Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Lääketieteen perusteet

Terveysopisto Salus
Yhteenveto
16 opintoviikkoa
Katso kurssiesittelyn kohta "Kustannukset"
Jatkuva ilmoittautuminen
   
Lähiopetus
Helsinki
Koulutus

Lääketieteen perusteet

Lääketieteen perusteet / Terveysopisto Salus

Lääketieteen perusteet

Koulutus koostuu seuraavista kursseista:

KEMIAN KERTAUS

Opiskelija hallitsee orgaanisen ja epäorgaanisen kemian perusteet.Sisältö: Aineen rakenne. Kemiallinen reaktio ja kemialliset sidokset. Liuokset. Hapot ja emäkset.Orgaanisen ja epäorgaanisen kemian perusteet.

AF1-2, ANATOMIA JA FYSIOLOGIA 1-2 (4 ov)

Opiskelija tuntee solun rakenteen ja toiminnan. Hän tunnistaa eri kudostyypit ja osaa nimetä niitä. Opiskelija tuntee luuston ja nivelet ja osaa antaa esimerkkejä niistä. Hän osaa selittää sydämen ja verenkiertojärjestelmän toiminnan ja tietää, mitä verenpaine tarkoittaa. Opiskelija osaa selittää ruoansulatusprosessin pääpiirteissään. Hän osaa kuvailla kuulo- ja näköaistien toimintaa. Opiskelija tuntee kipuaistin toimintaperiaatteen. Hän ymmärtää hormonien merkityksen ihmisen elinkaaren aikana. Opiskelija tuntee hengityksen fysiologian ja osaa ohjata asiakasta hengitykseen liittyen. Hän tuntee hermoston ja keskushermoston rakenteen ja toiminnan pääpiirteissään.

TO1, TAUTIOPPI 1 (2 ov)

Opiskelija hallitsee lääketieteen ja tautiopin yleisterminologian ja osaa määritellä terveyden ja sairauden. Opiskelija tuntee julkisen terveydenhuollon rakenteet ja ymmärtää kansanterveystyön perusteet. Opiskelija ymmärtää ympäristön ja terveyden välisen yhtyeden ja osaa antaa esimerkkejä sairauksien sisäisistä ja ulkoisista syistä. Opiskelija tuntee yleisimpiä sydän- ja verenkiertoelimistön sekä imusuoniston sairauksia ja on perehtynyt niiden etiologiaan, hoitoon ja ehkäisyyn.

TO2, TAUTIOPPI 2 (2 ov)

Opiskelija tuntee yleisimpiä hengityselinten, ruuansulatuselimistön ja haiman sairauksia ja on perehtynyt niiden etiologiaan, hoitoon ja ehkäisyyn. Hänellä on perustiedot immuunijärjestelmästä ja -vasteesta sekä infektiosairauksista. Opiskelija ymmärtää aseptiikan ja hygienian merkityksen asiakastyössä ja osaa huomioida sen myös omassa toiminnassaan.

TO3, TAUTIOPPI 3 (2 ov)

Opiskelija tuntee yleisimpiä maksan, sappirakon ja munuaisten sairauksia ja on perehtynyt niiden etiologiaan, hoitoon ja ehkäisyyn. Hänellä on perustiedot hormoni- ja aineenvaihduntasairauksista sekä urologisista ja gynekologisista sairauksista. Hän osaa turvallisesti ohjata raskaana olevaa tai raskautta suunnittelevaa asiakastaan. Opiskelija tuntee lääkeaineopin ja toksikologian perusteet.

NEUROLOGIA (2 ov)

Opiskelija on perehtynyt ääreis- ja keskushermoston sekä tuki- ja liikuntaelimistön sairauksien diagnostiikkaan, etiologiaan, hoitoon ja ehkäisyyn. Opiskelija ymmärtää kivun ilmiönä.

PSYKOLOGIA (2 ov)

Opiskelija on perehtynyt kehityspsykologiaan ja tuntee yleisimmät persoonallisuusteoriat. Hän ymmärtää psyykkisen itsesäätelyn ja minän puolustamisen mekanismeja. Hän hallitsee psykosomatiikan perusteet ja on tutustunut psykoterapian eri suuntauksiin. Hänellä on valmiudet huolehtia omasta jaksamisestaan hoitotyössä.

PSYKIATRIA (2 ov)

Opiskelija hallitsee psykiatrian perusteet. Hän tuntee yleisimmät psyykkiset sairaudet ja hänellä on valmiudet kohdata mielenterveys-, päihde- ja huumeongelmainen asiakas sekä ohjata hänet tarvittaessa julkisen terveydenhuollon tai muiden hoitomuotojen pariin.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Lääketieteen perusteet, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Peruslääketieteen kursseja voi suorittaa muun opiskelun ohella omaan tahtiin 2-3 vuoden aikana. PLT-kurssit kuitenkin suositellaan suoritettavaksi loppuun ennen pätevöitymisvaiheen kursseja tai niiden rinnalla.

Niiden, joilla on aiempia peruslääketieteen opintosuorituksia, on neuvoteltava opintojen korvaavuudesta Terveysopiston kanssa. Todistukset opintosuorituksista edellytetään.

Aikataulu

Voit opiskella omassa tahdissa ja aloittaa milloin tahansa (kurssijärjestys saattaa muuttua). Kurssit toteutetaan kaksi kertaa vuodessa, poikkeuksena TO-3, Psykologia, Psykiatria ja Neurologia, jotka järjestetään kerran vuodessa.

Koulutuspaikka

Stadin Ammattiopisto, Hattulantie 2, Helsinki (käynti Hollolantien kautta)

Kustannukset

Kokonaisuuden hinta on 1 440 € (sis. ALV 24 %). Opiskelu maksetaan kurssi kerrallaan osallistumisen mukaan.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Lääketieteen perusteet? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Terveysopisto Salus

Terveysopisto Salus

Terveys ei ole itsestään – sitä tulee rakentaa

Terveysopisto Salus on ravitsemus- ja terveysalan koulutukseen sekä kurssitoimintaan erikoistunut opisto, joka kouluttaa ravintoneuvojan ja –terapeutin ammattityöhön sekä tarjoaa lyhyempiä opintokokonaisuuksia, kuten: peruslääketiede luontaislääketiede urheilu-, ja liikuntaravitsemus sekä ravitsemustieto. Koulutusta Terveysopisto Salus on tarjonnut yli 20 vuotta ja kokemusta koulutustyöstä...


Lue lisää kouluttajasta Terveysopisto Salus ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Terveysopisto Salus

Toimisto
Mäkelänkatu 52 A 5. krs
00510 Helsinki

 Näytä puhelinnumero

Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(4,7)
Perustuu 22 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Lääketieteen perusteet täytä seuraavat tiedot:

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Ensiapukurssi EA1®

Ensiapukurssilla opit ne ensiavun perustiedot ja -taidot, jotka jokaisella kansalaisella olisi hyvä olla. Koulutuksia järjestetään ympäri Suomen.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: