🌲 Metsästätkö tilaisuuteenne valovoimaista puhujaa? Etsitkö oikeanlaista innostajaa? Löydät sivustoltamme nyt uutuutena Speakersforumin laajan puhuja- ja juontajakattauksen »

Mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinto | mielenterveys- ja päihdetyö

Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu
Yhteenveto
150 osaamispistettä
Kysy lisätietoja koulutuksen ajankohdasta
   
Lähiopetus
Tampere
Tutkinto
 Mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinto | Tredu, hoitohenkilökunta kävelee sairaalassa

Mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinto | mielenterveys- ja päihdetyö

Mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinnon suorittaneen työ perustuu eettisesti kestäviin periaatteisiin, ja se on ammatillista asiakastyötä ehkäisevässä, kuntouttavassa, hoidollisessa, toipumista edistävässä, haittoja vähentävässä tai asumispalveluja tukevassa työssä sosiaali- ja terveysalalla. Tutkinnon suorittanut toimii asiakaslähtöisesti ja ihmistä kunnioittavasti. Hän osaa käyttää työssään alan tietoperustaa ja työmenetelmiä sekä hyödyntää työssään alan lainsäädännön ja palvelujärjestelmän tuntemusta.

Tutkinto

Mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinnon kokonaislaajuus on 150 osaamispistettä (osp). Tutkinto muodostuu kahdesta pakollisesta ja kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta. Pakolliset tutkinnon osat antavat valmiudet työskennellä mielenterveys- ja päihdetyössä asiakkaiden sekä heidän lähi- ja läheisverkostojen kanssa.

Pakolliset tutkinnon osat ovat:

  • Ammatillisuuden toteuttaminen mielenterveys- ja päihdetyössä, 50 osp
  • Lähi- ja läheisverkostoissa toimiminen, 50 osp

Valinnaiset tutkinnon osat on laadittu siten, että niiden suorittaminen edellyttää opiskelijalta mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinnon pakollisten tutkinnon osien sisällön hallintaa. Valinnaiset tutkinnon osat syventävät ja laajentavat opiskelijan osaamista ja antavat valmiuksia työskentelyyn erilaisin välinein ja menetelmin asiakkaiden, toimijoiden ja yhteisöjen kanssa. Valinnaiset tutkinnon osat ovat:

  • Digitaalisessa vuorovaikutuksessa toimiminen, 25 osp
  • Laajentuvassa yhteisössä toimiminen, 25 osp
  • Mielenterveys- ja päihdetyön menetelmien käyttäminen, 25 osp

Tutkintoon voi sisällyttää ammatillisen tutkinnon osan ammatillisesta perustutkinnosta, toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta vähintään 25 osaamispisteen laajuisesti.

Tutkinnon suorittaminen

Tutkintokoulutus kestää noin 1,5 vuotta ja se sisältää lähiopetusta kaksi päivää kuukaudessa, itsenäisesti tehtäviä oppimistehtäviä, opintokäyntejä sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Kullekin opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma. Osaaminen osoitetaan näytöillä työelämässä käytännön työtehtävissä.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinto | mielenterveys- ja päihdetyö, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Kohderyhmä

Tutkinnon suorittamisen edellytyksenä ovat:

1. Suoritettu perusopetuksen oppimäärä tai vastaavat tiedot ja taidot
2. Alalle soveltuva terveys
3. Työkokemusta mielenterveys- ja päihdetyöstä. Työkokemus voi olla myös työkokeilun, vapaaehtoistyön tai kokemusasiantuntijuuden kautta hankittua kokemusta.
4. Riittävä suomen kielen taito opiskeluun ja alalla työskentelyyn, B1.1

Aikataulu

Tutkintokoulutus kestää noin 1,5 vuotta, riippuen HOKS:ista (henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmasta.)

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinto | mielenterveys- ja päihdetyö? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu

Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu on Suomen toiseksi suurin ammatillisen koulutuksen järjestäjä, joka palvelee myös monipuolisesti yrityksiä ja työnantajia. Tredu toimii kahdeksan kunnan alueella 14:ssä toimipisteessä Tampereella, Kangasalla, Lempäälässä, Nokialla, Orivedellä, Pirkkalassa, Virroilla ja Ylöjärvellä. Tredussa opiskelee vuosittain noin 17 000...


Lue lisää kouluttajasta Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu

Hepolamminkatu 10
33720 Tampere

 Näytä puhelinnumero

Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinto | mielenterveys- ja päihdetyö täytä seuraavat tiedot: