Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinto | dieettikokki
Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu
Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinto | dieettikokki
Dieettikokki on erityisruokavaliopalvelujen ammattilainen. Hän valmistaa maistuvia ja terveellisiä aterioita erityisruokavalioasiakkaille. Dieettikokki tuntee ravitsemuksen perusteet sekä erityisruokavalioiden taustat. Dieettikokki vastaa suunnittelusta ja toteuttamisesta huomioiden muun muassa erityisruokavaliotarpeet, ravitsemukselliset näkökulmat, tuoteturvallisuuden ja kustannukset.
Dieettikokki toimii yleisimmin dieettikokkina tai erityisruokavaloista vastaavana kokkina henkilöstöravintoloissa, suurtalouskeittiöissä tai ruokapalveluyrityksissä.
Koulutuksen sisältö ja toteutus
Tutkinnossa on pakollisena tutkinnon osana erityisruokavalioiden toteuttaminen ammattikeittiössä. Sen lisäksi tulee valita kaksi valinnaista tutkinnonosaa.
Toinen valinnaisista tutkinnon osista tulee olla joko:
- päiväkoti- ja kouluikäisten erityisruokavalioiden toteuttaminen
- nuorten tai työikäisten erityisruokavalioiden toteuttaminen
- ikääntyvien erityisruokavalioiden toteuttaminen
- tai ravitsemushoidon toteuttaminen hoitoympäristössä
Toinen valinnainen tutkinnon osa voi olla joko:
- päiväkoti- ja kouluikäisten erityisruokavalioiden toteuttaminen
- nuorten tai työikäisten erityisruokavalioiden toteuttaminen
- ikääntyvien erityisruokavalioiden toteuttaminen
- ravitsemushoidon toteuttaminen hoitoympäristössä
- erityisruokavaliotuotteiden ja -palvelujen kehittäminen
- tai tutkinnon osa ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta, jonka laajuus on vähintään 10 osaamispistettä ja enintään 20 osaamispistettä
Kiinnostuitko koulutuksesta?
Jos haluat lisätietoa aiheesta Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinto | dieettikokki, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.Kohderyhmä
Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinnon suorittaminen vaatii hyvän kokin perusammattitaidon, työkokemusta erityisruokavalioiden valmistuksesta ja työpaikan, jossa on mahdollista tehdä tutkinnon ammattitaitovaatimusten mukaisia (dieettikokin) työtehtäviä.
Aikataulu
Koulutus kestää noin 1,5 vuotta oman henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.
Koulutuspaikka
Kustannukset
Osallistumismaksu 170 euroa (koko tutkinto) ja 100 euroa (osatutkinto). Maksua ei palauteta vaikka opiskelija keskeyttää tai lopettaa opintonsa.
Oppisopimuskoulutus on maksuton.
Ota yhteyttä
Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu

Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu
Tampereen seudun ammattiopisto Tredu on Suomen toiseksi suurin ammatillisen koulutuksen järjestäjä, joka palvelee myös monipuolisesti yrityksiä ja työnantajia. Tredu toimii kahdeksan kunnan alueella 14:ssä toimipisteessä Tampereella, Kangasalla, Lempäälässä, Nokialla, Orivedellä, Pirkkalassa, Virroilla ja Ylöjärvellä. Tredussa opiskelee vuosittain noin 17 000...
Yhteystiedot
Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu
Saadaksesi lisätietoa aiheesta Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinto | dieettikokki täytä seuraavat tiedot: