Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Muutosvastarinnan tehokas ehkäisy

TAKETO+
Yhteenveto
3 tuntia
560 EUR + alv 24 % (yht. 694,40 EUR)
Koulutus
Suomi, Verkossa
Alkavat koulutukset
Suomi
Sopimuksen mukaan

Verkossa
560 EUR
Sopimuksen mukaan
Piirretyt linnut kuvastamassa muutosta

Muutosvastarinnan tehokas ehkäisy

Yksi suurimmista syistä onnistuneen muutoksen tiellä on meissä ihmisissä tiukasti pesivä muutosvastarinta. Kun kuulemme sanan ”muutos” tai jotain, mikä viittaa muutokseen, niin alitajunnasta pomppaa pintaan muutosvastarinta, joka kääntää ajatusmallimme automaattisesti negatiiviseksi ajateltua muutosta kohtaan.

Muutosvastarinta tunnereaktiona on ymmärrettävä jo ihan ihmisen kehityshistorian kannalta katsottuna. Muutos on totutusti merkinnyt epävarmuutta, joka on tuonut tullessaan ahdistusta, hämmennystä, eikä pelko ja vihakaan ole täysin tuntemattomia tunteita. Mitä tehdä, kun tämän päivän toiminta sekä yksityisellä että julkisella sektorilla sisältää paljon erilaisia muutostarpeita? Työelämä on muutoksia täynnä.

Useissa yhteyksissä on todettu, että tarvitaan yhä enemmän ymmärrystä tunteiden merkityksestä työilmapiirin luomisessa. Kun työyhteisössä monilla on negatiivinen mindset tulevaa toimintaa kohtaan, hyvät neuvot ja ennen kaikkea konkreettiset työkalut ovat tarpeen. Organisaation tulee varautua muutosvastarinnan torjuntaan ja ehkäisyyn, sillä varmaa on, että siihen törmää uusien muutosten kynnyksellä.

Koulutuksen tavoite

Koulutuksen tavoitteena on antaa osallistujille valmiudet ymmärtää, mitä muutosvastarinta tarkoittaa muutosjohtamisen näkökulmasta katsottuna. Mistä muutosvastarinta syntyy ja miten toimia tuloksellisesti muutosvastarinnan ehkäisyssä?

Koulutuksen hyöty

  • Ymmärrät, miten havaita muutosvastarinta, joka on vasta syntymässä pinnan alla.
  • Ymmärrät, miten ehkäistä muutosvastarintaa tehokkaasti.
  • Tiedät, mitä tehdä, kun koet muutosvastarintaa operatiivisessa työssä.
  • Ymmärrät, minkälaisella datalla ja analytiikalla voit seurata ja mitata muutosvastarinnan kehittymistä ja/tai hiipumista organisaatiossa.

Koulutuksen sisältö

  • Koulutuksessa käydään läpi seuraukset, mitä muutosvastarinta merkitsee strategian onnistumiselle, riskien hallinnalle sekä ajan hallinnalle. Opitaan tunnistamaan muutosvastarinnan ensimmäiset merkit, sekä mistä ne syntyvät ja miten niiden ehkäiseminen pitää aloittaa. Merkit ovat alussa enimmäkseen pinnan alla, joten niiden tunnistaminen ei välttämättä ole helppoa. Koulutuksessa käydään läpi, miten pinnan alla vellovat negatiiviset tunteet tulevat näkyviin sekä mitkä ovat seuraukset, jos niihin ei puututa.
  • Koulutuksessa opetellaan keinoja, mitä tulee tehdä, kun muutosvastarinta on havaittu. Pääpaino asetetaan ehkäiseville toiminnoille, koska organisaatio ja sen henkilöstö hyötyy niistä eniten. Osallistujat saavat valmiudet ehkäistä muutosvastarintaa monella eri tavalla. Pohditaan myös, mitä organisaatio voittaa, kun muutosvastarinta saadaan estettyä ajoissa. Esiin nostetaan myös seurantadata ja analytiikka, joiden avulla saadaan tulkittua muutosvastarinnan laajuutta ja syvyyttä organisaatiossa.

Toteutustapa

Osallistujat saavat ”kotitehtävän”, jonka avulla kukin osallistuja voi reflektoida oppimaansa oman organisaation toimintaan.

Koulutus toteutetaan vuorovaikutteisena webinaarina, jossa osallistujat muodostavat lopputuloksen yhdessä valmentajan kanssa.

Koulutus toteutetaan ajankäytöllisesti 2+1 periaatteella: Ensimmäiset kaksi tuntia käsittelee aiheita yksi ja kaksi. Viimeisessä yhden tunnin sessiossa (kk myöhemmin) puretaan ”kotitehtävä” ja arvioidaan yhteisesti, miten on onnistuttu.

Kouluttaja

Outi Piisi-Putta:

Outi on sertifioitu organisaatio- ja vuorovaikutusvalmentaja, joka on tukenut kymmenien organisaatioiden kehittymistä ja muuttumista paremmiksi työyhteisöiksi. Outi tukee osallistujia johtamisviestintään liittyvissä kysymyksissä.

Thomas Schleutker:

Thomas on muutosjohtamisen ammattilainen, joka on perehtynyt muutoksen tekemisen mekanismeihin sekä siihen, miten aiottu muutos saadaan nopeasti maaliin, kun osataan vetää oikeista naruista oikeaan aikaan. Thomas valmentaa osallistujia muutosvastarinnan riskeistä ja seurauksista kuin myös analytiikasta, jolla muutoksen tilaa organisaatiossa tehokkaasti seurataan ja mitataan.

Kustannukset

560 € / hlö + alv. 24 %

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Muutosvastarinnan tehokas ehkäisy? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

TAKETO+

Muutosjohtamiskoulu

TAKETO+ on muutosjohtamiskoulu sekä skaalautuva ja vuorovaikutteinen oppimisratkaisu, joka samalla sekä poistaa muutosjohtamisen suurimmat riskit että nostaa organisaation sosiaalisesti kestäväksi ja ketteräksi toimijaksi. Muutos on oppimista. TAKETO+ tekee muutoksesta yhteisöllisen, viestinnällisesti elämyksellisen ja positiivisen oppimistapahtuman. Osoitamme, että muutosjohtaminen voikin olla...


Lue lisää kouluttajasta TAKETO+ ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

TAKETO+


 Näytä puhelinnumero

Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Haluatko parempia tuloksia?

Kehitä myyntiä ja johtamista, ja saavuta parempia tuloksia Uranon kanssa. Koulutukset järjestetään verkossa tai räätälöidysti paikan päällä.

Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Muutosvastarinnan tehokas ehkäisy täytä seuraavat tiedot: