsittelijät ja muut hallintajärjestelmään nimetyt vastuuhenkilöt. Lisäksi seminaari on hyödyllinen henkilöille, jotka etsivät perustietoa väärinkäytösten hallintaan ja käsittelyyn liittyvistä asioista tai tulevat työssään kohtaamaan väärinkäytöksistä ilmoittajan.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Whistleblower-direktiivi: näin täytät direktiivin edellytykset organisaatiossasi, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Whistleblower-direktiivi: näin täytät direktiivin edellytykset organisaatiossasi? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Taitotalo

Taitotalo – maan laajimmat koulutusmahdollisuudet ammattilaisille, asiantuntijoille ja esimiehille

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Alan suurimpana toimijana Taitotalolla on pitkä historia muuttuvan maailman koulutustarpeisiin vastaamisessa. Koulutustarjonta ja asiantuntijaverkosto on toimialan laajin.  Asiakkuudenhoitomallissa on panostettu siihen, että yrityksille ja opiskelijoille on ainutlaatuiset puitteet kehittää prosessejaan ja käytännön...


Lue lisää kouluttajasta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Taitotalo

Valimotie 8
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.taitotalo.fi


Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Whistleblower-direktiivi: näin täytät direktiivin edellytykset organisaatiossasi täytä seuraavat tiedot: