Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Urheilu- ja liikuntaravitsemus

Terveysopisto Salus
Yhteenveto
15 opintopistettä
Katso kurssiesittelyn kohta "Kustannukset"
Jatkuva ilmoittautuminen
   
Lähiopetus
Helsinki
Koulutus

Urheilu- ja liikuntaravitsemus

Urheilu- ja liikuntaravitsemus / Terveysopisto Salus

Perehdy urheilijan ja kuntoilijan ravitsemukseen

Urheilu- ja liikuntaravitsemuskoulutus sisältää seuraavat kurssit:

  • ALO Aloituskurssi / Perusteet
  • RO1 Ravinto-oppi 1
  • RO2 Ravinto-oppi 2
  • RO4 Ravinto-oppi 4
  • (RT2 Ravintolisät ohjaustyössä, valinnainen kurssi)
  • PÄT1B Pätevöityminen, liikuntaravitsemuksen käytännön osio

ALO, ALOITUSKURSSI, JOHDATUS RAVINTOTERAPIAAN (2 ov) 22.9.2018

Opiskelija tuntee Suomen terveys/sairaustilanteen sekä sen kustannusvaikutukset. Hän tuntee suomalaisten ravitsemustottumukset ja ravitsemusvirheet sekä niiden terveysvaikutukset. Opiskelija hallitsee terveellisen ravitsemuksen ja ravintoterapian perusteet sekä ymmärtää niiden roolin terveyden edistämisessä ja sairauksien hoidossa. Opiskelija tuntee viralliset ravitsemussuositukset Suomessa. Hän muistaa kansainvälisessä hoitokäytännössä kauan sovellettujen ravitsemusohjelmien erityisominaisuudet ja ymmärtää niiden käsite-erot viralliseen ravinto-oppiin verrattuna.

RO1, RAVINTO-OPPI 1 (2 ov)

Opiskelija tuntee pääravintoaineet, niiden lähteet, tarpeen ja vaikutukset elimistössä. Opiskelija on perehtynyt ruuansulatuselimistön rakenteeseen ja toimintaan. Hän hallitsee yleisen aineenvaihdunnan perusteet.

RO2, RAVINTO-OPPI 2 (2 ov)

Opiskelija tuntee hivenravintoaineet, niiden lähteet, tarpeen ja vaikutukset elimistössä. Hän on perehtynyt hivenravintoaineiden aineenvaihdunnan perusteisiin ja ymmärtää niiden roolin elimistön hyvinvoinnille.

RO4, RAVINTO-OPPI 4 (2 ov)

Opiskelija hallitsee urheilu- ja liikuntaravitsemuksen perusteet ja osaa soveltaa tietämystään käytäntöön. Hän tuntee eri liikuntamuotojen ja ravinnon tarpeen/kulutuksen välisen yhteyden ja osaa suunnitella liikunnanharrastajan ruokavalion. Opiskelija ymmärtää liikunnan merkityksen painonhallinnassa ja laihdutuksessa. Hän osaa hyödyntää tietokoneavusteista ravintolaskentaohjelmaa ravinnon tarpeen ja kulutuksen arvioinnissa. Hän tuntee kehonkoostumuksen muutosten taustalla olevat tekijät ja hänellä on valmiudet ohjata painonhallintakursseja.

PÄT1B, PÄTEVÖITYMINEN 1B, Liikuntaravitsemuksen käytännön osio

Opiskelija tuntee yleisimmät kehon massan määritysmenetelmät, osaa mitata kehon massan ja hallitsee sen muokkauksen periaatteet ja sovellusaiheet. Hän osaa käyttää taulukkoja sekä tietokoneohjelmia ruoan/ruokavalion ravintoarvojen laskemisessa. Opiskelija tuntee konsultaatiokäytännöt ja ravintovalmennusohjelmien laatimisen periaatteet eri tapauksissa.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Urheilu- ja liikuntaravitsemus, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Opinnot on suunnattu kaikille urheilun ja liikunnan parissa työskenteleville (opettajat, valmentajat, kunto-ohjaajat  ja kouluttajat) sekä muille asiasta kiinnostuneille.

Aikataulu

Voit opiskella omassa tahdissa ja aloittaa milloin tahansa (kurssijärjestys saattaa muuttua). Koulutus toteutetaan 2 krt/vuosi.

Koulutuspaikka

Stadin Ammattiopisto, Hattulantie 2, Helsinki (käynti Hollolantien kautta)

Kustannukset

Urheilu- ja liikuntaravitsemuksen koulutuksen kokonaishinta on 1 095 €. Hinta sisältää ALV:n 24 %. Opiskelu maksetaan kurssi kerrallaan osallistumisen mukaan.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Urheilu- ja liikuntaravitsemus? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Terveysopisto Salus

Terveysopisto Salus

Terveys ei ole itsestään – sitä tulee rakentaa

Terveysopisto Salus on ravitsemus- ja terveysalan koulutukseen sekä kurssitoimintaan erikoistunut opisto, joka kouluttaa ravintoneuvojan ja –terapeutin ammattityöhön sekä tarjoaa lyhyempiä opintokokonaisuuksia, kuten: peruslääketiede luontaislääketiede urheilu-, ja liikuntaravitsemus sekä ravitsemustieto. Koulutusta Terveysopisto Salus on tarjonnut yli 20 vuotta ja kokemusta koulutustyöstä...


Lue lisää kouluttajasta Terveysopisto Salus ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Terveysopisto Salus

Toimisto
Mäkelänkatu 52 A 5. krs
00510 Helsinki

 Näytä puhelinnumero

Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(4,7)
Perustuu 22 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Urheilu- ja liikuntaravitsemus täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: