Kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalvelujen erikoisammattitutkinto

Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu
Yhteenveto
1.5 - 2 vuotta
Joustava aloitus
Haku päättyy: Jatkuva haku
   
Lähiopetus
Tampere
Tutkinto
Kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalvelujen erikoisammattitutkinto | Tredu

Kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalvelujen erikoisammattitutkinto

Kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalvelujen erikoisammattitutkinnon suorittanut toimii alan asiantuntijana asiakkaan toimintaympäristössä ja palvelujärjestelmässä. Vammaisalan erityisohjaaja osaa edistää autismin kirjon henkilöiden osallisuutta ja hyvinvointia, mielenterveyttä ja psykososiaalista hyvinvointia tai vaikea- ja monivammaisen asiakkaan osallisuutta ja hyvinvointia. Työvalmentaja puolestaan osaa toteuttaa työvalmennuksen asiakasprosesseja sekä toimia työelämäasiantuntijana työvalmennuksessa. Tutkinnon suorittanut voi toimia asiantuntijana asiakkaan kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalvelujen toimintaympäristössä ja palvelujärjestelmässä.

Tutkinto

Kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalvelujen erikoisammattitutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä (osp). Kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalvelujen erikoisammattitutkinto muodostuu kaikille osaamisaloille yhteisestä pakollisesta tutkinnon osasta (60 osp), osaamisalan kahdesta pakollisesta tutkinnon osasta (yhteensä 80 osp) sekä valinnaisesta tutkinnon osasta (40 osp).

Osaamisalat

Tredu tarjoaa kahta erikoisammattitutkintoon sisältyvää osaamisalaa: vammaisalan erityisohjaaja ja työvalmentaja.

Vammaisalan erityisohjaaja toimii kuntoutus-, tuki- ja ohjaustehtävissä erityistä tukea tarvitsevien lasten, nuorten tai aikuisten kanssa. Vammaisalan erityisohjaaja edistää asiakkaiden osallisuutta ja hyvinvointia, mielenterveyttä ja psykososiaalista hyvinvointia. Vammaisalan erityisohjaajan työpaikkana voi olla yksityinen tai julkinen organisaatio, järjestö tai työpaja. Koulutus on suunnattu sinulle, joka työskentelet kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalvelutehtävissä ja haluat syventää osaamistasi alan ammattilaisena. Voit hakeutua tähän koulutukseen, mikäli sinulla on soveltuva pohjakoulutus ja alan työkokemusta.

Työvalmentaja toimii asiantuntijana asiakkaan kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalveluissa. Työvalmentaja voi toimia esimerkiksi ammatillisen kuntoutuksen ohjaajana, työkokeilun ohjaajana, yksilövalmentajana, urasuunnittelijana, pajaohjaajana tai työtoiminnan ohjaajana. Toimintaympäristö voi olla yksityinen tai julkinen organisaatio, järjestö tai työpaja.

Tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat: 

  • ihmissuhdetaidot
  • psyykkinen kestävyys
  • päätöksentekokyky
  • monipuolinen tietopohja
  • kehittämisorientoitunut
  • yhteistyö- ja vuorovaikutustaidot

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalvelujen erikoisammattitutkinto, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Kohderyhmä

Opiskelijaksi ottamisen edellytykset

1. sosiaali- ja terveysalan perustutkinto tai kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto tai sosionomin tutkinto tai vastaavat tiedot ja taidot esim. teknisen alan koulutus
2. Alalle soveltuva terveys
3. Vähintään 2 vuotta työkokemusta opetus- ohjaus tai työvalmennuksen alalta ja alan työpaikka koulutuksen aikana
4. Riittävä suomen kielen taito opiskeluun ja alalla työskentelyyn, B1.1

Aikataulu

Koulutuksen kesto on noin noin 1.5 - 2 vuotta. Suorittamisen kesto riippuu jokaiselle opiskelijalle laadittavasta henkilökohtaisesta osaamisen kehittämissuunnitelmasta.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalvelujen erikoisammattitutkinto? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu

Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu on Suomen toiseksi suurin ammatillisen koulutuksen järjestäjä, joka palvelee myös monipuolisesti yrityksiä ja työnantajia. Tredu toimii kahdeksan kunnan alueella 14:ssä toimipisteessä Tampereella, Kangasalla, Lempäälässä, Nokialla, Orivedellä, Pirkkalassa, Virroilla ja Ylöjärvellä. Tredussa opiskelee vuosittain noin 17 000...


Lue lisää kouluttajasta Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu

Hepolamminkatu 10
33720 Tampere

 Näytä puhelinnumero

Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalvelujen erikoisammattitutkinto täytä seuraavat tiedot: